To smilende barn iført stråhatter sitter på en sofa og nyter iskrem, med en uformell sommerlig stemning.

Mat og restauranter på ferien – få gode råd her

Travelmarket
Det er stor forskjell på tilbud og prisnivå når det gjelder mat og spisesteder på de ulike feriestedene. Om det er fordelaktig å ta i bruk sparerådene under er avhengig av om det er billig eller dyrt å spise ute der du er på ferie, men det er uansett nyttig å ha rådene i bakhodet. Les om mat og restauranter på ferien her.

Beveg deg vekk fra turistområdene

Når sulten melder seg bør du søke ut av turistområdene. Da finner du ofte restauranter med både rimeligere og mer autentisk mat.

Skulle du ikke umiddelbart finne et passende spisested kan du forhøre deg hos lokalbefolkningen, så kanskje noen viser deg vei til stedets helt spesielle smaksopplevelse.

Restaurantguider og apper

To eldre personer står sammen og ser på en smarttelefon.

Når du vil være sikker på at minst ett av restaurantbesøkene på ferien blir en skikkelig suksess kan du før ferien sjekke forskjellige restaurantguider på nettet.

Bruk for eksempel Lonely Planets hjemmeside og TripAdvisors app. Slik får du et godt overblikk over restaurantenes kvalitet og prisnivå på reisemålet.

Når du bruker en onlineguide kan du i større grad være sikker på at den er oppdatert.

Dessuten kan du lese andre folks anmeldelser og dermed lettere bestille best mulig restaurant i forhold til pris.

TripAdvisors app er god å ha når du står midt i et ukjent område og ikke uten videre kan få øye på en innbydende restaurant. Hvis du skriver inn hvilket område du befinner deg i får du raskt vist et utvalg av de beste og billigste spisestedene.

Når du planlegger på forhånd eller bruker en restaurantguide unngår du et impulsivt besøk på en dyr restaurant hvor det er fare for at kvaliteten ikke svarer til prisen.

Lag din egen piknik

To personer sitter i gresset og spiser mat mens de ser på et kart, med en ryggsekk og en vannflaske ved siden av dem.

Et annet brukbart sparetips er å kjøpe mat i lokale supermarkeder.

Da kan du lage din egen piknik og ta med gode matpakker på utfluktene. Det kan du gjøre uansett om du bor i leilighet med kjøkken eller på hotellrom (invester i kniv og en liten skjærefjøl).

Bo i leilighet og lag mat selv

Du kan også vurdere om du vil bo i leilighet på ferien og spare penger ved å handle og lage mat selv. Dette gjelder spesielt på reisemål hvor det er dyrt å gå på restaurant.

Dessuten er det faktisk morsomt å eksperimentere med spennende råvarer som du finner på de lokale markedene og butikkene.

Velg All Inclusive

Hvis du vil være helt sikker på hvor mange penger det kommer til å gå på mat i løpet av ferien kan du selvfølgelig også helgardere deg ved å bestille et opphold med All Inclusive. På den måten har du fullstendig styr på feriebudsjettet hva mat og eventuelt drikke angår.

Fotos:
Toppbilde © istockphoto / Imgorthand
Par som sjekker telefonen © istockphoto / AzmanJaka
Par på piknik © istockphoto / svetikd

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.