Julemarkeder i 2022

Juleshopping og Julemarkeder i 2023 – hit kan du dra på juletur i 2023!

Birgitte Oxlund

Skal du dra på juletur i 2023? Mange av de store byene gjør noe spesielt ut av juleutsmykningen sin. Her har jeg lagd en guide som gir deg en introduksjon til noen av de beste byene for juleshopping og koselige julemarkeder i 2023. Hvilken juleby du velger avhenger selvfølgelig av hvor stor lommeboken din er og om du foretrekker det velkjente eller har lyst til å utforske en ny by.

  • Inspirasjon og gode råd
  • Billige flybilletter til førjulsturen i 2023

Hvor bør du dra på juletur i 2023?

Her får du en 2023-guide til 8 storbydestinasjoner. Du kan raskt klikke deg frem til favorittbyene dine, hvor du kan se gode julemarkeder og tips.

Stockholm | København | London | Berlin | New York | Paris | Praha | Riga

Juletur og julemarkeder i 2023Jeg blir spesielt varm om hjertet når jeg tenker på juleturer i inn- og utland. Helt siden jeg var liten har familien hatt som tradisjon å dra på jule tur til en storby, og den tradisjonen har jeg ført videre til min egen familie.

I begynnelsen av forholdet dro vi på romantiske parferier og nå gleder vi oss til våre årlige familieturer. Uansett om du reiser med din kjære eller med barn også kommer du helt sikkert til å få en uforglemmelig opplevelse. Her har jeg skrevet om utvalgte julebyer.

Juleshopping og julemarkeder i New York

Nå som prisene på flybilletter er så lave er fantastiske New York blitt oppnåelig som reisemål for en juletur i 2023.

Da jeg for 25 år siden var au pair i USA besøkte jeg New York i desember. Det var en eventyrlig opplevelse! Jeg husker spesielt godt alle julelysene i de snøkledde gatene og den store stemningsfulle skøytebanen ved Rockefeller Center midt i sentrum. Siden det er så lenge siden jeg var i The Big Apple kontaktet jeg nå nettverket mitt for å få noen oppdaterte tips om hva du bør se i New York i desember. Og ja, julelysene og Rockefeller Center er nok fremdeles noen av byens største høydepunkter.

JulemarkederHvis du har lyst til å beundre overdådige julevinduer bør du besøke Macy’s, Barneys, Saks Fifth Avenue og Bergdorf Goodman. Disse butikkene er dyre, men perfekte til vindusshopping. New York er et shoppingmekka for alle lommebøker, og hvis du er ute etter unike gaver bør du dra til Soho.

Et godt tips er å bestille mange av gavene dine over internett og så få dem sendt til hotellet ditt i New York. På den måten er du sikker på å få varene til lavest mulig pris.

De beste julemarkedene i New York:
★ Det hyggelige julemarkedet i Bryant Park (midt i hjertet av Manhattan på 6th Avenue mellom W 40 og 42nd Street), der du kan gjøre gode kupp blant smykker, fint håndverk og mye mer (Fra slutten av oktober til 1. januar).
★ The Columbus Circle Holiday Market (Fra slutten av november – 24. des.) i Historic Central Park har en helt fantastisk beliggenhet i New York (ved 59th Street og Central Park West, tett på den sørvestlige inngangen til parken). Her finner du vakre julegaver laget av kunstnere og designere.
★ Det severdige julemarkedet The Union Square Holiday Market (Fra slutten av november – 24. des.), som er en juleinstitusjon i New York.

Her kan du søke etter flybilletter til New York

Juleshopping og julemarkeder i London

Juletur i London

Spesielt opptil jul er London et av de mest populære reisemålene for nordmenn. Det forstår jeg godt, for det er et av de beste stedene å dra til hvis du vil komme i julestemning.

I den vakkert opplyste og elegant dekorerte hovedstaden kan du blant annet oppleve den fantastiske juleutstillingen i Harrods, slentre en tur i Covent Garden, kjøpe leker i Hamleys, synge med på de engelske Christmas carols i St. Paul’s Cathedral og beundre det gigantiske juletreet på Trafalgar Square. Juleutstillingene i vinduene i de store varehusene på Oxford Street er nesten for kunst å regne.

Du finner julegaver til små og store i store handlegater som Carnaby Street, Regent Street og Oxford Street. Der ligger de eksklusive merkebutikkene side om side med mer budsjettvennlige butikker som Topshop og Marks & Spencer. Samtidig er London kjent for sine fargerike markeder, som byr på antikviteter, second hand-klær, smykker, kunst, og mat fra hele verden. Hvis været viser seg fra sin verste side er det lunt og varmt i byens største kjøpesenter Westfield London.

