Manavgat-fossen

6 herlige utflukter fra Alanya | La deg inspirere

Klaus Bork Hansen
Er du på utkikk etter minneverdige opplevelser i nærheten av Alanya? I denne guiden kan du lese om 6 flotte dagsturer – alt fra historiske steder til naturskjønne perler, som borger og amfiteatre, elver, kløfter og fossefall. Finn inspirasjon til de beste utfluktene fra Alanya.

Dim-elven – En oase nær Alanya

En blå elv snor seg gjennom et skogkledd og kupert landskap med klipper på begge sider.
Trenger du en pause fra strandlivet? Da bør du ta en tur til Dim-elven. Kun 8 kilometer fra sentrum av Alanya finner du i idylliske omgivelser Dim-elven, som slynger seg gjennom det vakre, tyrkiske landskapet.
Her kan du nyte en avslappende elvetur med familien, spise lunsj og nyte lokale drikkevarer på flytende restauranter. Du kan også ta et forfriskende bad i det klare vannet.

Elven er et populært utfluktsmål for både lokalbefolkning og turister, hovedsakelig takket være sin naturlige skjønnhet og avslappende atmosfære.

Målgruppe: Deg som elsker naturen, familier
Avstand og tid: 8 km, mindre enn 30 minutter med bil
Transport: Leiebil eller lokalbuss
Ting du bør ha med: Badetøy, solkrem og piknikkurv

Alara Han og borgen Alara – Ta en historisk reise

Omtrent 37 kilometer fra Alanya ligger Alara Han og Alara-borgen. Det er som en reise tilbake i tid, ettersom det gamle vertshus- og borgkomplekset dateres tilbake til det 13. århundre. Komplekset tilbyr fascinerende innsikt i regionens historie.
Å vandre opp til borgen gir en fantastisk utsikt over området, og selve vertshuset har bevart mye av sin opprinnelige sjarm.

Alara Han og Alara-borgen er et perfekt utfluktsmål for deg som ønsker å fordype deg i Tyrkias rike historie.

Målgruppe: Deg som elsker historie og eventyr
Avstand og tid: 37 km, 45 minutter med bil
Transport: Leiebil eller arrangerte turer
Ting du bør ta med: Komfortable sko, vann og solhatt

Sapadere-kløften – med krystallklare fossefall

En trebro med rekkverk går langs en klippevegg ved siden av en foss omgitt av grønne trær og steiner.
For naturelskere er Sapadere Canyon et must-see. Kløften ligger 40 kilometer fra Alanya og tilbyr muligheten for en spektakulær fottur gjennom den storslagne kløften.
Du vil oppleve krystallklare fossefall, frodige trær og sjeldne planter. En godt anlagt sti gjør det enkelt for deg å utforske kløften, og det er en perfekt måte å tilbringe en dag på i den stille naturen.

Husk å ta med kameraet – kløften, omgivelsene, og det magiske landskapet er som tatt ut av et postkort.

Målgruppe: Deg som elsker naturen og fotturer
Avstand og tid: 40 km, 1 time med bil
Transport: Leiebil eller arrangerte turer
Ting du bør ta med: Tursko, kamera og vann

Bestill tur eller kjøp billetter til Sapadere-kløften

Alanya slott – enestående utsikt og rik historie

Et gammelt slott og flere bygninger ligger på en grønn ås med en by i bakgrunnen.
Alanya slott er et majestetisk historisk monument som troner høyt over byen. Middelalderslottet tilbyr enestående utsikt over Alanya og Middelhavet.
En tur til slottet er som å tre tilbake i tiden, og veggene i de godt bevarte ruinene forteller historier om fortidens mektige sultaner.

Besøk dessuten det røde tårnet og skipsverftet, som også befinner seg her. For historieentusiaster og turister med en forkjærlighet for flott utsikt, er dette en utflukt man ikke bør gå glipp av.

Målgruppe: Deg som elsker historie og vakker utsikt
Avstand og tid: 4 km, 10 minutter med bil
Transport: Leiebil, lokalbuss, eller til fots
Ting du bør ha med: Kamera, vannflaske og solhatt

Manavgat-fossen – brusende skjønnhet

Foss med klart blått vann, omgitt av trær og folk som ser på fra en plattform på venstre side.
Manavgat-fossen ligger omtrent 60 kilometer fra Alanya. Den er en skjult perle i vakker natur, som tilbyr en fredelig atmosfære langt fra byens larm.
Manavgat-elven og fossen er omgitt av grønne hager og er et fantastisk sted for en piknik i ro og mak. Lyden av det fallende vannet og de naturskjønne omgivelsene gjør det til et ideelt sted for en avslappende dagstur.

