En kvinne med solbriller og stripete hodebånd smiler mot kameraet med et blått hav og grønne åser i bakgrunnen.

4 uspolerte og fredelige charterperler – bli inspirert her

Birgitte Oxlund

Har du allerede besøkt de populære charterøyene Kreta, Tenerife og Madeira, og drømmer du om å feriere på en mer uspolert charterperle? Her introduserer vi deg for fire uspolerte og fredelige charterperler i Spania, Portugal, Hellas og Italia. Du kan også se priser på reiser med avreise i løpet av de neste seks månedene.

  • Inspirasjon og gode råd
  • Charterreiser til de fire solskinnsøyene

Drømmer du om en varm sommerferie hvor du har mulighet for å komme vekk fra turistmengden?

Vi har funnet fire forholdsvis uspolerte og fredelige charterperler som har det til felles at de har herlige badestrender der du kan slappe av i fred og ro. I tillegg henvender de fleste seg også til barnefamilien, den aktive reisende, naturelskeren og den kulturinteresserte. Vi hjelper deg med å finne ut hvilken øy du skal velge.

Hellas: Charterferie på Skíathos

Klipper og hvite bygninger ligger langs kysten ved et klart og blått hav, med små båter fortøyet nær vannet.

Den naturskjønne øyen Skíathos hører til øygruppen Sporadene og ligger i Egeerhavet, øst for det greske fastlandet. Skíathos er den mest populære av øyene i Sporadene, sannsynligvis pga. beliggenheten tett på fastlandet og øyens lufthavn, som gjør den enklere å komme seg til enn de andre øyene.

Skíathos´ vakre natur med olivenlunder, grønne fjell, fruktplantasjer, duftende pinjetrær, bratte klipper og herlige strender bidrar også til øyens popularitet, og øyen har fået utmerkelsen «The Aegean Paradise». Faktisk ble noen av scenene fra musicalfilmen Mamma Mia innspilt på Skíathos.

Du kan velge å bo i en rolig og autentisk atmosfære i for eksempel den lille byen Achladies som er omgitt av et landskap av olivenlunder og frukttrær. En herlig sandstrand ligger rundt bukten, og her er det gode vannsportmuligheter og hyggelige tavernaer.

Eventuelt kan du bo i Skíathos by i livlige og internasjonale omgivelser. Skíathos by er en hyggelig havneby i autentiske og sjarmerende omgivelser med smau og hvite hus som lener seg oppover fjellet. I sentrum av byen finner du muséer, gallerier og små butikker som selger alt fra eksklusive merkeklær til suvenirer. Havnepromenaden er full av liv i de mange utendørskaféene og restaurantene, og nattelivet i Skíathos by er hektisk med mange barer og diskoteker.

Prisnivået på Skíathos: lavt-rimelig

Flytid til Skíathos: ca. 3,5 timer fra Oslo

De beste severdighetene på Skíathos: I tillegg til flott natur har Skíathos en rik historie. Der er derfor mye å se og oppleve der, og du kommer lett rundt på øyen dersom du leier bil.

Et av de mest anbefalelsesverdige stedene på Skíathos er ruinbyen Kastro, hvor øyens befolkning bodde frem til rundt år 1830.

Andre severdigheter som kan anbefales er Lalari-astranden med sølvgrå rullesteiner og grotter, samt de over 300 år gamle klostrene Charalambos og Kounista.

En liten bukt med fire båter på det blå havet og en steinete strand med mennesker i bakgrunnen.De beste strendene på Skíathos: På Skíathos har du intet mindre enn 60 strender å velge mellom. Her finner du alt fra små avsidesliggende bukter til lange, velbesøkte sandstrender med tavernaer, barer, vannsport og aktiviteter. Her ligger det til og med to dykkerskoler. Så uansett om du foretrekker surfing, avslapning, fest eller familieliv er det en stor sjanse for at du finner et favorittsted her.

Strender for barnefamilier: Langs sørkysten ligger det en perlerekke av sandstrender som du lett kommer deg til med lokale busser eller drosje. Her finner du barnevennlige strender som har lavt vann og som er beskyttet mot vind og bølger. Den mest populære stranden er Koukonaries, som anses for å være en av Europas beste og vakreste strender.

Fredelige strender: På den mer øde nordlige delen av kysten kan du sitte på med en fiskebåt ut til strender med klipper og grotter. Den mest populære av strendene på den nordlige kysten er den fine rullesteinsstranden Lalaria.