Spennende julemarkeder i London:
★ More Christmas Market (8.–21. des. 2022 kl. 11–19 – metro: London Bridge)
★ Camden Lock Christmas Night Market (Fra slutten av november – 23. des. – metro: Camden Town)
★ Southbank Centre Christmas Market (Fra 3. november til starten av januar).
★ Julemarkedet på Leicester Square (Fra midten av november til starten av januar).
★ Det fortryllende »Winter Wonderland« i Hyde Park (18. nov.–2. jan.).
★ Christmas at Borough Market (Man-fre. kl 10-17 og lør. kl. 9-17, Søn. kl. 10-15.).
★ Hvis du er Harry Potter-fan, bør du besøke Warner Bros. Studio, hvor Hogwarts er pyntet opp til jul (13. nov.–15. jan. 2023).

Her kan du søke etter flybilletter til London

Juleshopping og julemarkeder i Paris

Juletur i Paris

I julemåneden er den romantiske franske hovedstaden pyntet med lys overalt. Hvert kvarter har sine egne aktiviteter med alt fra skøytebaner til sjarmerende julemarkeder. Et av høydepunktene i Paris rundt juletid er de storslåtte vindusutstillingene i de imponerende varehusene Galeries Lafayette og Printemps på Boulevard Haussmann.

Hvis været ikke er bra finner du julestemningen inne i stormagasinene eller i byens 25 overdekkede passasjer. Tre av de mest kjente er Passage Choiseul fra 1827 i nærheten av metro Quatre-Septembre, Galerie de la Madeleine fra 1845 i nærheten av metro Saint-Lazare og Passage du Grand Cerf fra 1825 i nærheten av metro Etienne Marcel.

En annen fast juletradisjon i Paris er den offentlige skøytebanen på plassen foran rådhuset (Hôtel de Ville fra midten av desember). Du kan heller ikke reise hjem fra Paris uten å ha sett det fine juletreet foran Notre Dame-katedralen.

Noen av de beste julemarkedene i Paris:
★ Julemarkedet ved La Défense (24. nov.–28. des. – lukket 25. des.)
★ Julemarkedet på Place Saint Sulpice (1.–24. des. – metro: Saint Sulpice)
★ Julemarkedet ved Notre Dame (9.–26. des. 2022)
★ Julemarkedet ved Marche Saint-Germain (Fra slutten av november til starten av januar – Saint-Germain-des-Pres)
★ Julemarkedet ved Gare de l’est (Fra slutten av november til starten av januar – Saint-Germain-des-Pres)
★ Julemarkedet ved Place des Abbesses på Montmartre kan virkelig anbefales (Fra slutten av november til – 30. des. – Metro: Abbesses Butte Montmartre).
★ Ideelt for barnefamilier: Trocadéro-julemarkedet rett overfor Eiffeltårnet, som bl.a. gjemmer på en skøytebane (Fra slutten av november til 1. jan.) og selvfølgelig Disneyland Paris, som er full av magi med lyskledde juletrær, store juledekorasjoner i gatene og festkledde Disney-figurer (12. november til 8. jan. 2023)


Her kan du søke etter flybilletter til Paris

Juleshopping og julemarkeder i Praha

Juleshopping

Med sine vakre historiske bygninger og hyggelige gamle gater pyntet til jul byr Praha på ekte julestemning. Tsjekkias hovedstad er kanskje ikke like ekstravagant som noen av de øvrige byene, men til gjengjeld er det en av Europas hyggeligste. Prisene er forholdsvis lave, så her kan du finne julegaver til en billig penge.

Du kan finne fine julegaver i kjøpesentrene, f.eks. Slovansky Dum eller Vinohradsky Pavilion. Hvis du er ute etter gaver til barn bør du også besøke byens største leketøysbutikk, Sparkys, som ligger i nærheten av Vaclavske Namesti. På et av byens stemningsfulle julemarkeder kan du dessuten være heldig å gjøre et godt vintagefunn.

De mest populære julemarkedene i Praha:
★ Staroměstské náměstí ved den gamle rådhusplassen.
★ Václavské náměstí (Wenzelsplassen).
De fleste av Prahas julemarkeder åpner 3. desember og varer til 4. januar.

