reisebudsjett til new york

Reisebudsjett til New York – få gode råd og tips her

Jessica Heinonen
Å reise handler om å oppdage nye steder, få nye inntrykk og komme hjem med mange nye opplevelser i kofferten. For en vellykket reise kreves det ofte en del planlegging – ikke minst når det kommer til økonomien. Her kommer vi med noen tips som kan være til nytte for deg som vurderer å dra til New York og vil ha styr på reisebudsjettet.

Storbyferie i New YorkPlanlegger du en reise til New York? Gratulerer! New York er en fascinerende by som passer til alle typer reisende, uansett om du foretrekker shopping, sport eller kultur. Med så mye å oppleve er det viktig å lage et reisebudsjett – i hvert fall dersom du har lyst til å ha kontroll på økonomien.

Les også: Til New York for første gang? 4 tips til nybegynnere

Vi kan like godt si det med én gang: New York er ingen billig by å bo og leve i. Dette må likevel ikke avskrekke deg fra å dra til denne fantastiske verdensmetropolen som så mange har forelsket seg i. Det krever bare litt planlegging, så slipper du å komme hjem bankerott og med høye kredittkortregninger. Så hva bør du tenke på når du planlegger en reise til New York?

Flybilletter til New York

Prisen på flybilletter til New York har sunket de siste årene, og dette er en av årsakene til at byen har blitt et av nordmenns favorittreisemål.

Både Norwegian og SAS flyr direkte fra Oslo til New York, og hvis du er tidlig ute kan du få billettene til 4000 kr t/r. Norwegian flyr direkte fra Bergen til New York, og her kan du være heldig og få billetter til under 5000 kr t/r.

Om sommeren når det er høysesong må du regne med at prisene på flylletter til New York stiger, men hvis du er fleksibel med hvilke dager du reiser og bestiller billettene i god tid kan du holde flybillettkostnadene nede.

Her er noen eksempler på flybilletter til New York som brukerne våre har funnet de siste 48 timene:

Oslo - New YorkFra 4 299,-Velg

Passer ikke datoene eller vil du ha flere alternativer? Her kan du søke etter billige flybilletter til New York selv.

«Skjulte» utgifter

Reise til New York

I tillegg til de mest åpenlyse utgiftene som flybilletter og overnatting er det en del andre utgifter det nesten er umulig å unngå.

Transport til og fra lufthavnen Det er ikke bare flybilletten du skal tenke på når det gjelder transport, men også hvordan du kommer deg til avreiselufthavnen og fra ankomstlufthavnen til overnattingsstedet. Når du planlegger hvordan du skal komme deg til lufthavnen er det viktig at du tenker over hvor mange dere er og om det er billigere med bil og parkering eller det lønner seg å reise kollektivt. Dersom du skal være vekke en lengre periode kan parkeringen på flyplassen bli en dyr affære.

Det samme gjelder når du har kommet frem til destinasjonen, og alternativene avhenger av hvilken lufthavn i New York du lander i. Taxi er selvfølgelig dyrest og kollektivtrafikk billigst, men et godt alternativ kan være såkalte shuttle buses, som du kan bestille til det tidspunktet du lander og som kjører deg til overnattingsstedet. Ulempen er at du må dele bilen med andre som lander på cirka samme tidspunkt som deg, og det betyr at du kan måtte vente en stund før bussen kjører. Du kan også risikere at du er den siste som skal av, og dermed får den lengste reisen.

Innsjekket bagasje Det er ikke alle flyselskapene som tilbyr gratis innsjekk av bagasje, og spesielt på lavprisselskaper som Norwegian må du regne med å betale ekstra for dette. Dersom du skal tilbringe mer enn noen få dager i New York, og dersom du har tenkt å shoppe, bør du virkelig vurdere å sjekke inn bagasje. Sjekk om flyselskapet du har valgt tilbyr gratis innsjekk av bagasje eller ikke – ofte lønner det seg å betale for bagasjen samtidig som du bestiller flybillettene.

