Tropisk feriested med svømmebasseng og palmer mot en klar blå himmel.

Severdigheter Mauritius

Black River Gorges Nasjonalpark

Fjellet Black River Peak

Black River Peak er med sine 828 meter det det høyeste punkt på Mauritius. Det er gode turstier til toppen av fjellet.

Sjøen Grand Bassin

Grand Bassin er en av øyas to naturlige sjøer. Den ligger i krateret av en utdødd vulkan, og et stort anntall hinduistiske pilgrimmer valfarter til sjøen, spesielt omkring Maha Shivaratree.

Utsiktspunktet Riviére Noire

Herfra har man en fantastisk utsikt til Black River Peak og noen av parkens vakre fosser. Utsiktspuktet ligger få kilometer øst for Grand Bassin.

Mauritius

Casela fuglepark

I den 8 hektar store vakre hagen med fiskedammer har denne parken over 90 fuglebur med 140 mauritiske fuglearter. Blandt annet kan man se den skjeldene rosa due, og den hvite påfugl. I tilknytning til parken ligger det en liten zoologisk have med tigere, pantere og lemurer.

Chamarel området

I Chamarel finner man et stort bølgende sandklit- område med farget jord. Man mener at jorden, som skifter farge fra rød til lilla, stammer fra en vulkan.En imponerende foss deler seg og renner ned i den nærliggende dal.

Eureka byggningen

Nær Moka by finner man Eureka House, som ble bygget i 1830 årene. Huset har en fantastisk utsikt over dalen, og ble restaurert i 1986. I dag er det innrettet som et museum som er dedikert til musikk, kunst og gamle kart.

Falaise kløftene

En rekke kløfter i nærheten av Bellefontaine lar en elv bli til en foss som ender i en dam. Vannet spruter ned over de som bader i det naturlige svømmebassenget. Dette er et herlig utfluktsmål på en varm dag.

Fjellet Black River Peak

Black River Peak er med sine 828 meter det det høyeste punkt på Mauritius. Det er gode turstier til toppen av fjellet.

Fort Adeleide

Fort Adeleide er det eneste av Port Louis fire britiske fort som enda ikke ligger i ruiner. Fort Adeleide minner i byggestil så mye om en mauisk festning at de lokale kaller det «Citadellet». Fra fortet er det en fantastisk utsikt.

Gåtur på havets bunn

På Mauritzius kan man, hvis man ikke tør å dykke, gå på bunnen av lagunene blandt farverike fisk. Det foregår slik at man får en spesiell dykkerhjelm på hodet som forsynes med luft av en båt som ligger i overflaten. Man kan spasere mellom fiskene uten at det på noe tidspunkt blir dypere enn at man kan gå på bunnen.

Korall verksted

Det ligger flere verksteder på øya, der de vakre korallene som finnes rundt på hele øya bearbeides. Her kan man blandt annet kjøpe små kurver

La Vanille krokodille og natur reservat

Farmens krokodiller som er importert fra Madagaskar, stammer opprinnelig fra Nilens gjørmete vann. Krokodillene kan sees i forskjellige innhengninger etter som hvor utviklete de er. Går man en tur igjennom det jungellignende området oppdager man mange andre dyr. Både aper, villsvin og kjempe skilpadder, som er over 150 år gamle, holder til i området.

Museum of Indian Immigration

Dette museum, som er en del av The Gandhi Institute, rummer mer enn 2000 arkiver som dateres fra 1842-1910. På museet kan man også se en mindre samling kunstgjenstander , som blandt annet juveler fra de tidlige indiske inmmigrantene, tradisjonelle musikkinstrumenter, bøker m.m. Museet ligger ved universitetet i Moka by.

Sir Seewoosagur Ramgoolams botaniske hager

De botaniske hager ble grunnlagt i 1735 av Guvernør Maché de la Bordonnais. Hagenes egentlige formål var å tjene som kjøkkenhage for guvernørens slott som lå like i nærheten. Det er mange spennende blomster i hagene, men den største attraksjon er nok den hvite Victoria lilje. Når den springer ut er den hvit, og den neste dag når den igjen lukker seg sammen, er den rød.

Strandområdet Trou aux Biches

Trou aux Biches er et stort strandområdet som ligger på det nordvestlige hjørnet av øya. I byen Mon Choisy finner man noen av landets beste offentlige strender.

Teplantasjen Bois Cheri

Bois Cheri er en 600 hektar stor teplantasje. Her blir teen ikke bare plukket, men også pakket. Plantasjen ligger litt nord for Souillac. Besøker man teplantasjen er turen inklusiv lunch på Le Saint Aubin, som er hovedhuset på en gammel sukkerplantasje. Huset ble bygget i 1819.

Vulkanen Trou aux Cerfs

Trou aux Cerfs ligger over Curepipe og er krateret av en utdødd vulkan. Det fasinerende naturfenomenet er 85 meter dypt, og 200 meter bredt. Trou aux Cerfs er berømt for sin fantastiske utsikt over sletten midt på øya.

Port Louis

Jummah moskéen

Jumma Mosque er øyas hovedmoské. Litt morsomt er det at den ligger midt i Chinatown. Den ble bygget i 1850 årene, og har rikt utskårende tredører. Moskéen har åpent for besøkende hver dag med unntak av torsdag og fredag mellom klokken 10.00 og 12.00

Natural History Museum

De fleste turister besøker museet for å se det utstoppede eksemplar av den utdødde fugl dronten. Dronten var en enorm dueart som ble utryddet. Dronten er ikke den eneste utdødde fugleart man kan se på museet, som også rummer et stort bibliotek.

Port Louis Marked

Port Louis Marked ligger nærme havet i byens sentrum. På markedet kan man kjøpe fersk fisk, kjøtt, frukt, souvernirer, klær og mye annet. Handler man på markedet skal man være klar til å prute på prisen.

Rodriguesøya

Bukten Anse aux Anglais

Den lille bukten Englender bukten, fikk navnet sitt etter den britiske eskadrille, som besatte øya et par måneder midt i det 18. århundre.

Korall verksted

Det ligger flere verksteder på øya, der de vakre korallene som finnes rundt på hele øya bearbeides. Her kan man blandt annet kjøpe små kurver

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her