Tower Bridge i London om natten, lyst opp mot en mørk himmel. Over broen eksploderer fargerike fyrverkerier.

Nyttår i London – slik får du den beste opplevelsen

Thiamka Margrethe Pedersen
Feir nyttår i London og få en uforglemmelig opplevelse. Uansett hvor i metropolen du befinner deg, kan du være sikker på at det er fest. Gled deg til å se London Eye, Big Ben og Tower Bridge badet i vakre farger fra det spektakulære fyrverkeriet som lyser opp himmelen. Se hva flybilletter til London koster og planlegg neste nyttårsaften i London.

Feir nyttårsaften i London

Har du lyst til å feire årets siste dag og ønske det nye året velkommen et annet sted enn du pleier? Feir nyttår i London, for også på denne tiden av året er byen verdt et besøk. Uansett hvor du befinner deg, kan du være sikker på festlig nyttårsstemning.

Klikk her for å finne tips og tilbud du leter etter:

Hva koster flybilletter til London?
Hva skal man gjøre på nyttårsaften i London?
Hva er de lokale tradisjonene?
Hva er topp 3 severdighetene i London?
Hoteller i London
Finn en billig reise til England

Hva koster flybilletter til London?

Nedenfor ser du en oversikt over ulike flyselskapers billige flybilletter til London:

Søk etter billige flybilletter til London her

Hva skal man gjøre på nyttårsaften i London?

Londons innbyggere sender ikke opp fyrverkeri selv på nyttårsaften, og det er heller ikke nødvendig. For man kan stå og nyte det fantastiske synet på himmelen uansett.

Det største fyrverkeriet finner sted ved Themsen utenfor South Bank og Embankment. Fyrverkeri sendes blant annet opp fra området rundt London Eye. Hvis du vil være 100 % sikker på å kunne se det hele, kan du kjøpe billett til en av de 100 000 utsiktsplassene.

Hvis du vil spare penger, er det mange andre gratis alternativer. Jo nærmere London Eye du står, jo bedre. Men du bør være innstilt på å møte opp i god tid, omtrent 4-5 timer før midnatt. Southwark Bridge, Millennium Bridge og Tower Bridge, for eksempel, er gode utsiktspunkter.

Et fly skriver NEW YEAR med røyk foran en høy bygning under en blå himmel.

Hvis du ikke vil stå og vente i mange timer for å sikre deg en plass, kan du trøste deg med at fyrverkeriet er så spektakulært at du vil kunne se det lyse opp himmelen uansett hvor i byen du befinner deg. Og hvis du ikke klarer å finne en god utsiktsplass, kan fyrverkeriet også beundres på storskjerm på Trafalgar Square.

Feire nyttårsaften i London og så dra hjem neste dag? Da går du glipp av mye. For første nyttårsdag fortsetter festlighetene i byen. Det er først og fremst den årlige New Year’s Day Parade som er verdt å få med seg 1. januar. Et opptog av forskjellige figurer og tusenvis av paradedeltagere beveger seg gjennom det sentrale London.

Så feir nyttår i London, du vil helt sikkert få en opplevelse for livet!

Hva er de lokale tradisjonene?

Det er ingen grenser for hva London har å by på når det gjelder spisesteder. Her er det noe for enhver smak, stil og stemning, i alle prisklasser.

De mange etniske minoritetene i hovedstaden har beriket byen med spennende restauranter. Derfor er det vanskelig å si hva den typiske nyttårsmenyen er i en smeltedigel som London. Utvalget er stort og variert, men østers, hummer og champagne er definitivt mulig å bestille mange steder.

Hvis du vil at nyttårsaften i London skal være noe helt spesielt, kan du for eksempel vurdere å unne deg en nyttårsmeny på en av Jamie Olivers eller Gordon Ramseys restauranter. Uansett hvor du tilbringer nyttårsaften i London, kan du være sikker på at det er fest på restauranten, puben, nattklubben eller på gatene i London når klokken slår tolv.

Hvis du skal feire nyttårsaften i London, bør du planlegge i god tid, for de fleste stedene krever forhåndsbestilling på årets siste dag. Du kan selvfølgelig også ta sjansen og prøve å finne et sted du kan droppe inn uten reservasjon, men dette anbefales ikke med mindre du er veldig tålmodig eller svært fleksibel.

Kvinne med rød lue smiler og peker mot Big Ben i London med fyrverkeri i bakgrunnen.

Hva er topp 3 severdighetene i London?

Feir nyttår i London og få et spesielt inntrykk av byen. Det er vanskelig å velge hva du skal – eller ikke skal – se i London. Du kan begynne med «må se» steder og severdigheter som blant annet:

London Eye, Big Ben, Westminster Bridge og Westminster Abbey
Buckingham Palace.
Tower of London og Tower Bridge

Og hvis det skal shoppes, er den berømte handlegaten Oxford Street eller stormagasinene Harrods og Selfridges opplagte valg.

Ordet London er skrevet i hvitt på en bakgrunn av gyllent glitter.

Hoteller i London

Det er utallige hoteller i London, noen er fantastiske og noen er forferdelige. Det kan være overveldende å lete etter hotellet som best oppfyller dine ønsker når deg gjelder beliggenhet, pris, komfort og måltider.

Sentrum av London byr på hoteller i alle prisklasser, fra svært dyre luksushoteller til svært billige overnattingssteder. Sjekk anmeldelser fra tidligere gjester.

Finn hotell i London

Finn en billig reise til England

Gjør et søk og sammenlign tilbud på reiser til England, du kan få inspirasjon på vår søkeforside for reiser i desember, Finn reiser i desember, eller sjekke denne varmeguiden: Hvor er det varmt i desember?

Tre personer smiler og skåler med vinglass i hånden.

Les også: Storbyferie i London, byen man aldri kan få nok av

Fotos:
Foto (c) GettyImages/ topfoto/ extravagantn
GettyImages/ Nytårsskål/ Robert Daly
GettyImages/ The Shard/ franckreporter
GettyImages/ Dame foran Big Ben/ franckreporter
GettyImages/ London i guld/ Mila_1989Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.