Severdigheter Tyrkia

Byen Adana (Adana)
Adana er den fjerde største byen i Tyrkia, og på mange måter en moderne by. Området har flere interessante severdigheter. I Adana ligger et spennende arkeologisk museum og på veien til Iskenderun kan man finne flere romerske ruiner. Adana er dessuten kjent for Adana-kebab.
Byen Alanya (Alanya)
Alanya ligger 15 kilometer øst for Antalya. Den konkurrerer mer enn gjerne med Antalya om turistene. Det er flere severdigheter i byen, blant annet et eldgammelt tårn som sannsynligvis er blitt brukt som fyrtårn, en moské fra 1250 og en tidligere bysantinsk kirke som i dag rommer det lokale arkeologiske museum.
Hizar (Ankara)
Nesten alle Ankaras historiske monumenter ligger omkring det gamle citadellet Hizar. I følge sagnet fant man et gammelt anker da man bygget citadellet, og det var slik Ankara (på tyrkisk Ancyra) fikk navnet sitt. Innenfor murene finner man eksempler på gamle tyrkiske hus og basaren "Bedesten".
Ruinene (Ankara)
Et besøk i Ankara bør også inneholde en tur til ruinene fra det romerske teater og det romerske bad fra det 3. århundre. Samtidig kan man også se Julians søyle, et minnesmerke fra det 4. århundre
Shopping (Ankara)
Handlemulighetene er veldig bra i Ankara. Store og fine shoppingsentre, som for eksempel Atakule og Karum Center, har billige og bra varer. I Ankara finnes mange tyrkiske spesialiteter, som for eksempel ull, honning og pærer.
Byen Artvin (Artvin)
Artvin er en utrolig vakker by med en behagelig atmosfære. Store skoger, fjell, innsjøer og elver preger området omkring byen. Selve Artvin har idylliske hus og gater. Coruh elven går igjennom området, og sørger for eventyrlige raftingopplevelser for de som tør.
Byen Bayburt (Bayburt)
Bayburt var en gang et viktig sted på den gamle silkeveien. Byen ble blant annet besøkt av Marco Polo. Byen har rester fra et bysantinsk slott og flere interessante moskeer. Man kan også prøve ett av de tyrkiske badene i byen eller se den fantastiske Sirakayalar fossen.
Byen Bodrum (Bodrum)
Bodrum er fødebyen til Herodot (historiefortellingens far). Her ligger også det imponerende St. Peter slottet fra 1500-tallet. Like ved Bodrum ligger også Ölü Deniz, som har en flott lagune med krystallklart vann og en vakker strand. Et imponerende fjellandskap fungerer nærmest som dekorativ kulisse i området.
Aya Sofya Kirken og Den blå Moské (Istanbul)
Aya Sofie ble bygget i 548 og var den gangen den mektigste av de kristne kirkene. Kirken av guddommelig visdom, som den heter, har imidlertid måttet slåss med jordskjelv opp gjennom årene. I dag blir den holdt oppe av sementstøtter, noe som gir den et temmelig medtatt utseende. Innvendig er den imidlertid veldig imponerende. Samtidig bør man også få med seg den blå Moské, som er en vakkert proposjonert og fantastisk elegant bygning.
Topkapi palasset (Istanbul)
Dette palasset bør absolutt ses ved et besøk i Istanbul. Bygningen er fra det 15. århundre, og har vært hjemsted for sultaner og hundrevis av konkubiner. Palassets harem var et lite samfunn i seg selv. Her bodde det opp mot 500 mennesker av gangen.
Byen Sivas (Sivas)
Sivas ligger 1275 meter over havet og er dermed den høyest plasserte byen i Anatolia. Den er også svært fjellrik, og har gjennom århundrene fungert som gjemmested i krig. Sivas har flere interessante ruiner helt fra 1100-tallet.
Byen Tasucu (Tasucu)
Tasucu er en liten sjarmerende by ved den østlige Middelhavskysten. Her finnes hyggelige overnattingsmuligheter og fine sandstrender. Prøv for eksempel Afrodite stranden. Fra Tasucu kan man komme til det nordlige Kypros med ferge.
Basaren (Tyrkia)
Denne store basaren skal oppleves under et besøk i Istanbul. Her kan man gå rundt i timevis og snuse og lukte og lytte til menneskemengden, i det hele tatt oppleve den hektiske stemningen. Kanskje kjøper man et teppe eller en kurv eller kanskje går man bare rundt og suger til seg inntrykkene.
Byen Eskisehir (Tyrkia)
Eskisehir er en av de eldste byene i regionen. Den ble grunnlagt 3000 år før Kristi fødsel og har mange interessante severdigheter, blant dem det arkeologiske museum. Det ottomanske museum viser flott lokal arkitektur fra 1900-tallet. I Eskisehir er det dessuten bra fiskerestauranter. Ved Sakaryabasi renner en hyggelig liten bekk.
Byen Patara (Tyrkia)
Patara ligger vest for Antalya og har en av Tyrkias aller beste strender. Den er 20 kilometer lang. Langs sandbankene finner man dessuten romerske ruiner. Patara er en av Tyrkias festligste byer med et heftig natteliv.
Mount Erciyes (Tyrkia)
Mount Erciyes er et snørikt fjell hvor man finner en død vulkan. Byen Kayseri er utgangspunktet for turen opp på fjellet. I Kayseri finnes elegante minareter, moskeer og vakre kupler og høye bymurer.
Bolu området (Tyrkias Svartehavskyst)
Bolu er ett av de mest fortryllende områdene i det nordlige Tyrkia. Stedet ligger midt i mellom Ankara og Istanbul, og har frodige skoger. Bolu har også varme kilder og Abant-innsjøen, en av de vakreste i Tyrkia.
Fossene ved Pamukkale (Tyrkias vestkyst)
Pamukkale, som ikke ligger langt fra Bodrum, er kjent for sine kalkfylte fosser. Siden den romerske perioden er vannet blitt brukt som helende behandling til syke. Det sies å ha terapeutiske krefter. I Pamukkale kan man også se ruiner fra den romerske byen Hierapolis.
Ruinene ved Ephesus (Tyrkias vestkyst)
Ephesus i det vestlige Tyrkia er en av landets eldste byer. Her finnes godt bevarte ruiner. Byen ligger ut mot Middelhavet og var kulturelt sentrum da Tyrkia var under gresk herredømme. I området finnes adskillige imponerende templer som absolutt er verdt et besøk.
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 116,- - Fra 2 380,-
Charter (fly+hotell) Fra 1 698,- Fra 2 498,- Fra 2 498,-
Prisene er pr. person

Område og byguider

Område: 
By: 
• Adana
• Alanya
• Ankara
• Artvin
• Bayburt
• Bodrum
• Istanbul
• Sivas
• Tasucu
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.