Restplasser til Alanya

Restplasser til Alanya

Billige restplasser til Alanya

Fra Bergen

Fra Trondheim

Ovennevnte priser er et utvalg av de billigste restplasser innen de neste 4 ukene.
Bedøm reisemålet (228 bedømmelser)
4.6

Finn en billig reise til vakre Alanya

Sol fra skyfri himmel, varme, overdådige badestrender og et fantastisk byliv - det er nettopp det som venter deg, når du reiser på en billig restplass til Alanya. Her finner du en deilig stemning bestående av glade feriegjester, imøtekommende lokale mennesker, en fantastisk naturrikdom, i tillegg til den gamle bydelen, hvor du kan kose deg i mange timer med shopping, sightseeing, café- og restaurantbesøk.

Etter mange år som en klisjefylt ferieby og med ukontrollert ferieindustri, har Alanyas ordfører tatt konsekvensene og satt tingene i nye systemer med faste rammer. Og det med et fantastisk resultat!
Byen er igjen blitt utrolig innbydende å reise til for alle som elsker sommer, sol, sand og vann.

Alanyas fantastiske strandliv

De mer en 20 kilometer lange sandstrendene ved Alanya er atskilt av den såkalte ”Alanya klippen” – en 250 meter høy klippe, hvor du finner byens imponerende borg-område. På begge sider av klippen strekker de vakre, hvite badestrendene seg fra øst til vest, og du kan finne akkurat den stranden som passer best for deg.

Belediye Plaji/Øststranden

På den østlige siden av Alanya-klippen ligger den offentlige badestranden, Belediye Plaji. (også kalt Øststranden). Denne stranden er helt perfekt for deg som er i Alanya med mindre barn. Her er sjøen rolig og det er langgrunt ut fra kysten. Sammen med den vakre sandstranden og de mange forskjellige aktivitetsmulighetene som tilbys på denne stranden, vil barna dine elske lek og hygge på Belediye Plaji.
Det ligger mange fine caféer og restauranter ved stranden, og mange av dem har servering og solsenger ved vannkanten. Nyt livet, finn en solseng og en parasoll – her er det god plass til avslapning og feriemoro for hele familien.

Kleopatra-stranden

Vest for Alanya-klippen ligger Kleopatra-stranden, hvor du finner det herligste strandliv med deilig sandstrand, og fantastisk hav med bølger og god dybde. Her kan du kose deg på deilige caféer og restauranter, samt nyte en ordentlig livlig og god feriestemning. Fra Kleopatra-stranden har du en fantastisk utsikt til Alanyas gamle borg og til det naturskjønne, fjellrike landskapet som strekker seg inn i landet, bakenfor byen.
Like ved stranden finnes det en grotte, hvor du blant annet kan se store, flotte stalaktitter ”vokse” ned fra grottetaket.

Byliv med borg-besøk, moskeer, marina og deilige restauranter

Alanyas flotte borg ligger på toppen av Alanya-klippen, og herfra har du den vakreste utsikt over byen, marinaen og strendene. I området ved borgen ligger det mange gamle hus og spennende bygninger som det absolutt er verdt å se nærmere på. Her kan du blant annet se det flotte tårnet Kizilkule, samt ruinene av en gammel kirke og den lokale sisternen. Du bør også avlegge et besøk i Süleymaniye Camii-moskeen, når du er på en restplassreise i Alanya, du er alltid velkommen. I tillegg til dette, kan byen by på mange flotte museer som absolutt er verdt et besøk.
Finn en liten café eller en deilig, lokal restaurant – det er utallige, glimrende restauranter i nærheten av borgen.

Etterpå kan du spasere en tur på byens vakre marina. Dette er et alle tiders område, hvor du kan kjøpe deg en is, sette deg på en benk i skyggen og nyte livet, mens du titter på folkene som går tur i solskinnet. Det er alltid underholdende å gå på marked i Tyrkia. Her vil du finne all verdens flotte ting og saker til billige priser – men husk å prute på prisene, da vil du alltid få en god pris ut av selgerne.

Alanyas festlige natteliv

Alanya er kjent verden rundt for sitt morsomme og festlige natteliv. Her kan du gå på byen, drikke fargerike drinker, danse og hygge deg med utallige glade og feststemte unge mennesker som tar den helt ut i Alanyas mørke nattetimer. Musikken dundrer ut av høyttalerne, og du blir med det samme grepet av den fantastiske stemningen som er så karakteristisk for Alanyas natteliv.

Søk også etter restplasser med avreise fra Sverige og Danmark:
Sista Minuten till Alanya | Afbudsrejser til Alanya

Avreiselufthavner til Alanya

Reiseselskaper med restplasser til Alanya

 • Billige charterreiser med Allinc
 • Billige charterreiser med AmiSol Travel
 • Billige charterreiser med Detur
 • Billige charterreiser med Escapeaway
 • Billige charterreiser med Mixx Travel
 • Billige charterreiser med Nazar
 • Billige charterreiser med SOLFAKTOR
 • Billige charterreiser med TripX
 • Billige charterreiser med TUI
 • Billige charterreiser med Tyrkiareiser
 • Billige charterreiser med Ving

Finn reisen til Alanya her

Les mer på bloggen vår