Det er også mulig å smake på den lokale fisken som serveres i restaurantene rundt fossen.

Målgruppe: deg som elsker naturen, familier
Avstand og tid: 60 km, 1 time og 15 minutter med bil
Transport: Leiebil eller arrangerte turer
Ting du bør ta med: Kamera, behagelige sko og piknikkurv, for eksempel med lokale delikatesser

Bestill tur eller kjøp billetter til Manavgat-fossen

Aspendos-teateret – en tidsreise i antikkens arena

Amfiteater med steintribuner i flere nivåer og en scene foran en delvis raste vegg under en blå himmel med lette skyer.
Besøk det imponerende Aspendos-teateret, som er et av de best bevarte antikke teatrene i verden. Det ligger omtrent 90 kilometer fra Alanya, og amfiteateret er kjent for sin fantastiske arkitektur og akustikk.
Aspendos-teateret ble bygget på 100-tallet evt. og har en rik historie. Det antikke teateret er svært godt bevart, og er fremdeles i bruk til konserter og forestillinger.

For å få en dypere forståelse av romersk arkitektur og kultur, er denne utflukten en ekte tidsreise.

Målgruppe: Deg som elsker kultur og historie
Avstand og tid: 90 km, 1 time og 30 minutter med bil
Transport: Leiebil eller arrangerte turer
Ting du bør ta med: Vannflaske, kamera og solhatt

Bestill tur eller kjøp billetter til Aspendos-teateret

Andre utfluktsmuligheter fra Alanya

Det er mange flere utflukter, attraksjoner og severdigheter å oppleve når du ferierer i Tyrkia.

Hvis du planlegger dagen optimalt og forlater hotellet eller feriestedet ditt i Antalya tidlig om morgenen, kan du på under et par timers kjøretur rekke å oppleve mye. Av og til kan en guidet tur være en god idé for å få mest mulig ut av opplevelsen.

Og hvis du finner et sted å spise lunsj hvor også lokalbefolkningen spiser, er det definitivt den beste anbefalingen.

Anamur

Legg ut på en dagstur til Anamur-området. Historisk sjarm og vakker natur gjør det til en ideell dagstur for både historieentusiaster og strandelskere.

Utforsk også det imponerende Anamur-slottet, som nærmest står vakt over selve byen og havet, og nyt den fredelige atmosfæren og de vakre strendene som er blant de minst berørte i regionen.

Side

Side er både en ferieby og en historisk skatt med sine godt bevarte gamle ruiner, som inkluderer et imponerende amfiteater og rester av templer. Side tilbyr også sjarmerende gater fylt med butikker og kafeer, perfekt for en avslappet dag med kultur, moro og shopping, for eksempel etter rimelige klær.

Kekova

Ta en båttur til Kekova-området, hvor du kan oppleve den fascinerende sunkne byen som er synlig under det klare blå vannet. På disse båtturene har du også muligheten til å snorkle og utforske livet under havoverflaten.

Oymapinar Dam

Oymapinar-demningen er en fredelig nasjonalpark med en stor demning. Dette er det ideelle stedet for fotturer, fugletitting og piknik ved vannkanten. Området tilbyr fantastiske landskap langt unna byens kjas og mas.

Kleopatrastranden

Kleopatrastranden er en av de mest populære strendene i Alanya. Den vakre stranden ligger i byens hjerte, omgitt av krystallklart vann og myk, gyllen sand.
Legendene vil ha det til at det var her Kleopatra badet under reisene sine, hvilket gjør stranden helt spesiell.

Incekum

Besøk badebyen Incekum for en avslappende dag på stranden. Incekum er kjent for sin myke, gylne sand og sitt krystallklare vann, og er ideell for familier og andre som søker en rolig strandopplevelse borte fra de overfylte strendene i Alanya.

Fotos:
Manavgat-fossen © eranicle / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
En blå elv snor seg gjennom et skogkledd og kupert landskap med klipper på begge sider. © ANATOLii SAVITSKii / iStock / Getty Images Plus via Getty
En trebro med rekkverk går langs en klippevegg ved siden av en foss omgitt av grønne trær og steiner. © Tatiana Dyuvbanova / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Et gammelt slott og flere bygninger ligger på en grønn ås med en by i bakgrunnen. © Elena Sergejeva / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Foss med klart blått vann, omgitt av trær og folk som ser på fra en plattform på venstre side. © TPopova / iStock / Getty Images Plus via Getty Images
Amfiteater med steintribuner i flere nivåer og en scene foran en delvis raste vegg under en blå himmel med lette skyer. © murat4art / iStock / Getty Images Plus via Getty ImagesLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.