Severdigheter Kuwait

Severdigheter Kuwait

Severdigheter » Kuwait

Kuwait

Ruinene på Failaka.

Ruinene er det eneste å se på øyen. De stammer fra Dilmunfolket som bodde i området ca. 2000 år før Kristus. Danske arkeologer har vært med på å grave ut en del av funnene på øyen, og tydingen av skriftene har vist at Failaka sannsynligvis har vært sentrum for den 4000 år gamle kultur. Andre steder på øyen har man funnet beviser for at Alexander den Store også hadde sitt han skulle ha sagt på øyen da han regjerte i området fra omkring 330 før Kristus. Han kalte øyen "Ikaros" og beordret blant annet byggingen av et tempel som i dag, sammen med en plate med inskripsjoner, er det mest synlige bevis på hans tilstedeværelse.

Parlamentet i Kuwait

Den danske arkitekt Jørn Utzon har tegnet den kuwaitiske parlamentsbygning i Kuwait City, med inspirasjon fra de karakteristiske beduinteltene. Drøftelsene i parlamentet er åpne for offentligheten og turister, og gir et spennende innblikk i et fremmed parlamentarisk system.

Nasjonalmuseet

Tidligere var det kuwaitiske nasjonalmuseet et av verdens viktigste sentre for bevarelse av islamsk kultur. Dette satte den irakiske invasjon en brutal stopper for, da den medførte hærverk og vandalisering av museets verker. I dag kan kun restene av museet og de stjålne effekter som er blitt levert tilbake av Irak ses i mer eller mindre hel tilstand.

Kuwait By

Kuwait Towers

Kuwait Towers ble åpnet i 1979. Senere er tårnet blitt for byen det operahuset er for Sidney og eiffeltårnet er for Paris. De tre tårnene i Kuwait Towers fungerer dels som vanntårn, dels som restaurant og utkikksplattform. Det minste tårnet har kun den funksjon at det setter lys på de andre.

Bestill severdighetene dine her

Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.