Storbyferie i november – se temperaturer og flypriser her

Storbyferie i november – se temperaturer og flypriser her

Thiamka Margrethe Pedersen

Man kan bli fristet til å kalle november for desembers lillebror. For de fleste forbindes november med måneden før årets store høydepunkt, og måneden der ventetiden kan føles kjempelang. Så nært, men allikevel så fjernt  … Et lite pusterom for å lade opp før julemåneden braker løs kan derfor være en god idé. Jo, november kan være den perfekte måneden å dra på storbyferie i. La deg inspirere, finn gode tilbud på reisemål til storbyferien i november og sjekk samtidig aktuelle priser på flybilletter.

10 spennende storbyer – med forskjellige klimaer

Det er et utall vakre storbyer å velge mellom, og det trenger ikke koste en formue å dra på storbyferie. Klikk og se hvor mange billige flybilletter til storbyer i Europa som koster under 1 000 kr. her

Flere europeiske storbyer, f.eks. Barcelona, Lisboa og Roma, har opptil ca. 18 grader i november. Er du ute etter en eksotisk storbyferie og litt varmere temperaturer, kan du velge en storbyferie i Marrakech, Bangkok eller Dubai.

Les også:  Storbyferie om høsten – klima, events og billige flybilletter til 15 storbyer

Les videre og få oversikt over ti spennende storbyer og deres klima.

Amsterdam i november

Uansett når du besøker Amsterdam, kommer du ikke til å kjede deg. Her er det nemlig noe for enhver smak.

Amsterdam i november

Byen er bl.a. kjent for sine hyggelige kanaler som setter et helt spesielt preg på byen. Ta en spasertur og hør på det klukkende vannet mellom vakre, gamle hus og bygninger.

Har du en forkjærlighet for gjenbruk, har Amsterdam mange antikkmarkeder og vintage- og gjenbruksbutikker du kan gå på oppdagelse i.

I tillegg byr byen på kunstgallerier og museer i verdensklasse – bl.a. Anne Frank Museum som man må besøke, og Nasjonalmuseet med samlinger av Rembrandts verk. Ved torget Museumplein ligger Rijksmuseum, Stedelijk Museum og Van Gogh museum, som er de største og mest kjente av museene i byen.

I Amsterdam er den litt fuktige november også tiden for kafébesøk. Det er et vell av små, store, hyggelige og trendy kaféer. Finn en som faller i din smak, slå deg ned og nyt stemningen.

I Amsterdam regner det mer enn halvparten av dagene om høsten, og byen er blant fem storbyer i Europa som årlig får mest regn. Glem derfor ikke paraplyen eller regnjakken. I november må du ikke forvente mer enn høyst 14 grader på de varmeste dagene.

Vejret i Amsterdam i november

Gjennomsnittstemperatur i Amsterdam i november: 9 grader
Soltimer pr. dag: 3 timer

Billige flybilletter til Amsterdam i november:

(Klikk på tilbudet for å gå til Travelmarkets flysøkemaskin)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybilletter til Amsterdam her.

Les også: Storbyferie i Amsterdam – få reisetips her

Bangkok i november

Bangkok kan for de fleste virke hektisk, overveldende og litt skremmende ved første besøk til den pulserende storbyen i Smilets land.

Hovedstaden er en blanding av alt fra blinkende neonskilt, hektisk trafikk, skyskrapere, livlige markeder, store restauranter, små gatekjøkken, elvebåter, trehus på påler og vakre, gylne templer.

Bangkok i november

Nyt noe av verdens beste mat og opplev hvordan form, farge og smak går opp i en høyere enhet. Etterpå kan du skjemme deg bort med en herlig, tradisjonell thailandsk massasje.

Klimaet i Bangkok er tropisk, og fra november til februar/mars er det flest solskinnstimer. Det er dermed den tørreste tiden i storbyen, og derfor også den mest populære tiden å avlegge Bangkok et besøk på.

Vejret i Bangkok i november

Gjennomsnittstemperatur i Bangkok i november: 28 grader

Billige flybilletter til Bangkok i november:
(Klik på tilbuddet for at komme over i Travelmarkets flysøgemaskine)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybilletter til Bangkok her.

Les også:
Reisebudsjett til Thailand – dette bør du tenke over
Luksus i Bangkok for livsnytere – en innføring

Barcelona i november

Barcelona har mye å by på, og det er nok å gjøre i den katalanske storbyen. Kunsten går igjen i hele byen, og sansene skjerpes når hus og bygninger overrasker med vakre farger og runde former. Byen har et vell av kunstgallerier og -museer, der Picassomuseet er et av de mest kjente. Det er selvsagt et must å dra innom Gaudis imponerende kirke La Sagrada Familia.