Her kan du søke etter flybilletter til Praha

Juleshopping og julemarkeder i Stockholm

Julemarkeder i 2023

Hvert år i november pyntes Stockholms 30 torg og gater med stemningsfulle lysinstallasjoner for å ønske alle besøkende velkommen. Går du på oppdagelse i de små sidegatene vil du kunne finne spennende små butikker og hyggelige spisesteder.

Er formålet med storbyferien å gå i butikker bør du dra til Norrmalm, hvor for eksempel gågaten Drottninggatan er sentrum for et rikt butikkliv. Du bør også besøke eksklusive Stureplan for å oppleve ekte juleglamour i butikkene.

Husk også å ta turen forbi Stockholms mest kjente stormagasin NK (Nordiska Kompaniet) i Hamngatan for å se deres vindusutstillinger. Er du i byen 13. desember kan du oppleve en av de mange Lucia-konsertene i byens kirker.

Julemarkeder i Stockholm:
★ Julemarkedet på Skansen, som har blitt avholdt siden 1903 (26.–27. nov.; 3.–4. des.; 10.–11. des.; 17.–18. des. kl. 10–16).
★ Julemarkedet på Stockholms eldste torg, Stortorget i Gamla Stan (19. nov.–23. des. kl. 11–18).
★ Julemarkedet i Kungsträdgården (27. nov.–22. des. kl. 11–18) midt inne i byens sentrale handlekvarter, hvor du også kan stå på skøyter på den åpne skøytebanen.

Her kan du søke etter flybilletter til Stockholm

Juleshopping og julemarkeder i Berlin 2023

Juletur i Berlin

I november og desember forvandles Tysklands hovedstad til et paradis for juleelskere, med et stort festfyrverkeri av lys, julepynt og juletrær. Taket på Sony-senteret forvandles til en kjempestor stjernehimmel, på den berømte boulevard Unter den Linden pyntes trærne med spektakulære lysdekorasjoner og byen kan bryste seg med over 50 julemarkeder.

Samtidig har Berlin et vell av spennende butikker. Storbyen er spesielt kjent for sine second hand-butikker hvor du kan være heldig å finne bortgjemte skatter mellom metervis med brukte klær og møbler. Hvis du drar til området rundt Kreuzberg og går ned Oranienstrasse, Bergmannstrasse eller Mehringdamm kan du lett bruke timer i de små spesialbutikkene og de spennende kaféene. Hvis du foretrekker overdådig shopping kan du dra på oppdagelse i det store kjøpesenteret KaDeWe – Kaufhaus des Westens, som er et av Europas største stormagasiner.

Utvalgte julemarkeder i Berlin:
★ Det store julemarkedet Jannowitzbrücke og Alexanderplatz (21. nov.–26. des. kl. 10–22 – 24. des. kl. 10–14).
★ Det romantiske julemarkedet ved Gendarmenmarkt som har vakre historiske bygninger og byr på kunsthåndverk og show (21. nov.–31. des. kl. 11–22 – 24.–31. des. kl. 11–18).
★ Det nostalgiske julemarkedet ved Opernpalais.
★ Julemarkedet i Spandau med opptil 500 stands i helgene (23. nov.–23. des. Søn.–tors. kl. 11–20, fre. kl. 11–21, lør. kl. 11–22).
★ Julemarkedet i city rundt Gedächtniskirche, hvor du kan gå på oppdagelse blant mer enn 100 juleboder (21. nov.–1. jan. Søn.–tors. kl. 11–21, fre.–lør. kl. 11–22–24. des. kl. 11–14, 25.–26. des. kl. 13–21, 31. des. kl. 11–13, 1. jan. kl. 13–21).
★ Det vakre julemarkedet ved slottet Charlottenburg som avholdes i keiserlige omgivelser (21.nov.–26.des. Man.–tors. kl 14–22, fre.–søn. kl. 12–22, 24. des. stengt, 25.–26. des. kl. 12–20).

Her kan du søke etter flybilletter til Berlin

Juleshopping og julemarkeder i København

Julemarkeder i København

Jeg har også ofte tatt en tur til København i julemåneden, og byen oser av dansk hygge og god stemning. I desember inviterer byens kirker til julekonserter, og teatrene kan skilte med hyggelige juleforestillinger. Tivoli i juledrakt er selvfølgelig et must.

Spennende julemarkeder i København:
Hyggelige julemarkeder i København:
★ Deutschs julemarked på Højbro Plads
(18. nov.–23. des. Mandag til onsdag kl. 11–19, torsdag kl. 11–20, fredag kl. 11–21, lørdag kl. 10–21, søndag kl. 11–18).
★ Tivolis julemarked (19. nov.–31. des.).

