Severdigheter Vietnam

Severdigheter Vietnam

Halongbukten

Cat Ba

I den sørlige delen av bukta ligger den 120 km2 store øya Cat Ba. På øya er det noen fantastisk rene sandstrender hvor man kan nyte havet og det gode været. Nasjonalparken på øya er en av de vakreste i Vietnam, og har en rik flora og fauna. Det er også funnet spor av mennesker som er 6- 7000 år gamle på øya.

Cua Ong tempelet

Oppå en bakke med en utrolig vakker utsikt over Bai Tu Long Bay, ligger Cua Ong tempelet. Tempelet ble bygget til ære for mandarin Tran Quoc Tang, som var sønnen til den mest berømte generalen i Vietnam, i det 17. århundre.

Kalksteinsformasjoner

Dersom man leier en båt og seiler fra utover fra Bay Chai, kan man se noen av verdens mest fantastiske kalsteinsformasjoner. Formen til noen av steinene er både bisarre og grufulle, mens andre ligner dyr eller mennesker. De fleste steinene har fått navn av lokalbefolkningen.

Hanoi

Ho Chi Mins palehus

Ho Chi Min ville ikke bo i presidentpalasset og bosatte seg derfor i det vakre palehuset på baksiden av presidentpalasset. Underetasjen i huset er åpen slik som husene i de nordlige provinsene, og ble brukt til møter og lignende. I overetasjen hadde Ho Chi Min sin private residens.

Hoan Kiem sjøen

Hoan Kiem sjøen ligger i den gamle delen av Hanoi. I følge et sagn kom det en stor gylden skilpadde opp av sjøen og tok tilbake sverdet, som den hadde lånt til Kong Le Li i 1427 da han skulle fordrive de kinesiske okkupasjonsstyrkene. Det lever fortsatt skilpadder i innsjøen, og det betyr lykke å se den gyldne skilpadden.

Kunstmuseet i Vietnam

Vietnams kunstmuseum i Hanoi åpnet den 24. juni 1966, og har en omfattende samling av vietnamesisk arkitektur, tegnekunst og skulpturer. Museet har også en flott utstilling som viser de særegne kunstneriske uttrykkene til de etniske minoritetene i landet.

Pagoden på søylen

Pagoden ble grunnlagt av kong Ly Thai Tong allerede i det 11. århundre, men pagoden som står der i dag er fra 1955 fordi den gamle ble ødelagt under krigen. Pagoden er formet som en lotusblomst, hvor søylen er stengelen og pagoden blomsten. Pagoden har en stor symbolsk verdi for vietnameserne.

Ho Chi Minh City

Giac Lamp pagoden

Pagoden ansees som den eldste i byen og ble bygget i 1744. Et lite stykke før man kommer til pagoden ligger det et 32 meter høyt tår som ble bygget i 1993. Inne pagoden er det mange bronsefigurer, og den eldste er fra det 18. århundre. Alteret i pagoden har 49 armer og er temmelig spesielt

Museet for krigsforbrytelser

Museet er åpent har åpent alle dager og ligger i den franske delen av byen. På museet er det utstilt flere amerikanske fly og helikoptre som ble brukt under krigen. Krigens redsler er dokumentert i en fotoutstilling.

Postkontoret

Helt utenom det vanlige er postkontoret i byen også en av severdighetene. Bygningen ble oppført mellom 1886 og 1891, og viktige vitenskapsmenn blir minnet på fasaden av bygningen, blant annet dansken H.C. Ørsted som oppdaget elektromagnetismen.

Hue

Museet for moderne kunst

På museet for moderne kunst er det utstilt verker av moderne vietnamesiske kunstnere. Man kan blant annet se verker av maleren Diem Phung Thi, som vendte tilbake til Vietnam i 1993 etter å ha bodd 51 år i Frankrike

Thien Mu Pagoden

Thien Mu Pagoden ble bygget av hertug Nguyen Hoang i 1601. Pagoden er blitt ombygget flere ganger, og i 1844 ble det 21 meter høye tårnet bygget av kong Thieu Tri. Thien Mu betyr «den himmelske kvinnen» .

