Severdigheter Indonesia

Besakih - templet over alle templer (Bali)
Besakih er Balis modertempel, det helligste av alle templer. Ikke så rart at det ligger på Gunung Agungs skråninger. Her finnes tre hovedtempler dedikert til Shivam Brahma og Wishnu - den hinduistiske treenighet. For balinesere er det en pilgrimsferd å dra til Besakis.
Candi Dasa - en gammel fiskeby (Bali)
Denne gamle fiskebyen i det østlige Bali har en behagelig tilbakelent atmosfære, og ligger tett på en rekke severdigheter.
Goa Gajah - elefantgudens hule (Bali)
Hulen er oppført til ære for hindu-guden Ganesh. Stedet menes opprinnelig å være oppført som et kloster i det 11. århundre. På området finnes det også et slags svømmebasseng, som kanskje har blitt brukt til renselse før relgiøse sermonier.
Gunung Batur - besøk en aktiv vulkan (Bali)
Gunung Batur er det naturlige valget, hvis man vil besøke en av Balis vulkaner. Den er lett å bestige, oppstigningen skjer om morgenen før soloppgang, og det er en fantastisk utsikt fra toppen. Men det er mange turister, og dermed også mange som prøver å lure deg.
Kuta - Balis turistsentrum (Bali)
Kuta er turistbyen på både godt og ondt. Her finner man den unge australier med surfbrettet sammen med backpackers fra hele verden, som slapper av og nyter strand, vann og øl. Det er ikke helt uten grunn, ettersom Kuta er en billig by å feste i. Men byen er ikke så veldig balinesisk.
Lovina - delfiner og sort sand (Bali)
Lovina, som er blitt et hot sted for backpackers, er kjent for sine strender med sort vulkansk sand og gode muligheter for å se delfiner. Både mat og overnatting er billig, spesielt utenfor turistsesongen.
Nusa Dua - hvite strender med kokosnøttpalmer (Bali)
Luksusferiestedet Nusa Dua byr på hvite strender som er overdekket av kokosnøttpalmer. Litt nord for stranden er det gode mulighter for parasailing (fallskjerm etter båt).
Sangeh - de hellige apene (Bali)
Sangeh er en hellig "monkey forrest", som navnet indikerer, huser aper. Og dem er det mange av - det er smartest å holde seg på litt avstand av dem, da de godt kan bli litt aggressive. I Sangeh finnes dessuten to templer, og muskatnøttetrær i hopetall.
Sanur - hvite strender og templer (Bali)
På grunn av det omkretsende revet er vannet stille ved Sanur, og er derfor idéelt for snorkling og dykking. Ikke langt fra stranden finner man en rekke balinesiske templer.
Tampaksiring (Bali)
I Tampaksiring finnes det en helbredende kilde, hvorved det også er oppført et ca. 1000 år gammelt tempel, Pura Tirta Empul.
Tanah Lot - postkorttemplet (Bali)
Tanah Lot er kanskje Balis mest fotograferte tempel. Templet er oppført i det 16. århundre på en klippe omgitt av vann. Taneh Lot tar seg best ut på sene ettermiddager, hvor templet fremstår som en malerisk siluett.
Tenganan - vevernes by (Bali)
Tenganan som ligger i nærheten av strandbyen Candidasa, har gjennom flere århundre vært delvist isolert fra resten av verden. Her finner du stadig rituelle danser og skikker. Byen er dessuten kjent for "dobbelt ikat"-veveteknikken, som gir tekstiler av meget høy kvalitet. Tenganan er akkurat som Trunyan en Bali Aga-landsby, hvor man alltid bør være diskret.
Ubud - den rolige kunstbyen (Bali)
Hvis man liker balinesiske kunstverk, er Ubud virkelig stedet man skal besøke. Byen ligge mellom jade-grønne rismarker og vakre skoger, med røde og oransje orkidéer. Byen er et av de sjeldne stedene i verden, hvor det lønner seg å komme stresset! Byen er selve definitionen på fred og ro, og her vil man raskt føle seg totalt avslappet
Det gamle Jakarta (Indonesia)
I området Old Batavia, finnes det hud fra det 18. århundre. Her blir husene og gatene gradvist restaurert. En annen severdighet er kirken Gereja Sion, som er den eldste i byen.
Det indonesiske Nasjonalmuséet (Indonesia)
For museumsfreaks er Indonesian National Museum en god severdighet med sin store samling av gjenstander fra Indonesias mange kulturelle lag og etniske grupper.
Hulu Sungai Tourist Resort (Indonesia)
Hulu Sungai er et gigantisk område i den sørlige delen af Kalimantan. Med sumper og vakre fjellrike områder mot øst.
Loksado (Indonesia)
Loksado finnes i South Hulu Sungai distriktet, hvor hovedstad heter Kandangan. Området ligger ca. 3 timer med bil fra Banjarmasin. Her er det gode muligheter for trekking og lettere fjellklatring. Dessuten er det et godt sted å komme i kontakt med lokalbefolkningen.
Lovina - delfiner og sort sand (Indonesia)
Lovina, som er blitt et hot sted for backpackers, er kjent for sine strender med sort vulkansk sand og gode muligheter for å se delfiner. Både mat og overnatting er billig, spesielt utenfor turistsesongen.
Mount Merapi (Indonesia)
Vulkanen Merapi en en annen mulighet for en tur ut i naturskjønne omgivelser. Vulkanen er stadig aktiv og har hatt utbrudd flere ganger i løpet av de siste årene.
Prambanan (Indonesia)
