Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Den Dominikanske republikk

Den Dominikanske republikk

De gamle universitetsbygningene Convento de los Domenicos

I 1538 ble Amerikas første universitet åpnet i disse bygningene som fortsatt kalles Universidad Autónoma de Santo Domingo. Universitet er i praksis flyttet til nye bygninger.

Den jødiske kolonien Sosúa

Denne badebyen ligger litt under 30 kilometer fra Puerto Plata. Her finner man en nesten europeisk atmosfære. Dette skyldes den jødiske kolonien man laget her i 1941, da jøder på flukt fra tyskerne slo seg ned i dette tropeparadiset. Det er fortsatt en aktiv synagoge her, og et jødisk museum som forteller historien om de 700 flyktningene.

Este nasjonalpark

På halvøya sør for San Rafael de Yuma ligger en nasjonalpark som kan besøkes av turister. Dyrebestanden utgjøres av flere forskjellige skilpaddearter, nesehornsleguaner, og drøssevis av flaggermus som gjemmer seg i det spesielle hulesystemet i parken. I hulene finner man for øvrig også interessante hulemalerier. Delfiner leker i vannet omkring strendene her, som ligger langt fra de typiske turistattraktionene.

Fjellet Pico Duarte

Den høyeste fjellet i den Dominikanske Republikk ligger i midten av landet og ruver over 3 kilometer opp i skyene. Klatreturen opp til toppen tar omkring to dager avhengig av været og kondisen. Det er hytter til overnatting på veien opp.

Fort San Felipe

Det eldste fortet i «The new world» ligger i Puerto Plata. Fort San Felipes borgmurer og vollgrav er spennende historie.

Gri-Grí-lagunen

Det arrangeres båtturer for turister som ønsker å se de eksotiske sumpområdene omkring lagunen. Det er klippehuler og steinformasjoner langs kysten, og en dam som er godt egnet for bading. Dammen heter Cueva de las Golondrinas. Områdets dyreliv er ekstremt rikt på tropiske fugler.

Grottesystemet Los Tres Ojos de Agua

Ikke langt fra hovedstaden ligger dette grottesystemet. Navnet betyr «de tre vannøyne» og henviser til de tre turkise lagunene som ligger dypt inne i et virvar av dryppsten. Hulene er også hjemsted for mange flagermus.

Innsjøen Enriquillo

Like ved grensen til Haiti ligger Cabrito National Park. Parken er en øy i innsjøen Lago Enriquillo, som ligger mer enn 30 meter under havets overflate. Vannet i sjøen er tre gange mer salt enn havvannet i området. De tre øyene er bebodd av store mengder av leguaner, krokodiller og flamingoer.

Isabel de Torres-fjellet

En fjellbane kjører over 700 meter oppover fjellskråningen for så å ende ved et utsiktspunkt som absolutt gjør turen verdt det. Utsikten over Puerto Plata og havet er spektakulært. En stor statue av Jesus står med armene slått ut og velsigner området. Her ligger det også en botanisk hage med fantastisk utsikt.

Isla Catalina

Denne øya ligger litt utenfor byen, med strender som tiltrekker turister året rundt. Isla Catalina er et populært stopp for flere av de cruiseskipene som seiler rundt i Det karibiske hav. Mange reiser daglig mellom øya og fastlandet.

Jardin botaniske have

I Santo Domingo ligger den nasjonale botaniske hage. Den inneholder mer enn 300 forskjellige orkidéarter. Dessuten finner man her mange meget sjeldne palmerarter.

Jimenoa-vannfallene

10 kilometer utenfor byen Jarabacoa midt på øya ligger en rekke fosser i naturskønne områder. Det arrangeres turer i jeep eller på hesterygg, men det er også mulig for vandrelystne å gå dit til fots.

Katedralen Basílica Menor de Santa Maria

Katedralen er den første kirke bygd i Columbus» nye verden. Hans sønn la selv den første stein i kirkemuren i 1514. I 1540 stod katedralen ferdig som et arkitektonisk bilde på erobringen, med skulpturer som viste de innfødte ta imot Columbus.

Landsbyen Altos de Chavón

Denne kunstnerlandsbyen ligger litt utenfor La Romana i et vakkert landskap. Bebyggelsen er utformet i noe nær italiensk stil, og huser eksklusive butikker, gode restauranter og et amfiteater. Denne byen har mange internasjonale såvel som lokale kunstnere. I byen ligger også Muséo Arqueológico Regional.

Manatí Park Bávaro

Denne parken ligger på vestkysten, og tiltrekker mange turister med sine hvite strender. Her kan man også oppleve mange forskjellige dyr. Det arrangeres delfinshow og hesteopptredener, i tillegg til at parken også innehar rike bestander av sjøløver, skilpadder og eksotiske fugler. I parken finner du også en kopi av en Taínolandsby.

Museo del Hombre Dominicano

Museet er en del av Plaza de la Cultura, som er et kultursenter i den nye bydelen i Santo Domingo. Det er en slags nasjonalmuseum, som viser frem den kulturen som har gjort den Dominikanske Republikk til det den er i dag. Kunst laget av landets opprinnelige innbyggere, tainoene, kan ses her.

Reservatet Antropológica de las Cuevas de Borbón

I San Cristobal ligger El Pamier-grottene, der blev fredet i 1996. Reservatet er av meget høy arkeologisk verdi på grund av sine over 9000 hulemalerier. En enkelt av grottene indeholder 590 forskjellige tegninger.

Samaná-bukten

Mellom desember og mars kommer mange pukkelhvaler til bukten for at parre seg og føde. De lokale båtutleierne organiserer hvalturer, og man får nok å se på hvis man er i området på det rette tidspunktet.

Surfebyen Cabarete

På Atlanterhavskysten ligger brettseilernes uoffisielle hovedstad. Surfere og brettseilere kommer hvert år hit fra hele verden for å nyte bølgene og vinden i denne lille byen. Det avholdes flere internasjonale konkurranser. Vannet forandrer seg avhengig av årstiden. Om sommeren er det alltid vind, men ikke særlig store bølger. Om vinteren er det ofte vindstille, men når vindstøtene tager til, kommer det helt enorme bølger.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her