Tu Docs mausoleum

Tu Docs mausoleum ble bygget mellom 1864 og 1867 av en konge som var en håpløs romantiker. Han beordret at gravstedet hans skulle være som et eventyrland, og bygningene ligger i en perfekt harmoni med områdene rundt graven. I den romantiske hagen er dikterpaviljongen ved lotussjøen perfekt for utflukter.

Mekongdeltaet

Flytende markeder

Mekongdeltaet er berømt for de flytende markedene sine, hvor man selger alle mulige slags herligheter. De som skal handle kommer med båt, og varene skifter eier fra båt til båt. Båtførerne manøvrerer båtene med en utrolig dyktighet slik at de ikke støter sammen. Markedet i phung Hiep er absolutt verdt et besøk, og man kan se hele markedet fra brua.

Fuglereservatet

I Dong Thap provinsen ligger de berømte fuglereservatene Tam Nong og Vuon Co Thap Muoi. Reservatene er tilholdssted for tusenvis av vadefugler, og her kan man blant annet se den sjeldne rødhodete tranen.

Niu Sam

Niu Sam er et høy fjell som ligger i nærheten av Chau Doc, en liten landsby tett på grensen til Kambodsja. Det er en fantastisk utsikt fra toppen av fjellet, og man kan se Mekongdeltaet bre seg utover landskapet på den ene siden, og på den andre siden kan man se langt inn i Kambodsja. På grunn av det siste er det stasjonert en vaktpost på toppen av fjellet.

Nha Trang

Alexandre Yersin museet

Alexandre Yersin var eleven til Louis Pasteurs, og navnet hans pryder fortsatt de vietnamesiske gateskiltene. Det lokale Pasteursinstituttet brukes fortsatt, og ble grunnlagt av Yersin i 1895. Yersin bosatte seg i Nah Trang og på museet kan man se instrumentene og biblioteket hans.

Dao Khi

Dao Khi betyr apeøya, og den har fått navnet sitt etter de mange hundre apene som har slått seg ned på øya. Apene har vennet seg så mye til turister at de helt uten frykt stjeler hatter eller solbriller fra de som besøker øya.

Hong Chong

Klippene Hong Chong er kjent for de enorme steinene som er stablet opp på hverandre. De gigantiske klippestykkene ligner enorme byggeklosser. Det er også kampesteiner som er like store som hus, og en formasjon som ligner en stor hand.

Nord-Vietnam

Bondegårdene

I de nordvestlige fjellene bygger man fortsatt bondegårdene i tradisjonell vietnamesisk stil. Den åpne underetasjen i huset brukes som stall og verksted, og øverst er boligdelen. Husene ser ut som om de er bygget på påler.

Cuc Phuong

Cuc Phuong er den mest kjente nasjonalparken i Vietnam, og ligger sør for Hanoi. Parken ligger inneklemt mellom to fjellkjeder som gir den et helt spesielt klima og unike vekstbetingelser. Det er nesten 70 forskjellige pattedyr og over 130 fuglearter i reservatet.

Dien Bien Phu

Slaget ved Dien Bien Phu har betydd mye for den vietnamesiske frihetskampen, og i dag er byen mer enn noe annet symbolet på den franske kolonimaktens nederlag. Det er et museum i byen som viser hvordan slaget forløp, og de har også mange våpen og andre effekter utstillet.

Vietnam

Chua ma Toc

I byen Soc Trang, i Mekongdeltaet, ligger det interessante tempelet Chua ma Toc. Egentlig er det ikke tempelet, men hagen som ligger rundt det som er interessant. I trærne lever det nemlig tusenvis med flaggermus som veier helt opp til 1 kilo og har et vingespenn på opp mot 1,5 meter.