Trendy julemarkeder i København:
★ Det Nye Designer Julemarked på Frederiksberg, hvor du kan finne innovativt design (avventer dato).
★ Julemarkedet på Det Kongelige Danske Kunstakademi (søndag 27. november kl. 10–17).
★ Det hippe julemarkedet i Jægersborgsgade (3.–4. des. kl. 11–15).
★ Christianias julemarked (avventer datoer).
★ Finders Keepers Christmas Market (Det gamle grønttorv 19 – 19.–20. nov.).

Her kan du søke etter flybilletter til København

Juleshopping og julemarkeder i Riga

Juletur i Riga

Man sier at tradisjonen med å pynte juletrær startet i Riga i Latvia. I 1510 ble et pyntet juletre stilt opp på torget og langsomt bredte tradisjonen seg. I Riga holdes tradisjonen fremdeles ved like.

Du finner nemlig byens store juletre og et hyggelig julemarked på domkirkeplassen midt i den gamle bydelen, som står på UNESCOs verdensarvliste. På markedet kan du blant annet kjøpe gløgg, ristede mandler, honningkaker, bærekraftige leker, latvisk håndverk, hjemmelaget julepynt og mye mer.

I sentrum kan du velge mellom en mengde kaféer, restauranter og butikker. Det beste julehandelstrøket er Kalku iela som starter ved frihetsmonumentet. Jeg har selv besøkt Riga i førjulsperioden, og det er en fantastisk by hvor du kan finne mange unike gaver til en billig penge. Jeg kjøpte blant annet flere ravsmykker og utallige par hjemmestrikkede sokker og vanter i flotte farger til familien og meg selv.

Julemarkeder i Riga:
★ Julemarkedet ved domkirkeplassen (27. november–7. januar).
★ Julemarkedene på Esplanāde og Līvu-torget.

Her kan du søke etter flybilletter til Riga

Så vidt mulig har jeg angitt datoer for de enkelte julemarkedene. Datoene har jeg funnet på internett, så jeg tar forbehold for mulige feil og endringer.

Toppfoto (c) istockphoto / Gorfer
Familie på juletur (c) istockphoto / ArtMarie
Juletur i New York (c) istockphoto / franckreporter
Juletur i London (c) istockphoto / _ultraforma_ | Birgitte Oxlund
Juletur i Paris (c) istockphoto / encrier
Juletur i Praha (c) istockphoto / io_nia
Juletur i Stockholm (c) istockphoto / Akropot
Juletur i Berlin (c) istockphoto / querbeet
Juletur i København (c) istockphoto / PhotographerCW
Juletur i Riga (c) istockphoto / Ikars Kublins

I både Norge og utlandet åpner julemarkedene i slutten av november og fortsetter frem til jul. Hvis du skal ta fly er det ofte mest lønnsomt å dra på juletur i slutten av november. Hvis du skal kjøpe en del ting kan det du sparer ved å handle i utlandet betale hele eller en del av flybilletten.

Finn flybillettene her. Nedenfor finner du priser på billige flybilletter i førjulstiden. Prisene er funnet av brukerne våre i løpet av de siste 48 timene og kan derfor være endret.

Klikk på en flypris for å komme over i vår flysøkemotor. Her kan du for eksempel endre reisedatoer og velge den billigste eller hurtigste flyreisen. I priskalenderen vår kan du se hvilke dager du kan reise billigst.

Flybilletter til juletur i Berlin t/r

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Du kan søke etter flybilletter til Berlin selv her.

Flybilletter til juletur i København t/r

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Du kan søke etter flybilletter til København selv her.

Flybilletter til London t/r

Stavanger Sola - LondonFra 725,-Velg
Oslo - LondonFra 755,-Velg

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Du kan søke etter flybilletter til London selv her.

Flybilletter til juletur i New York t/r

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Du kan søke etter flybilletter til New York selv her.

Flybilletter til Paris t/r

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Du kan søke etter flybilletter til Paris selv her.

Flybilletter til juletur i Praha t/r

Oslo - PrahaFra 1 073,-Velg
Bergen Flesland - PrahaFra 1 901,-Velg

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Du kan søke etter flybilletter til Praha selv her.

Flybilletter til Riga t/r

Oslo - RigaFra 663,-Velg

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Du kan søke etter flybilletter til Riga selv her.

Flybilletter til Stockholm t/r

Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Du kan søke etter flybilletter til Stockholm selv her.

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy