Charterreiser til Tyrkia

Charterreiser til Tyrkia

Historie og strandliv i Tyrkia

Bedøm reisemålet
4,5
(53 bedømmelser)
Charterreiser til Tyrkia er bygget opp rundt tre hovedelementer: strandferie, spa & wellness og utflukter til de mange historiske stedene og oldtidsruinene.

Det store landet Tyrkia ligger plassert mellom Europa og Asia og har ene og alene av den grunn en blanding av opplevelser på lur til charterturistene.

Storbyen Istanbul, som opprinnelig het Konstantinopel, er et yndet turistmål. Det er en av verdens virkelig store turistmagneter på grunn av den unike blandingen av øst og vest. Konstantinopel var hovedbyen i det østromerske keiserrike, og det fins mange vitnesbyrd fra den bysantinske perioden. Blant de største turistmålene er Hagia Sofia, Topkapi palasset, Sultan Ahmed moskeen og basarene.

Istanbul ligger i den europeiske delen av Tyrkia og blir hvert år besøkt av tusenvis av turister. Likevel føles ikke Istanbul turistpreget, for byen har selv 13 millioner innbyggere.

Vidunderlige Tyrkia

Tyrkia er rik på historie og hjemsted for hele to av verdens sju vidundere, nemlig Artemis-tempelet i Efesos og Halikarnassos Mausoleum i Bodrum. I Efesos ligger Jomfru Marias Hus, og ifølge legenden befinner Noahs Ark seg på Arafatberget i Øst-Tyrkia.

Naturen har også mye å by på når det gjelder vidundere. For eksempel blir nye chartergjester hvert år betatt av det vakre synet av Pamukkale, det fascinerende ”Bomullsslottet” med sine varme kilder. Göreme-dalens eventyrlige landskap hører selvfølgelig til de store severdighetene, og ellers også Tyrkias stepper, flotte fjell og store elver.

Dessuten har Tyrkia minst 300 soldager i året, og bare det er jo et godt argument for å dra på charterferie til nettopp dette landet.

Charterlandet Tyrkia

Charterreiser til Tyrkia er billige og turistene elsker landet på grunn av det behagelige klimaet. Her midt mellom øst og vest kan temperaturen saktens komme opp i 40 grader i sommerhalvåret. Tyrkerne er åpne og hjertevarme, så man føler seg vel mottatt som charterturist.

I Tyrkia opplever man også blandingen av øst og vest når det gjelder maten. Det tyrkiske kjøkken er solid og preget av lett adgang til gode råvarer og grønnsaker. Det tyrkiske kjøkken er da også vurdert som et av verdens tre beste kjøkkener. Hovedretter serveres med suppe, og selve hovedmåltidet består ofte av kylling, kjøtt, fisk og grønnsaker. Får man «raki» så får man også «meze»; appetittvekkere i form av en skjønn blanding av forskjellige kalde småretter.

Turister strømmer i hopetall til Tyrkia fordi landet har over 8000 kilometer kyst mot Middelhavet i sør, Marmarahavet i nordvest, Egeerhavet i vest og Svartehavet i nord. De mest kjente charterreisemålene er Alanya, Antalya, Bodrum, Izmir, Kusadasi, Marmaris og Side.

Nattelivet i Tyrkia

Selv om Tyrkia er et muslimsk land er det massevis av spennende gå-i-byen-muligheter for alle. Turistene kan få alle opplevelsene som hører med på en ordentlig charterferie. Nattelivet på turiststedene er på europeisk nivå med barer, diskoteker og nattklubber. Faktisk er en by som Bodrum kjent for sitt usedvanlig livlige og ville natteliv som absolutt kan måle seg med for eksempel Ibiza.

✔️ Fra hvilke flyplasser kan jeg reise til Tyrkia?

Charterreiser och reiser til Tyrkia

Charterselskaper med charterreiser til Tyrkia

Billige charterreiser med AmiSol Travel
Billige charterreiser med Detur
Billige charterreiser med Escapeaway
Billige charterreiser med Mixx Travel
Billige charterreiser med Nazar
Billige charterreiser med TripX
Billige charterreiser med TUI
Billige charterreiser med Tyrkiareiser
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.