Barcelona i november

Et annet populært museum finnes på FC Barcelonas stadion Camp Nou. Uansett om du liker fotball eller ikke, kan du lett bli grepet av stemningen. Gå rundt på egen hånd eller få en omvisning, og avslutt besøket med et souvenir i de karakteristiske fargene i den imponerende butikken på stadion.

Liker du shopping bedre, må du ikke gå glipp av en spasertur på det brede strøket Ramblaen. Og når du ikke orker mer kan du hvile bena mens du setter tennene i gode råvarer på en av Barcelonas utallige tapasrestauranter.

I november er det høst, og gjennomsnittstemperaturene svinger fra 8-18  grader. Det er ofte tåke, og du må også forvente kjøligere dager med regn.

Den offisielle badesesongen går helt frem til midten av november, så det er god grunn til å ta en dukkert ved stranden som ligger i utkanten av byen.

Vejret i Barcelona i november

Gjennomsnittstemperatur i Barcelona i november: 13 grader

Solskinstimer pr. dag: 7 timer

Billige flybilletter til Barcelona i november:

(Klikk på tilbudet for å gå til Travelmarkets flysøkemaskin)

Ingen priser eller feil datoer eller avreiseflyplasser? Finn flybilletter til Barcelona her.

Les også: 10 ting du må oppleve i Barcelona – bli inspirert her

Berlin i november

Berlin i november

Berlin er full av historie og byen bugner over av minneparker, monumenter og severdigheter, bl.a. Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie. Gå forbi det spennende og populære Mauermuseumet, Pressemuseet eller det Jødiske museum. Overalt byr byen på så mange interessante innen- og utendørs museer, at det kan være vanskelig å velge.

Byen er selvfølgelig mye mer enn historie, f.eks. shopping i små spesialbutikker eller i det store varehuset KaDeWe, konserter og show, spennende restauranter, samt mange koselige loppemarkeder der du kan finne unike ting. November er også tiden for å nyte stemningen på de forskjellige trendy og hyggelige kaféene.

Vil du se hele Berlin fra luften får du en vakker utsikt over byen når du tar den raske heisen til toppen i tv-tårnet Berliner Fernsehturm. Og vel nede igjen må du ikke gå glipp av den interessante utstillingen av høye bygninger i hele verden.

Temperaturene i Berlin om høsten er litt høyere enn i Danmark. Været er uforutsigbart og overskyet, og det regner oftere enn på andre årstider. November har bare to solskinnstimer.

Vejret i Berlin i november

Gjennomsnitsttemperatur i Berlin i november: 7 grader

Solskinstimer pr. dag: 3 timer

Billige flybilletter til Berlin i november:

(Klikk på tilbudet for å gå til Travelmarkets flysøkemaskin)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybilletter til Berlin her.

Budapest i november

Budapest deles av Donauelven, og byens navn er sammensatt av navnene på de to byene Buda og Pest som ligger på hver side av elven. Budapest sies å være en av Europas vakreste hovedsteder, og det er ikke minst på grunn av den vakre arkitekturen. Det er derfor et must å besøke f.eks. Mattiaskirken, Buda-slottet og parlamentet.

Budapest i november

Besøker du Budapest i november, er det tid for herlige innendørsaktiviteter. Byen er kjent for sine mange badehus som oppvarmes av varme kilder. Så hva kan være mer opplagt enn å skjemme seg bort med den deilige opplevelsen av et ungarsk bad?

Eller hva med å besøke et eller flere av byens populære museer, som f.eks. Holocaust Memorial Center, Ungarns Nasjonalmuseum, Budapest Pinball Museum, Hospital in the Rock Nuclear Bunker Museum og Miniversum?

Til slutt er november også selvskreven med koselige besøk på kaféer og konditorier.

Budapest har nedbør fordelt over hele året, men det meste faller i november. Solskinnstimer er det bare to av, og dagtemperaturene ligger på 3-9 grader.

Vejret i Budapest i november

Gjennomsnittstemperatur i Budapest i november: 8 grader
Solskinstimer pr. dag: 5 timer

Billige flybilletter til Budapest i november:

(Klikk på tilbudet for å gå til Travelmarkets flysøkemaskin)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybilletter til Budapest her.