Citadellet i Hue

Citadellet ble bygget mellom 1805 og 1832, og konstruksjonen ble planlagt nøye ut fra de mulighetene som omgivelsene ga. Mot sørøst gir Ngu Binh fjellet en naturlig avskjerming, og midt i «Den duftende elva» spiller to øyer rollen som skiltvakter. Citadellet, med 400 kanoner fordelt på 24 bastioner, ble bygget for å beskytte kongebyen.

Den indre kongebyen i Hue

Kongebyen i Hue er bygget på samme måte som den forbudte byen i Beijing. Den innerste delen var forbeholdt kongen og hoffet hans, og her kan du se de kongelige palassene og templene. Denne delen av byen var tidligere omgitt av fire meter høye murer som var over en meter tykk.

Duftens Pagode

Duftens Pagode (en pagode er et østasiatisk buddhisttempel) ligger sørvest for Hanoi, og består egentlig av mange huler, grotter, templer og pagoder. Pagoden ligger oppe på Duftens fjell og veien frem til den foregår med båt og til fots. Hovedattraksjonen i det spredte pagodeområdet er Hung Tich grotten.

Ho Chi Min mausoleet

Ho Chi Min blir sett på som hele landets far av Vietnameserne, og mausoleet hans skal sees på som et uttrykk for deres respekt overfor ham. Ho Chi Min ville selv helst bli brent og at asken hans skulle fordeles i portioner og plasseres i nord, sør og midt i Vietnam, men legemet hans ble i stedet for balsamert og plassert i Mausoleet på Ba Dihn plassen.

Kongegravene i Hue

Nguyendynastiet, fra 1802 til 1945, var den siste vietnamesiske kongefamilien. Det var 13 konger i familien, men det er bare sju som har fått gravsteder. Gravmonumentene ble bygget av de samme materialer og design for at de skulle gi et godt helhetsinntrykk, og de harmonere perfekt med hverandre og omgivelsene omkring.

Kunstmuseet i Vietnam

Vietnams kunstmuseum i Hanoi åpnet den 24. juni 1966, og har en omfattende samling av vietnamesisk arkitektur, tegnekunst og skulpturer. Museet har også en flott utstilling som viser de særegne kunstneriske uttrykkene til de etniske minoritetene i landet.

Litteraturtempelet

Tempelet ble bygget i 1070, og noen få år etterpå bygget man det første universitetet i Vietnam på baksiden av dette. Tempelet er viet til den kinesiske filosofen Konfucius og andre lærde, og er strengt symetrisk oppbygget. I tempelgården finner man 82 minnesteiner som er plassert på toppen av hver sin skilpadde. Steinene er reist til minne om de få studentene som besto eksamen og fikk doktorgraden.

Nha tho Toc Tran

Tempelet som ligger i byen Hoi An er bygget til ære for forfedrene til Tarn-slekten. Tempelet er ikke så veldig stort, men det er et godt eksempel på den vietnamesiske dyrkingen av forfedre. Tempelet brukes fortsatt og inneholder mange symbolske gjenstander. Det arrangeres guidet tur i tempelet, hvor man får en inngående introduksjon til den vietnamesiske tempeltradisjonen.

Po Nagar

Po Nagartårnene ble bygget mellom det 7. og det 12. århundre ved byen Nha Trang. De fleste av de totalt 10 tårnene som opprinnelig sto der, ble bygget mellom år 813 og 817, men i dag er det bare fire tårn tilbake. Det største tårnet er 23 meter høyt og viet til beskytteren av byen, Po Nagar.

Thoy Son

Thoy Son er den fjelltoppen som er mest besøkt, og på toppen ligger grotten Huyen Khong, som er 30 meter fra gulv til tak. Det er også mange utfordrende tuneler i klippen. Det ligger en pagode på fjellet som ble bygget av kong Minh Mang.

Charter (fly+hotell)
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person

Finn reisen til Vietnam her

Finn inspirasjon til Vietnam her

Les mer på bloggen vår

Bestill severdighetene dine her