Prambanan ligger 13 km fra Yogyakarta, og er et hindu-tempelkompleks oppført for å ære gudene og treenigheten Shiva, Brahma og Vishnu. Templene er noen ganger kullisser for oppføringer av de dramatiske og medrivende Ramayana ballettene, hvor tilskuerne kan se flere hundre artister - enten det er sangere, dansere eller musikere.
River Rafting fra Loksado (Indonesia)
Når man alikevel skal tilbake fra Loksado, kan man like godt rafte et stykke av veien nedover Amandit-elven. Man kan også trekke tilbake til Kandangan, noe som typisk tar 8-10 timer.
Samarinda (Indonesia)
Ligger på østkysten, og er et godt utgangspunkt for turer med longboats til elvelandsbyer, som for eksempel Tanjung Isuy, Muara Muntai og Melak (med en stor orkide-skog).
Sultanpalasset - Kraton (Indonesia)
En hovedattraksjon i selve Yogya er Sultapalasset Kraton, som ble oppført i det 18. århundre. Mot betaling kan man se de fine gemakkene; et utmerket tidsfordriv i et par ledige timer. Her kan man også besøke Taman Sari, som også kalles "vannslottet".
Mount Bromo (Java)
Vil du oppleve noe som mest av alt ligner et månelandskap? Da er Mount Bromo på Øst-Java saken. Bromo er en del av nasjonalparken Bromo Tengger Semeru, som strekker seg over ca. 800 km2. Bromo er fortsatt særdeles aktiv. Det er muligheter for turer på hestrygg til kraterkanten.
Flower Island (Kalimantan)
Ligger i Barito-elven, og er et fredet skogområde. Her finnes det mange aper, som bare eksisterer på Borneo. Blant andre neseapen. Kaget Island er en annen øy i elven, som også helt klart er værdt et besøk.
Avslapping på Gili-øyene (Lombok og Gili-øyene)
Veveriene i Sukarara og omegn (Lombok og Gili-øyene)
Veveriene ved vestkysten, er senteret for veving av tekstiler og fletting av kurver. Det finnes også spesielle steinhus her. Veveteknikken kan studeres, og det er selvfølgelig masse å kjøpe.
Vulkanen Gunung Rinjani (Lombok og Gili-øyene)
Gunung Rinjani er med sine 3.726 m det høyeste fjellet på Lombok, og den aktive vulkanen hadde sitt siste utbrudd i 1995. Det er mulig å trekke op langs fjellet; typisk arrangerer man trekking-turer som varer i 4 dager.
Keli Mutu - på Flores (Nusa Tenggara)
Mount Keli Mutu er kanskje landets mest spennende naturfenomen. Det fantastiske består i tre krater-innsjøer som konstant skifter farge. Det minner litt om fargene på en malers palett. Mineraler menes å være årsaken til fargespillet.
Komodo - dragenes øy (Nusa Tenggara)
Komodo-øyens ubestridelige hovedattraksjon er de såkalt Komodo-varanene, som faktisk kan bli ganske aggressive. Det finnes også lignende varaner på øyen Rinca og på den vestlige delen av Flores.
Dykking og snorkling ved Togian øyene (Sulawesi)
Rundt Togianøyene i det nordlige Sulawesi finner du noen av verdens beste områder for snorkling og dykking. Det finnes mange forskjellige slags rev og mange fargerike fisk.
Rantepao (Sulawesi)
Liten, men spennende by, som tiltrekker mange turister takket være kulturen, hvor sermoniene er et viktig trekkplaster.
Torajaland (Sulawesi)
Kjent som "de himmelske kongers land". Her er folket kjent for deres rikt utsmykkede hus, og for å begrave deres døde i loddrette klippevegger. Begravelser, som først finner sted etter lange og innviklede sermonier.
Bohorok Orang-Utan Rehabilitation Center (Sumatra)
Ved dette seneret jobber man med den beundringsverdige oppgaven, å trene oragutanger som har vært i fangenskap til å klare seg selv i naturen. Det er mulig å se orangutangene bli matet og se videoer om senterets arbeide.
Gunung Leuser National Park (Sumatra)
En av verdens største nasjonalparker - beliggende i det nordlige området. Parken inneholder et rehabiliteringssenter for orangutanger. Området, som starter ved Bukit Lawang og er på ca. 10.000 km2, byr på gode muligheter for jungelvandring krydret med synet av de vakre orangutangene. Og resten av dyrelivet: 320 fuglearter, 176 pattedyrsarter, 194 forskjellige krypdyr og 52 paddearter. Plantelivet er enda mere omfangsrikt.
Lake Toba (Sumatra)
Lake Toba er en av de helt store magnetene. Toba-sjøen er den største sjøen i hele Sørøstasia, og er faktisk et enormt vulkankrater fylt med vann. I sjøen, som ligger 176 km fra Medan, ligger øyen Samosir fin plasert. Samosir er stedet hvor de reisende bor, men de nyter naturen og de spesielle Batak-husene, som ligger spredt ut over hele øyen.
Siberut øyen (Sumatra)
De eventyrlystne kan med fordel besøke Siberut Island, hvor man stadig kan oppleve det opprinnelige Mentanavi-folket. Alt på øyen er meget primitivt, men et besøk på øyen er absolutt verdt opplevelsen.
Borobodur - Her bor Buddha& (Yogyakarta)
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 8 224,- - Fra 10 407,-
Charter (fly+hotell) Fra 9 044,- - Fra 12 780,-
Prisene er pr. person

Område og byguider

Område: 
By: 
• Yogyakarta
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.