10 tips til hvordan du får en god og billig storbyferie

10 tips til hvordan du får en god og billig storbyferie

Kenneth Karl Nielsen
Europa er mer tilgjengelig enn noensinne. Veien til en storbyferie i Europa eller New York er i alle fall kort hvis du bor i grei avstand til en av de største lufthavnene. Her får du ti gode tips til hvordan du kan gjøre en storbyferie både billigere og bedre.

Store deler av året kan du få tak i flybilletter til London, Paris og Barcelona t/r fra rundt 250 kroner fra Oslo-området, og fra 450 til 1400 kroner fra andre lufthavner. Flybilletter til New York kan du i skrivende stund finne til rundt 3000 kroner i lavsesongen.

Bestill flybilletten i god tid

Storbyferie

Uansett om du vil på storbyferie til Europa eller USA er det en god idé å bestille flybilletten i god tid, senest 4-5 uker før avreise. Det er svært sjelden det lønner seg å vente til siste liten. Finn flybilletten i vår flysøkemotor her på Travelmarket.

Fly på upopulære dager

De fleste vil gjerne legge ferien til helgen, men hvis du kan reise på andre dager kan det være mange penger å spare. Så hvis du har mulighet for å ta en ekstra fridag eller to bør du sjekke forskjellige reisedatoer og se om ikke reisen blir mye billigere.

Velg direktefly

Siden en storbyferie som oftest bare er på noen få dager gjelder det å få mest mulig ut av den. Derfor kan det anbefales å se etter direktefly, slik at du tilbringer mindre tid på selve reisen og får mer tid til opplevelser. Før du reiser er det også best å vite hvordan du kommer deg fra lufthavnen til hotellet ditt. Det kan du ofte finne ut på lufthavnens hjemmeside.

Pakk kun det mest nødvendige, reis evt. med kun håndbagasje

Storbyferie

Når du skal pakke kofferten til en storbyferie bør du tenke deg nøye om og bare ta med det du virkelig får bruk for. Når du er vekk i bare noen få dager trenger du jo ikke like mye som til en hel sommerferie. Dermed får du kanskje også plass til noen suvenirer eller annet når du skal hjem igjen.

Flere og flere velger å klare seg med håndbagasje på en miniferie. Her er det virkelig penger å spare siden mange lavprisselskaper tar seg godt betalt for innsjekket bagasje. Andre fordeler er at du bruker mindre tid i lufthavnen, bagasjen kan ikke bli vekk, og du slipper å slepe rundt på en tung koffert. Les også artikkelen Reis med kun håndbagasje på storbyferie.

Lavprisselskapene har strenge regler for størrelse og vekt på håndbagasje, så disse må du sjekke for å ikke risikere en ekstra utgift på flere hundre kroner. Du må selvfølgelig også huske at det ikke er alt man har lov til å ta med i håndbagasjen – les mer om det her.

Velg tøy som passer til flere anledninger

Når du reiser med minst mulig bagasje er det en god idé å tenke deg nøye om når du pakker til storbyferien. Velg for eksempel klær som er behagelige å ha på til sightseeing, men som også kan brukes på restaurant om kvelden. Og dongeribukser går an på de fleste nattklubber i Europa.

Bo i sentrum – eller nær offentlig transport

Storbyferie i Paris

Det er ofte rimeligere å bo utenfor sentrum i storbyene, men du bør tenke deg om to ganger selv om du har fokus på budsjettet. Hvis du er på ferie i bare 2-3 dager er det jo synd å bruke mye tid og penger på transport. Sjekk Google Maps, for der kan du i tillegg til å se hvor hotellet ligger også beregne transporttiden fra hotellet til de store severdighetene.

Du kan sammenligne hoteller i hotellsøkemotoren på Travelmarket.

Planlegg før avreise hva du vil se

Felles for alle de populære storbyene er at de har severdigheter nok til et langt opphold. Derfor anbefaler vi at du allerede før avreise har funnet ut av hva du vil se og hvordan du kommer til de ulike stedene. Sørg for å alltid beregne god tid og ha noen ledige timer til uventede opplevelser.

Unngå lange køer

Ved store severdigheter kan det være lange, tidkrevende køer for å komme inn, men det er nesten alltid mulig å unngå dem. Til noen severdigheter kan du kjøpe inngangsbillett på nettet før du reiser hjemmefra, og andre steder kan du gå utenom køene med et spesielt severdighetspass eller rabattkort.

Lag budsjett

Storbyferie i New York

Selv om reisen er kort kan den fort bli dyr, for prisnivået er ofte høyt i de populære storbyene. Sjekk entréprisene til de største severdighetene hjemmefra, og på hjemmesider som Numbeo kan du finne priser på restauranter, transport og mye annet.

Husk å skaffe innreisetillatelse til USA

Prisen for en flybillett t/r til New York har i perioder vært helt nede i 3000 kroner, og derfor er New York til tross for lang flytid blitt et yndet mål for storbyferier. Når du reiser til USA er du nødt til å ha en innreisetillatelse – les mer om innreisetillatelse her.

Du finner mange flere gode råd om hvordan du finner billige flybilletter og billig overnatting i Travelmarkets e-bok «Sånn får du billigere reiser» – last den ned her.

Lykke til med å finne en god storbyferie, og god fornøyelse!

Toppfoto (c) istockphoto / instamatics
Foto av par foran PC (c) istockphoto / 4774344sean
Foto av bagasjetralle (c) istockphoto / izuzek
Foto fra Paris (c) istockphoto / NataliaDeriabina
Foto fra New York (c) istockphoto / espiegle

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.