Mat på flyet Få flyselskaper serverer gratis mat på flyet, og hvis du skal til New York kommer du sannsynligvis til å bli sulten i løpet av flyturen. Dersom du ikke har lyst til å ta med matpakke eller kjøpe mat i lufthavnen kan du bestille mat på flyet på forhånd – dette gjelder selvfølgelig kun dersom mat på flyet ikke er inkludert. Uavhengig av hva du velger bør du ta med denne utgiftsposten i budsjettet.

Telefonutgifter En saftig telefonregning er ikke akkurat det du drømmer om når du kommer hjem fra ferie, så husk å slå av roamingen på telefonen og hør med telefonoperatøren om du kan bruke internett i utlandet uten ekstra kostnad (eller mot en mindre kostnad). Mange steder i New York tilbyr WiFi, men ofte virker det som om man ikke finner det når man trenger det mest…

Prisnivået på hotell i New York

Reisebudsjett til New York

Å bo på hotell i New York er dyrt.

Et alternativ til dyre hoteller på Manhattan er å bestille overnatting via Airbnb eller HomeAway – der kan du finne overnattingsmuligheter til mer overkommelige priser. Hvis du i tillegg er åpen for å bo utenfor Manhattan kan du spare en del. Og med tanke på alle mulighetene som finnes i New York, hvor mye tid kommer du egentlig til å tilbringe på rommet?

Prisnivået på mat og drikke i New York

Priser på mat i New York

Siden New York er en kjempestor by varierer matprisene veldig. Du kan kjøpe pizza slices til et par dollar på gaten eller bruke flere hundre dollar på luksusmiddager.

For å få en idé om det generelle prisnivået i New York kan du benytte deg av websiden Numbeo. Du kan både søke på land og destinasjon, og tallene er basert på priser fra de siste 12 månedene.

Her er noen eksempler:

– Måltid på enkel restaurant, 25-30 dollar
– Treretters måltid på bedre restaurant for to personer, 100 dollar
– Meny på McDonald’s, 10 dollar
– Lokal øl (0,5 l), 7 dollar
– Vannflaske (0,33 l), 2-3 dollar

Når du spiser på restaurant er det viktig å huske å gi driks og at du regner det med i totalsummen når du legger reisebudsjettet for New York-turen.

Noe annet som er viktig å huske på er at det sjelden er frokost inkludert når du bestiller hotellrom i New York, så ikke ta det for gitt. Det er likevel massevis av frokoststeder og delier å velge mellom, og du finner mettende frokoster for under 10 dollar.

Kollektivtrafikk i New York

Reisebudsjett til New York

New York er en turvennlig by og du kan gå nesten overalt, men husk at til og med på Manhattan er avstandene store, så hvis du ikke vil bli altfor sliten i bena kan det lønne seg å kjøpe billett til undergrunnsbanen.

Undergrunnsbanesystemet i New York fungerer godt og banen går ofte, men det kan ta litt tid å lære seg å navigere rundt blant alle de forskjellige linjene. Dersom du har valgt å bo utenfor den absolutte sentrumskjernen og kanskje i Brooklyn kan det være lurt å sjekke hva det koster å reise mellom bostedet og sentrum, og regne det med inn i budsjettet.

Flybilletter til New York

Gratis aktiviteter

Fordelen med en stor by som New York er at selv om det er dyrt å leve, spise og kose seg, finnes det også mange gratis arrangementer og museer uten inngangsgebyr.

Vi har skrevet litt om gratis aktiviteter i New York her.

Her finner du f.eks. en liste med museer med gratis inngang og websiden TimeOut oppdateres kontinuerlig med gratis arrangementer. Listen inneholder blant annet kunstutstillinger, stand up shows og konserter.

Toppbilde: FilippoBacci
Central Park (c) istockphoto / francois-roux
Trafikk i New York (c) istockphoto / franckreporter
Plaza Hotel (c) istockphoto / Gregory Olsen
Pizza (c) istockphoto / Juanmonino
Undergrunnsbane(c) istockphoto / james Anderson
Backpacker i New York (c) istockphoto / oneinchpunch

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.