En fargerik tukan sitter på en gren mot en frodig grønn bakgrunn.

Severdigheter Costa Rica

Cartago

Byen Cartago

Cartago ligger midt i landet og ble grunnlagt i 1563. Alle gamle bygninger ble dessverre ødelagt i et jordskjelv. Cartago er startpunktet for utflukter til krateret Irazú og Orosidalen.

Costa Rica

Boca Barranca-området

Boca Barranca ligger midt på Stillehavskysten, og er et mekka for surfere. Stedet er proppfullt med overnattingssteder og restauranter. Er man her i regntiden, så skal man ikke la seg skremme av at vannet er sort som kull. Det er ikke forurenset.

Braulio Carillo Nasjonalpark

Parken ligger cirka 23 kilometer nord for San José. Her finner man ikke mindre enn fem forskjellige slags skoger, blant annet regnskog. Mens man tusler rundt blant orkideer og bregner, er det mulig at man møter jaguarer og villkatter.

Cahuita

Ved Cahuita finner man enda en nasjonalpark med regnskog. Stedet er også kjent for sine flotte strender, og snorklere vil få en uforglemmelig opplevelse blant de vakre koralrevene utenfor Cahuita.

Chirripó Nasjonalpark

I Chirripós nasjonalpark finner man Costa Ricas høyeste fjell, men det er kanskje ikke parkens største severdighet. Her finner man nemlig også Latin-Amerikas største fugl, quetzalen.

Corcovado

Ved Península de Osa finner man nasjonalparken Corcovado. Parken er verd å besøke for alle som liker fugler og farger, og har en fargesprakende koloni av purpurrøde papegøyer

Halvøyen Península de Nicoya

Dette området ligger ut mot Stillehavet i den nordvestlige delen av landet. Det finnes ingen asfalterte veier her, så det kan være problematisk å komme fra A til B. Men de fantastiske øde strendene gjør det strevet verdt.

Mercado Central markedet

Midt i San José ligger det livlige markedet Mercado Central. Her finner man alt fra høner, fine bearbeidede skinnvarer og en makeløs stemning. Mercado Central er også det riktige stedet hvis man er på jakt etter et billig måltid.

Monteverde-området

Monteverde er et populært fristed og befinner seg i den nordvestlige delen av Costa Rica. Noe av det Monteverde kan tilby er blant annet gode turstier, en ostefabrikk, en sommerfugldal og mange gallerier.

Museo Del Oro og Museo de Jade

Museo del Oro Precolombino besitter en enorm samling av colombianske gullsmykker, og Museo de Jade kan skryte av verdens største samling av jadeskulpturer.

Nasjonalmuseet

På nasjonalmuseet i San José finner du en flott arkeologisk samling fra Costa Rica. I tillegg inneholder det klær og møbler fra kolonitiden og en samling religiøs kunst. Museet er nok byens mest imponerende museum.

Nasjonalteateret

En av San Josés mest imponerende bygninger er helt klart nasjonalteateret, Teatro Nacional. Teateret ble bygd i 1890-årene, og i dag kan man nyte balletter, operaer og konserter med det nasjonale symfoniorkesteret.

Santa Rosa Nasjonalpark

Santa Rosa Nasjonalpark dekker et stort område i den nordvestlige delen av Costa Rica, og kan by på den største tropiske skogen i Mellom-Amerika. I parken jobbes det også med å bevare de siste artene av den truede havskilpadden.

Strikkhopp ved Rio Colorado

En halv times kjøretur vest for San José har man muligheten for å hoppe i strikk. Fallet fra broen «Viejo Puente sobre el Rio Colorado» (den gamle broen over elven Colorado) er på over 300 meter, så man har god tid til å vurdere sjansene for å overleve på vei nedover.

Tortuguero Nasjonalpark

Ved kysten finner man også nasjonalparken Tortuguero. Parken har et fantastisk dyreliv, og alle fuglene, apene og firfislene fyller parken med farger og lyder. Den truede grønne havskilpadden har også parken som hjemsted.

Vulkanen Arenal

Vulkanen Arenal ligger i den nordvestlige delen av Costa Rica. Vulkanen har vært veldig aktiv siden 1968, da også adskillige mennesker ble drept av flytende lava. I dag er den roligere, men det hender fra tid til annen at vulkanen spyr ut litt lava.

Vulkanen Poas

23 kilometer nord for Alajuela ligger Poas Nasjonalpark med den ulmende vulkanen Poas. Krateret er 1,5 kilometer bredt, og i bunnen finner man en brennende varm sjø, som skifter farge mellom turkis, grønt og grått. Beste besøkstid er fra mai til november.

Bestill severdighetene dine her