Dubai i november

Der er noen steder du bare må besøke én gang i livet. Sjarmerende Dubai er et av dem, for den kan ikke sammenlignes med noen annen by siden alt er høyere, større og mer glitrende her. I den moderne og pulserende storbyen står aktiviteter og tilbud om opplevelser i kø fra badeland og undervanns-zoo, skibakke og skøytebane, museer og gallerier, dykking og motorsport til ballongturer – bare for å nevne noen få.

Dubai i november

Maten er fantastisk og shoppingopplevelsene i Dubai Mall, som er verdens største kjøpesenter kan ikke sammenlignes med noe.

Bygningene er også imponerende, og man kan nesten fristes til å si at ”selvfølgelig” – ligger Burj Khalifa, som er verdens høyeste bygning også her. Til toppen kommer du i ikke mindre enn verdens raskeste heis.

Trenger du sol og varme i november, kan du nyte Dubais brede, hvite sandstrender med rent badevann der du både kan slappe av og dyrke forskjellige aktiviteter.

I november er høysesongen i Dubai så smått i gang, og du kan nyte varmen med dagstemperaturer på 25-30 grader. Høsten i Dubai er varm og tørr, og selv om det er vinter kan du ta deg en dukkert siden havtemperaturen ligger på over 20 grader hele året.

Vejret i Dubai i november

Gjennomsnittstemperatur i Dubai i november: 25-30 grader

Billige flybilletter til Dubai i november:

(Klikk på tilbudet for å gå til Travelmarkets flysøkemaskin)

Ingen priser eller feile datoer eller avreiseflyplass? Finn flybilletter til Dubai her.

Les også: Badeferie i Dubai – noe for deg?

Lissabon i november

I vakre Lisboa kan du nyte det sørlige klimaet. Byen har mye å by på, f.eks. Oceanariet og Belémtårnet, som er byens landemerke og minnesmerke for Portugals oppdagelsesreisende.

Lissabon i november

Når du besøker Lisboa må du kjøre en tur i byens bratte gater med trikk, som mange forbinder byen med. Ta turen innom klostre, markeder og kunstgallerier.

Når sulten melder seg kan du sette tennene i den tradisjonsrike portugisiske maten på en av de mange gode restaurantene eller kaféene. Her kan du også høre på tradisjonell portugisisk fado-musikk og sang om kveldene.

Når været ikke viser seg fra sin fineste side, kan du besøke et eller flere av de populære museene i Lisboa. Fordyp deg i design og mote i Mudes 3 000 m2 store utstillingslokaler, eller se den fantastiske samlingen av kakler gjennom 400 år på Kakkelmuseet. Sist, men ikke minst kan du slå to fluer i en smekk når du tar Lisboas metro. Alle metrostasjonene er som et kunstmuseum under jorden, og de er dekorert av forskjellige kunstnere, så det finnes ikke to like stasjoner.

I november kan du nyte den høyeste gjennomsnittlige makstemperaturen på opptil 18 grader, men med litt kjøligere kvelder. Årlig mengde nedbør i Lisboa på 600 mm kommer primært fra oktober til mars, så du kan forvente litt regn og at trærne begynner å miste blader.

Vejret i Lissabon i november

Gjennomsnittstemperatur i Lisboa i november: 13-18 grader
Soltimer pr. dag: 5 timer

Billige flybilletter til Lissabon i november:

(Klikk på tilbudet for å gå til Travelmarkets flysøkemaskin)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn dine flybilletter til Lisboa her.

Les også: Ti ting du må se i Lisboa!

London i november

London i november

Den pulserende storbyen er en av verdens mest populære hovedsteder. Det fantastiske er å oppleve det gamle og klassiske blandet med det moderne og trendsettende.

I London finnes alt du kan tenke deg, og du kommer aldri til å kjede deg her. Handle på hyggelige markeder, i spesialbutikker og i store varehus som Harrods og Selfridges. Spis på spennende restauranter, og opplev storslåtte musikaler og show i Soho. Et vell av severdigheter og monumenter må du selvsagt også se.

Trenger du å koble litt av, er det opplagt å slentre langs Themsen for deretter å nyte en pint på en hyggelig pub eller en kaffe på en trendy kafé.

November er ideell for museumsbesøk. Det finnes mange museer i London, og det kan være vaskelig å prioritere blant dem. De mest populære er National Portrait Gallery med 9 000 fascinerende portretter, det elegante Tate Britain med britisk kunst, det spennende og autentiske Cabinet War Rooms, Madame Tussaud’s voksmuseum, Natural History Museum med dinosaurutstilling, og kunstmuseet Tate Modern, som er et gammelt, ombygd kraftverk.

