Reiseguide til Den Dominikanske republikk

Den Dominikanske Republikk stiller med varmegaranti for hele året. Det hektiske aktiviteten på landets mange strender vitner om de fantastiske forholdene landet tilbyr dykkere, surfere og andre vannentusiaster langs strendene.

Fakta

Top
Lokalt navn
Republica Dominica
Hovedstad
Santo Domingo
Areal
48.730 km2
Hovedpråk
Spansk
Største religion
Romersk-katolsk
Innbyggere
8.442.533
Styreform
Representativt demokrati
Geografi
Den Dominikanske Republikk utgjør den ene halvdelen av tropeøya Hispaniola. Den andre delen er Haiti. Det er karibisk tropeland, med paradislignende strender og turkis vann ved kystene. Landets indre derimot, domineres av fjell, skog og dale. Dyrebestanden består for det meste av krypdyr, og det er leguaner og krokodiller, og dessuten mange eksotiske fugler.

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

De Karibiske øyer har bikinivær hele året rundt, men der er regntid fra juni til oktober. Til tider er det også orkanvarsel, men oftest blir det med advarselen..

Reiselitteratur

Lonely Planet Eastern Caribbean Lonely Planet Dominican Republic & Haiti

Lokale forhold

Top

Valuta

Dominikansk peso, 1 peso = 100 centavos

Internettkafeer

Der er internetkaféer i de fleste storbyene som Boca Chica, Cabarete, Puerto Planto og Santo Domingo.

Nødhjelp

For å tilkalle hjelp i Den Dominikanske Republikk må du ringe følgende nummer: Politi, Ambulanse og Brannvesen (711)

Driks

Der er inkludert ti prosent tips i regningen på restauranter, men tjenerne forventer likevel litt ekstra hvis de yter god service.

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 06.00 i den Dominikanske Republikk

Mål og vekt

Vekt: kilo Temperatur: celsius Avstand: kilometer Volum: liter Offisielt bruker landet det metriske system, men i de større byene har de amerikanske måleverdiene fått innpass, så her kan man støte på yards, pund og gallons.

Fotografering

Av alminnelig høflighet bør man spørre før man tar bilder av mennesker. På innsiden av flere severdigheter er det fotograferingsforbud, eller en avgift for å ta bilder.

Drikkevann

Det anbefales ikke å drikke vannet fra kranen i den Dominikanske Republikk. Man bør kjøpe vann på flaske.

Elektrisitet

110 V, AC 60 Hz

Atferd og oppførsel

Beboerne i den Dominikanske Republikk lever etter mañana-prinsippet. Her risikerer man ikke stress, medmindre man blir stresset av at tingene går langsomt.

Åpningstider

Banker har åpent fra 8.00 til 16.00 (mandag-fredag) Butikker har åpent fra 8.00 til 12.00 og fra 14.00 til 18.00 (mandag-lørdag)

Mat og drikke

De mange kilometene med kyststrekning sørger for at der er rikelig med frisk fisk og lekre skalldyr på bordet. Det spises også en del ris, bønner og yucca sammen med kylling, geit eller gris. Av frukt finnes mango, papaya, pasjonsfrukt og sitrusfrukter i overflod. Det drikkes lokal rom av god kvalitet, og kaffen er også svært god.

Forhold for funksjonshemmede

Der er ikke gjort særlig mye for handicappede i dette landet. Derfor er det viktig for rullestolbrukere å høre med hotellene på forhånd om de har de fasilitetene som trengs.

Høytids- og helligdager

1. nyttårsdag, 1. januar De hellig trekongers dag, 6. januar Vår frue fra Altagracia, 21. januar Duartes fødselsdag, 26. januar Uavhengighetsdagen, 27. februar Maidagen, 1. mai Restitusjonsdag, 16. august Grunnlovsdagen, 6. november 1. juledag, 25. desember Bevegelige helligdager Langfredag, mars eller april Påskesøndag, mars eller april Corpus Christi Vår frue fra Las Mercedes

Overnatting / Hotell

Top

Camping

Der er ikke noen campingplasser på øya. Det er kun mulig å campe hvis man gjør det på privat grunn. Man kan for eksempel spørre en bonde om lov til at sette opp teltet på hans mark. Man kan spørre om det er mulighet for at campe i nasjonalparkene, men da skal man ha tillatelse fra parkbetjentene først.

Hoteller

Hotellene i den Dominikanske Republikk er inndelt i et 5-stjerners kategorisystem. Dermed er det mulig å danne seg et overblikk over kvaliteten hotellene tilbyr. Det er mer enn 27.000 hotellrom, men kan likevel være en fordel å booke i forveien, særlig i storbyene og i vintersesongen, når forfrosne turister strømmer hit for å få varme i kroppen

Bed og Breakfast eller pensjonat

Der er noen gjestehus i den Dominikanske Republikk. De er som regel billigere enn hotellene. Bed and breakfast finnes i Puerto Plata, Barahona, Costambar, Guayacanes, Juan Doli og Las Terrenas- El Portillo.

Andre overnattingsformer

Det går innenriksflygninger mellom de større byene i landet flere ganger daglig. Ellers er det et godt utviklet bussnettverk i landet, med hurtige og komfortable busser i rute mellom storbyene. Det er også mulighet for å leie bil, men da skal man være over 25 år gammel.

Lokal transport

Top

Fly

Bávaro Sun Flight og Dorado Air ivaretar innenriksrutene, og det går regelmessige avganger mellom Santo Domingo, Santiago, Samaná, Punta Cana og Punta Plata.

Buss

Bussene mellom de større byene er billige og raske, og det er aircondition i de fleste av dem.

Tog

Der er ikke jernbane i den Dominikanske Republikk

Taxi

Der er drosjer i nesten alle byer. Det anbefales å undersøke umiddelbart om det er taksameter i vognen. Hvis det ikke er det, kan det være fornuftig å avtale en pris på forhånd. De såkalte Públicos er kollektive drosjer som kjører bestemte ruter og samler folk opp på veien.

Bilutleie

Det er flere bilutleiefirmaer i blant annet Santo Domingo. Aldersgrensen for å leie bil er 25 år. Det er mest fornuftig å unngå selskapene med de aller laveste prisene. Bilene deres er nemlig oftest i en stand som svarer til prisen.

Spesielle forhold

Top
Selvom kyststrekningen er enorm og strendene mangfoldige, er det ikke særlig godt ansett å vandre rundt i badetøy inne i byene, heller ikke byene som ligger like ved strendene.
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 9 961,- - -
Charter (fly+hotell) Fra 14 995,- - -
Prisene er pr. person
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.