Et barn står på en promenade i Dubai foran en sandstrand med skyskrapere i bakgrunnen under en klar himmel.

Reisebudsjett til Dubai – et godt vinterreisemål for barnefamilier

Annika Myhre
Jeg anbefaler ofte og gjerne Dubai som vinterreisemål for en familieferie. Å tilbringe tid på stranden med Dubais skyskrapere i bakgrunnen er den perfekte blandingen av sol- og storbyferie. Legg til overkommelig reisetid, stabilt klima i vintersesongen og en barnevennlig atmosfære, så har dere noen av grunnene til at vi gjerne kommer tilbake. Er det rimelig? Nei, Dubai er ikke akkurat et billig reisemål, men som vanlig avhenger sluttsummen av hvilken standard du vil ha på reisen.

En kvinne i mørkeblå kjole og hodeplagg sitter på et teppe ute i en park med en lys baby på fanget. I bakgrunnen står en rød barnevogn og trær.Da familien vår valgte å reise til Dubai første gang var grunnen at vi lette etter et annet reisemål enn Kanariøyene.

Verken Florida eller Asia, som var de andre alternativene vi så på, føltes aktuelle, med tanke på lang reisetid og jetlag for barna våre, som var henholdsvis fem måneder og to år på reisetidspunktet.

Etter to uker i Dubai var vennene våre som vi reiste sammen med så fornøyde med valget av destinasjon at de vurderte å flytte dit.

Dubai utgir seg gjerne for å være størst, best og vakrest, noe som også innebærer at emiratet virkelig anstrenger seg for at turistene skal få en optimal opplevelse når de er der.

FLYBILLETTER

Lavprisselskapenes inntreden på markedet har åpnet for muligheter til å reise til steder som tidligere nesten ikke har eksistert på radaren vår, til en overkommelig pris.

Etter å ha kikket på priser og reiseruter på ulike sammenligningssider bestilte vi flybilletter med Norwegian. Vi var ute i god tid og betalte ca. 12000 kr for hele familien vår for direktefly Stockholm–Dubai t/r, en reise på drøyt seks timer.

OVERNATTING/MAT

En kvinne står på en fortau med to barnevogner, med skyskrapere i bakgrunnen.

Dubai er kjent for sine overdådige luksushoteller, men vi satset i stedet på et billigere leilighetsalternativ ved Bur Dubai der vi betalte rundt 1000 kr per natt.

For oss passer den varianten perfekt ettersom vi da kan lage noen av måltidene hjemme i stedet for å spise ute.

Nede ved Dubai Marina vrimler det av gode hotellalternativer, men det koster også deretter.

Dubai er ikke noe billig reisemål når det gjelder mat, til forskjell fra for eksempel Asia. Vi holdt oss for det meste til klassiske hurtigmat-restauranter i Dubai Mall der prisene er ca. de samme som hjemme i Norge.

Neste gang jeg er i Dubai har jeg lyst til å prøve konseptet ”Friday Brunch” som er en vanlig fredagsaktivitet i Dubai. Opplevelsen, som består av all mat du kan tenke deg og litt til, koster dog en del: cirka 750 kr per voksen og et par hundrelapper per barn.

AKTIVITETER OG UTFLUKTER

En fontene lyser opp i ulike farger foran flere høye bygninger i skumringen.

For deg som har ubegrensede ressurser finnes det ubegrensede muligheter til å bruke penger i Dubai.

Familien vår var fornøyde med å henge på stranden mens vennene våre, som har eldre barn, ville ha mer action.

Så selv om pengene lett kan få bein å gå på i Dubai, trenger det ikke koste skjorten å dra dit.

Fire gratis/billige aktiviteter

1. Den dansende fontenen ved Dubai Mall:
En stående favoritt hos oss er det fargesprakende fonteneshowet ved Dubai Mall. Når solen begynner å gå ned setter showet i gang med musikk, lys og en vannopplevelse uten like. Showet kjører deretter med jevne mellomrom frem mot midnatt.

2. Creekside Park:
Flere menn i tradisjonelle hvite klær står sammen utendørs, mens fargerike ballonger og palmetrær er synlige i bakgrunnen.Creekside Park er et perfekt oppholdssted for oss som liker å henge i parker. Vi pakker med oss en piknik-kurv og en fotball og tilbringer gjerne dagen blant velstelte grøntområder og fine lekeplasser. Inngangspengene til parken føles som en symbolsk sum: ca. 12 kr per voksen.

3. Jumeirah Open Beach:
Vi begynner nesten hver dag på den offentlige stranden Jumeirah Open Beach – der har vi alt vi trenger. I tillegg til stranden finner du også delikate toaletter med omkledningsrom, småkiosker med forfriskninger til en billig penge, en lekeplass og en løpebane.

4. Akvariet på Dubai Mall:
Til og med personer som hater shopping bør ta en runde forbi Dubai Mall – om ikke annet for å sjekke ut det enorme akvariet som dekker en hel vegg inne på kjøpesenteret. Vi ser ikke behovet for å bruke penger på å komme inn i selve akvariedelen – for oss holder det å stå utenfor og beundre den enorme glassveggen, mens vi lar oss fascinere av fargerike fisk og en og annen hai.

Fire aktiviteter som koster penger

Utsikt over en by om natten med opplyste bygninger og veier, inkludert en sirkel av lys rundt et vannområde.1. Burj Khalifa:
Å ta den hurtige heisen opp i verdens høyeste bygg er en opplevelse i seg selv. Personlig synes jeg at kveldsutsikten med alle lysene er mye mer imponerende enn utsikten på dagtid, selv om du ser mer av Dubai i dagslys.

Gratis er det dog ikke, prisene varierer fra 500 til 1500 kr per voksen avhengig av hvilken tid på døgnet du kommer dit og hvor høyt opp i Burj Khalifa du vil komme. Et godt tips er å forhåndsbestille billetter, både for å få en lavere pris og for å slippe køene.

2. Ørkensafari:
Vennende våre drar på en hel dags ørkensfarai med en berg-og-dal-bane-lignende jeeptur over sanddynene og er helt i skyene når de kommer tilbake. Turen avsluttes med underholdning og middag under stjernene i en beduinleir. De forskjellige arrangørene tar ulikt betalt, men du bør regne med en kostnad på ca. 3000 kr for to voksne og to barn.

3. Utflukt til Abu Dhabi:
Dubai er et av de syv emiratene som til sammen utgjør De forente arabiske emirater. For å få en dose kultur satser vi på en utflukt til Abu Dhabi som er et av de andre emiratene. Vi bestiller utflukten via hotellet og blir hentet av en minibuss med et par andre turister som reiseselskap. Dagsturen tar oss blant annet til den fantastiske Sheikh Zayed Grand-moskéen. Kostnaden for familien vår ender på ca. 3 400 kr.

4. Aquaventure Waterpark Dubai
Aquaventure Waterpark Dubai på Atlantis er en populær aktivitet for barnefamilier. Billettene blir billigere når du kjøper dem på nettet, men er likevel i dyreste laget. Hvis du er over 120 cm koster inngangen cirka 750 kr, og hvis du er under 120 cm koster det ca. 500 kr (inngangen er gratis for barn mellom 0 og 2 år). Eventyrbadet er kjent for å være en unik badeopplevelse der de blant annet har en vannsklie som går gjennom en glasstunell med haier som svømmer utenfor.

Fotos:
Alle bilder © Annika Myhre

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.