Idyllisk bukt med klart, grønne og blått vann omkranset av brune klippeformasjoner og sandstrand med badende mennesker.

Algarvekystens skjønne strender – dra på oppdagelse og finn din favoritt

Travelmarket
Hvis du lurer på hvor den neste solferien din skal holdes bør du vurdere Algarvekysten i den sørligste delen av Portugal. Her skinner solen 3000 timer om året og temperaturen ligger på mellom 15 grader om vinteren og behagelige 30 grader om sommeren. Ikke minst finner du noen av Europas herligste strender i Algarve – de ligger som perler på en nesten 200 kilometer lang snor.

Her gir vi deg en miniguide til Algarves skjønne og ytterst varierte strender, fra Vest-Algarves strender på vill, gyllen klippekyst og i små, usjenerte bukter til Øst-Algarves langstrakte, vakre sandstrender. Det fins strender med massevis av aktiviteter og mennesker, og det fins folketomme, fredelige ”hideaways”.

To personer sitter på stranden med ryggen vendt mot kameraet og ser ut over havet under en klar blå himmel.

Romantiske strender

Blant alle strendene i Algarve er det selvfølgelig også noen som er perfekte for en romantisk solferie.

Hvis det er nettopp en romantisk ferie du er ute etter skal du vite at man kan ha noen herlige dager og netter på Praia da Mareta i Sagres og Praia da Luz i Lagos. De ligger i bynære områder hvor det ikke er langt til restauranter, barer og annen underholdning. Både Mareta og Praia da Luz er populære strender med masse liv om sommeren. I Praia da Luz er det en strandpromenade med benker langs vannet, perfekt for en liten spasertur.

Hvis en perfekt, romantisk dag skal inneholde et deilig måltid på en restaurant med fantastisk utsikt til hav og klipper i solnedgang, er det nyttig å vite at strendene Meia Praia i Lagos, São Rafael og Santa Eulália i Albufeira, og Barril og Praia Verde i Tavira er blant de beste.

Foretrekker du derimot å være alene med din kjære på en naturskjønn strand, kan dere prøve noen av disse: Esteveira og Vale Figueira i Aljezur; Bordoeira (eller Carrapateira) i Carrapateira; Barranco das Canas (eller Praia do Alemão) i Vila do Bispo; Salgados og Castelo i Albufeira; og Cacela Velha i Tavira. Her er naturen overdådig, og ved noen av strendene ligger det til og med noen veldig gode restauranter.

En solrik strand med folk som soler seg og bader, med fargerike båter og hus på en klippe i bakgrunnen.

Strender med klipper og huler

I den vestlige delen av Barlavento-regionen fins det noen fabelaktige, gylne klippeområder hvor naturkreftene har slepet fjell til imponerende klippeformasjoner: tårn, grotter, klippefremspring og tuneller. Og blant dem ligger det vakre, gylne strender.

I disse klippene har havet gravd ut dype kløfter og her ligger det små sandstrender, noen av dem forbundet av tuneller som havet også har gravd ut. Eksempler er strendene Três Irmãos og Praia da Alvor. Sistnevnte er svært barnevennlig, og du kan velge mellom flere vannsportsaktiviteter.

Flere steder har havet til og med lagd hele underjordiske gangsystemer. Algor do Padre Vicente i nærheten av den sjarmerende fiskerlandsbyen Carvoeiro er en stor hule med forbindelse til havet, hvor lyden av tidevannet forsterkes dramatisk.

Noen av de små strendene mellom klippene er virkelig isolerte og kan anbefales hvis du ønsker fullstendig ro og fred, for eksempel Porto de Mós og João de Arens. Andre strender er svært populære og godt besøkte. Algarves eldste og mest kjente strand Praia da Rocha, som er utrolig bred og fin, er verdt å fremheve.

En person står på stranden ved solnedgang og holder et surfebrett, med havet og svømmere i bakgrunnen.

Strender for en aktiv ferie

Algarves fantastiske kyststrekning er som skapt for en aktiv ferie. Den ville naturen på vestkysten ved Costa Vicentina tiltrekker hobbyfiskere, surfere og bodyboardere. Her fins Portugals beste bølger, sies det. Lei en båt, seil ut mellom klipper og skjær og se nærmere på hulene og grottene som havets krefter gjennom årene har lagd i klippene.

På sørkysten er vannet roligere og strendene større og bredere. Her er det lett å finne en strand hvor du kan leie utstyr til dykking, windsurfing, seiling, vannski, paraseiling, kite-surfing og mye annet. Start for eksempel med Meia Praia ved Baia Lagos. Der ligger det en 4 kilometer lang strand med klipper, skjær og naturlige grotter hvor dykkere fremdeles leter etter aztekerskatter fra 1500-tallets sunkne skip.

Naturiststrender

Portugal har noen av Europas beste naturiststrender. To av Portugals fem offisielt anerkjente naturiststrender ligger på Algarvekysten: Ilha de Tavira og Adegas-stranden i Odeceixe.

Ilha de Tavira, som er en del av naturreservatet Ria Formosa, er spesielt populær pga. det varme vannet og den rene sanden. Du kommer dit enten med ferge fra Quatro Águas i Tavira eller med et minitog som forbinder strendene Pedras d’El Rei og Barril.

Helårsstranden Praia da Adega ligger i en skjermet bukt sør for hovedstranden ved Odeceixe. Det er lett å komme dit og omgivelsene er innbydende.

En kvinne og en liten jente står på stranden, begge har på seg solbriller, og kvinnen påfører solkrem på jentas nese.Dette var bare et lite utvalg av de skjønne strendene på Algarvekysten – spør gjerne lokalbefolkningen om hvor de beste strendene i nærområdet ligger.

Finn billige flybilletter til Algarves hovedstad Faro her.

Finn din charterreise til Algarvekysten her.

Du kan også være heldig å finne reiseforslag til f.eks. en naturferie eller aktiv ferie i Algarve her.

God tur til herlige Algarve!

 
 
 
 
 

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / anobis
Foto © istockphoto / iofoto
Foto © istockphoto / Rudi Lange
Foto © istockphoto / logoff
Foto © istockphoto / travnikovstudio

 

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.