Før november kan du forvente økt nedbør, og den sene høsten er den våteste tiden på året. Temperaturene kan komme ned i 8-10 grader, og i november kan du også risikere å oppleve minusgrader.

Vejret i London i november
Gennemsnitstemperatur: 8-10 grader
Solskinstimer pr. dag: 4 timer

Billige flybilletter til London i november:

(Klikk på tilbudet for å gå til Travelmarkets flysøkemaskin)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn dine flybilletter til London her.

Les også: Storbyferie i London, byen man aldri kan få nok av

Marrakech i november

Marrakech er en blanding av flere ting. På den ene siden er det en moderne by med fine hoteller, elegante motebutikker, trendy loungebarer og spennende restauranter.

Marrakech i november

Og på den andre siden er det en eksotisk by med den karakteristiske røde ringmuren, torgplasser, vakre bygninger, fargerike basarområder og små, koselige strøk og smug.

Den marokkanske byen er fylt med livlig stemning og eksotiske dufter, og kan besøkes året rundt. Den sene høsten og vinteren er de beste tidspunktene.

Vejret i Marrakech i november

Gjennomsnittstemperatur i Marrakech i november: 16 grader

Billige flybilletter til Marrakech i november:

(Klikk på tilbudet for å gå til Travelmarkets flysøkemaskin)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybilletter til Marrakech her.

Roma i november

Rom i november

Den evige byen er med sin helt spesielle stemning alltid en hit. Colosseum, Peterskirken, Den Spanske Trapp, Pantheon og Vatikanet er bare noe av det dumå oppleve når du besøker byen.

Har du tid, byr Roma også på utallige populære museer som Leonardo da Vinci museet, kunstmuseet Galleria Borghese, De romerske Hus og Museo Nazionale di Castel Sant’Angelo, der du også får god utsikt over byen.

Mange forbinder Italia med god mat, og det er utallige muligheter til å nyte den italienske kokekunsten med god vin til. Roma er byen som mange kommer tilbake til igjen og igjen.

November er kjent for å være årets våteste måned med opptil 12 regnværsdager. Temperaturene ligger opp mot 18 grader om dagen og helt ned til 7 grader om natten. Solskinnstimer er det også blitt færre av, bare 4-6 timer i november.

Vejret i Rom i november

Gjennomsnittstemperatur i Roma i november: 15-18 grader
Solskinstimer pr. dag: 6 timer

Billige flybilletter til Roma i november:

(Klikk på tilbudet for å gå til Travelmarkets flysøkemaskin)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn dine flybilletter til Roma her.

Julestemning og shopping i november

Julemarkeder i november

Budsjettet i november tillater kanskje ikke det helt store siden julen er rett rundt hjørnet med utgifter til julegaver, julehilsener og besøk. Det er kanskje vanskelig å få råd til en fornøyelsestur, men hvorfor ikke slå to fluer i én smekk og gjøre julegavehandelen på storbyferien?

Du kan dra på juleshopping i slutten av november og spare penger siden flybillettene blir dyrere i desember. Hvis du ikke har planer om å handle, kan du ”nøye” deg med å bli inspirert og se i butikkenes vakkert pyntede vinduer og byens utsmykning med grantrærnes blinkende belysning og skinnende glasskuler. I de fleste storbyer begynner julemarkedene den siste helgen av november. Bli inspirert og finn det julemarkedet som passer til deg her.

Der er mange reisebyråer som arrangerer langhelger og miniferier til forskjellige storbyer som Tallin, Hamburg, Praha og Bremen, der du kan besøke julemarkeder. På en miniferie i 3-4 dager, er det som regel nok å ta med seg håndbagasje, som også gjør turen litt lettere og billigere. Les mer om det her.

Det er nesten garantert at du kommer i julestemning når du går rundt mellom de koselige bodene med levende lys, forskjellig kunsthåndverk, delikatesser, dampende varm gløgg og duften av godt bakverk med tradisjonelle julekrydder. Eller hva med å nyte atmosfæren og en stemningsfull konsert i en vakker, gammel kirke?

Inspiration til din storbyferie i november

Storbyferie i november

Jeg håper at du er blitt inspirert til din storbyferie i november.

Men er du i tvil om november er måneden du vil dra i, kan du orientere deg om klimaet og været på storbyferier i september og oktober.

Har du enda ikke bestemt deg for hvilken storby du vil besøke, kan du lese videre og få inspirasjon til storbyferier her:

Fotos:
© istockphoto © Halfpoint, Geber86, Sami Sert, AleksandarNakic, itman__47, sborisov, Marc Dufresne, Olarty, fotoVoyager, artJazz, MlennyLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy