Tropisk feriested med svømmebasseng og palmer mot en klar blå himmel.

Reiseguide til Mauritius

Mauritius er et opplagt reisemål hvis man vil kombinere avslappende badeferie med vakre naturopplevelser. Øya med hvite sandstrender og blå laguner, omkranset av et fargesprakende korallrev, er for mange selve paradiset – og enda ikke overfylt av turister. For de som skal på bryllupsreise faller ofte valget på Mauristius, og det er ikke uten grunn.

Fakta


  • Mauritius

  • Port Louis (146.499)

  • 1.860 km2

  • Engelsk er det offisielle språk. Det blir også snakket fransk, kreolsk, hindu, urdu, hakka og bojpoori.

  • Hinduisme

  • 1.179.368 (2000)

  • Republikk

  • Mauritius ligger i det Indiske hav cirka 800 kilometer øst for Madagaskar .Øya Mauritius er en vulkanøy, og med til staten Mauritius hører også øya Roderigues, som ligger cirka 600 kilometer øst for hovedøya.

Reiseforberedelse

Beste tid å reise

Det finnes ikke høy- eller lavsesong på Mauritzius. Vintermånedene er fra juli til september med en dagtemperatur på 25-28 grader, og om natten mellom 15-20 grader. De varmeste månedene er fra januar til april med en dagtemperatur på 35-37 grader. I disse månedene kan det forekomme tropiske stormer og regn. Resten av året er det behagelig varmt på rundt de 30 grader om dagen.

Reiselitteratur

The Mauritius Command
Lonely Planet Mauritius, Reunion & Seychelles
Insight Guider Mauritius and Seychelles

Lokale forhold

Valuta

Mauritzisk rupie (R), 1 R =100 cents

Internettkafeer

Det er mulig å finne internettkaféer på Mauritius hvis man kikker seg godt rundt. De fleste er nemlig bare et lokale med et par dataer uten noe særlig skiltning. De fleste ligger i de større byene.

Nødhjelp

For å tilkalle akutt hjelp på Mauritius skal man ringe følgende nummer:
Politi, ambulanse og brannvesen (999)

Driks

De fleste restauranter og hoteller legger til et sevicegebyr på 5-10 prosent på regningen. Man bør gi drikkepenger til restauranter og hoteller som ikke legger dette til på regningen. Piccoloer på flyplassen bør få 5-10 R i drikkepenger.

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge (sommertid), er den 14.00 på Mauritius.
Når klokken er 12.00 i Norge (vintertid), er den 15.00 på Mauritius

Mål og vekt

På Mauritius benytter man seg av følgende måleenheter:
Tempersatur: celsius
Lengde: meter
Vekt: kilo
Volum: liter

Fotografering

I noen moskéer er det ikke lov å fotografere, men da henger det som regel skilt om det. Ellers er det en god ide å spørre lokalbefolkningen. Unngå å fotografere politifolk, militære annlegg og på flyplassen.

Drikkevann

Drikk aldri vann fra springen. Kjøp vann på flaske.

Elektrisitet

På Mauritius benytter man følgende strømforsyning:
220 volt AC/50Hz

Atferd og oppførsel

Åpningstider

Banker holder åpent fra 12.00 til14.00 (mandag-fredag), og fra 9.30 til 11.30 (lørdag).
Butikker holder åpent fra 8.00 til16.00 (mandag-fredag), og fra 8.00 til 12.00 (lørdag).
Offentlige kontorer holder åpent fra 9.30 til16.00 (mandag-fredag), og fra 9.00 til 12.00 (lørdag).

Mat og drikke

Mauritius` kjøkken er en blanding av kreolsk, kinesisk, indisk og europeisk. En typisk buffè på Mauritius består av muslimsk biryani, indisk karrykylling, kinesisk svinemørbrad, franske grønnsaker, og grillet kreolsk oksekjøtt. Det drikkes mest rom og øl, men mandeldrikken Alouda, eller frisk kokosmelk er også populært.

Forhold for funksjonshemmede

Mauritius er ikke spesielt handikappvennlig. På de fine hoteller er det som regel heiser, men man kan ikke forvente at det er truffet forholdsregler for å gjøre livet lettere for handikappede.

Høytids- og helligdager

Nyttårsdag, 1.januar
Annen nyttårsdag, 2.januar
Uavhengighetsdag, 12.mars
Arbeidernes kampdag, 1.mai
Allehelgensdag, 1november
Juledag, 25.desember

På grunn av de mange forskjellige religioner på Mauritius finnes det en del religiøse helligdager. De faller på forskjellig tidspunkt fra år til år. På turistbyråene kan man få en kalender hvor man kan se når det er helligdager.

Overnatting / Hotell

Hoteller

Det finnes gode hoteller over hele øya, og de er langt fra dyre. Skal man overnatte på et hotell fra juni til september er det en god ide å bestille på forhånd.

Bed og Breakfast eller pensjonat

Det finnes ikke mange Bed and Breakfast på Mauritzius, men det finnes to i Guildford, som både er i god stand og hyggelige.

Vandrehjem

Det er ikke noe desidert vandrehjem på Mauritzius. Derimot ligger det hyggelige og billige pensjonater i Curepipe og Mahèbourg.

Andre overnattingsformer

Bungalows og leiligheter uten mat inkludert finnes mange steder på Mauritius. De er i varierende standarder og i alle prisklasser.

Lokal transport

Fly

Det ligger to flyplasser på Mauritius. Hovedflyplassen ligger ved Port Louis. Herfra går det daglig fly til Roderigues Island.

Buss

Det er gode bussforhold over hele øya. Det er billig å ta bussen, men man skal huske å spare på billetten da det ofte kommer konduktører.

Tog

Det er ingen jernbane på Mauritius.

Taxi

Taxiene på Mauritius kan kjennes igjen på deres hviteskilter. De kjører ikke med taksameter så man skal avtale prisen på forhånd. Det kjører taxi i byområdene.

Bilutleie

Man kan leie bil på flyplassen og i de større byer. De store selskaper er representert, og det finnes også en del lokale. For å kunne leie bil skal man ha et internasjonalt førerkort og man skal som regel være over 23 år. Man kjører på venstre side av veien.

Båt eller ferge

Det går ferger til Roderigues Island en gang i uken fra Port Louis. Men kan leie båt i de fleste havne hvis man vil ta seg en tur til sjøs.

Har du hatt lyst til å reise til Mauritius?

Her finner du eksempler på reiser som våre brukere har funnet tidligere.
Fly+hotell
Prisene er pr. person
Reisetilbud