Bilde av gatelampe og bygninger i Lisboa.

Ti ting du må se i Lisboa!

Travelmarket
Lisboa ligger på sju høyder der elven Tejo munner ut i Atlanterhavet. Byen er en betagende blanding av fortid og nåtid, og bydelene er av svært forskjellig karakter. Husene er pastellfargede eller kledt med dekorative fliser, blomstene henger ut over balkongene som fargerike vannfall og fortauene i byen er vakre mosaikker.

Lisboas ulike kvarterer huser museer, markeder, kunstgallerier – alt hva du kan drømme om på en storbyferie. I tillegg ligger Lisboa ved sjøen med kilometervis av hvite sandstrender på begge sider.

Lisboa er virkelig en by du lett forelsker deg i. Her gir vi deg noen tips til hva Lisboa har å by på, resten må du dra ned og oppdage selv!

Fortauskunst
Mange av plassene, fortauene og gågatene i Lisboa er vakkert og originalt utsmykket med håndlagte stein. Så husk å se hvor du går!

Gul trikk kjører langs gaten foran en historisk bygning med utsmykkede detaljer.Trikkene
Lisboa forbindes automatisk med trikker. Ta nr 28 gjennom Lisboas gamle, maleriske kvarterer for å få en fin presentasjon av Lisboa og byens atmosfære, og prøv de skjeve «elevadores» som frakter Lisboas innbyggere opp og ned de bratteste skråningene i byen.

Fado
Opplev fadoen, melankolske folkeviser om det evig tapte akkompagnert av portugisiske instrumenter. Fadohusene ligger i bydelene Alfama og Bairro Alto og er fylt til bristepunktet hver kveld.

Castelo de São Jorge
Lisboas eldste byggverk er den gamle borgen som ligger på en av høydene i byen, ikke langt fra sentrum. Midt på 1900-tallet ble borgen pent renovert. Besøk den lille botaniske hagen, mini-dyrehagen og den maleriske lille citadellbyen.

Oceanarium
Bare en kort kjøretur fra Lisboa ligger Europas største akvarium. Bassenget midt i bygningen inneholder over 5000 kubikkmeter vann og i de mindre bassengene ser du dyr fra Stillehavet, det Indiske Hav, Nordatlanteren og Antarktis.

Belémtårnet
Lisboas kjennemerke, Belémtårnet, ligger i den grønne forstaden Belém som nå stort sett fungerer som ett stort friluftsmuseum. Portugals oppdagelsesreisende dro nemlig ut i verden fra nettopp Belém, og tårnet var det synet sjøfarerne gledet seg til å se når de vendte hjem igjen.

Flere skulpturer av historiske personer står på rad langs en stor steinstruktur nær vannet.Minnesmerket for oppdagelsesreisene
Padrão dos Descobrimentos er et 50 meter høyt monument for oppdagelsesreisene som ble oppført i 1960 under 500-års-jubileet for Henrik Sjøfarerens død. Det ligger også i Belém og er et flott monument med avbildninger av de store oppdagelsesreisende. Se også det 14 meter brede verdenskartet i mosaikken på plassen foran monumentet.

Mosteiro dos Jerónimos
Jeronimosklosteret i Belém står på UNESCOs verdensarvliste. Klosteret ved bredden av elven Tejo er bygget for en del av de rikdommene som Vasco da Gama vendte hjem med fra India i 1499. Vakre utskjæringer og en imponerende detaljrikdom!

Karetmuseet
Lisboas karetmuseum er verdensberømt. Her kan man tydelig se at Portugal en gang i tiden var en av verdens førende stormakter. Forgylte, overdådig utsmykkede vogner med elfenbensgulv vitner om det, og du kan til og med se en vogn med toalett under setet!

Lisboa fiesta
I juni måned holdes det fest i Lisboa for å feire byens populære helgener. Fiestaen kulminerer om kvelden 12. juni, som er kvelden før Santo Antónios dag. Byen er pyntet med lanterner og girlandere, og det er flotte opptog og fest helt til morgengry.

Flybilletter til Lisboa

Stavanger Sola - LisboaFra 2 465,-Velg

Kommer det ikke opp noen priser, eller passer ikke datoene? Du kan søke etter flyreiser til Lisboa her.

Travelmarket ønsker deg en god tur!

Fotos:
Toppfoto © istock / CCaetano
Bilde av monument © Peter Terp
Trikkebilde © istock / StockPhotosArt

 Post Comments

  1. Mangler: Kuleste moderne arkitekturen, det nye kunstmuseet i Belem, MAAT

    • Hej Kristin,

      Mange tak for dit fine tip og fortsat god rejselyst! De bedste rejsehilsner fra Birgitte, Travelmarket

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.