Passer perfekt for: Barnefamilier og andre som elsker strandlivet, naturelskere, historieinteresserte, og aktive sportsutøvere innenfor blant annet dykking, ridning, mountainbike og klatring. Skíathos passer også for deg som vil slappe av men samtidig ha muligheten til å være med på forlystelser.

Til deg som lyst til å se flere greske øyer: Her er Skíathos et godt utgangspunkt, fordi du lett kommer deg til øyene Alonissos og Skopelos med ferge eller flybåt.

Les også: Fire skjønne, greske favorittøyer – bli inspirert her

Spania: Charterferie på Menorca

En kystlinje med turkisblått vann og hvite bygninger på en halvøy med grønne åser i bakgrunnen.

Menorca ligger i Middelhavet og er en stille utgave av naboøyen Mallorca.

Menorca har en spektakulær natur med grønne landskaper og en vakker kyststrekning med utallige viker og bukter med vidunderlige sandstrender og turkisblått vann.

Hvis du foretrekker ro og fred kommer du til å elske denne naturskjønne øyen som har mer enn 300 årlige solskinnsdager og utstråler en deilig, avslappet atmosfære. Vil du samtidig ha en aktiv ferie, har øyen utallige spennende aktivitetsmuligheter.

Du har selvfølgelig også mange gode shoppingmuligheter på Menorca – uansett om du foretrekker de vanlige merkevare- og suvenirbutikkene eller om du elsker å besøke fargerike markeder med fersk fisk og nyplukket frukt og grønt.

Prisnivået på Menorca: litt billigere enn i Norge, bortsett fra mat og drikkevarer, som er vesentlig billigere enn hjemme

Flytid til Menorca: cirka 3,5 timer, beregnet fra Oslo

De beste severdighetene på Menorca: Menorca har en overkommelig størrelse som gjør det lett å oppleve øyen. Med bil eller buss kan du på mindre enn en time kjøre langs hovedveien tvers over øyen mellom hovedbyen Mahón i øst og romantiske og idylliske Ciutadella i vest.

Store deler av øyen er natur- og kulturfredet og må ikke bebygges på grunn av fascinerende historiske elementer. Mange av disse naturområdene og uberørte strendene kan kun nås til fots eller med båt.

Menorcas dramatiske historie strekker seg helt tilbake til år 4000 f.Kr., da de første innbyggerne slo seg ned her, og øyen er fylt med interessante minner og rester fra forskjellige kulturer. Flere steder i landskapet vil du derfor kunne se imponerende takbelagte gravbygninger i kalkstein og steinblokker som oppreist danner en kjempestor «T».

En strand med hvit sand og klart vann hvor mange mennesker soler seg og bader, og trær omkranser stranden.De beste strendene på Menorca: Flotte brede barnestrender, øde og nesten hemmelige klippestrender, uberørte og naturskjønne sandstrender og gode snorklestrender. Menorca har strender for enhver smak, og de ligger alle rett ved det krystallklare Middelhavet.

For barnefamilier: Cala Galdana er den mest populære stranden på Menorca. Det er en herlig barnevennlig strand på den sørlige delen, og her finner du liggestoler, en fin strandpromenade med en fantastisk havutsikt, gode restauranter og kaféer og vannsportfasiliteter som dykking. Det er lett å komme seg dit i bil og med lokalbuss. En anden fin strand er Punta Prima, som ligger sør for Mahón. Der finner du restauranter, liggestoler og flere former for vannsport, og det er lett å komme seg dit i bil.

For deg som ønsker fred og ro: Et godt alternativ til deg som ønsker en strand med litt færre mennesker er Cala Mitjana, som er en avslappet sentralt beliggende strand i en liten bukt, ca. 30 minutters gange fra Cala Galdana-stranden. Her er det færre fasiliteter, og du kan kjøre bilen helt ned til stranden. Du kan også velge Cala Algaiarens, som er en rolig avsidesliggende sandstrand uten fasiliteter. Denne fine lange sandstranden ligger i et stort fredet naturreservat på nordsiden av øyen. Du kommer deg dit i bil og må gå de siste 10 minuttene for å komme frem.
Dersom du vil ha følelsen av å være alene i paradis med din elskede kan vi anbefale strender som Cala Tortuga, Cala Pilar, Cavallería og Pregonda.

Snorkling og dykking: Cala Morell, som ligger på nordsiden av Menorca, er et svært godt sted å snorkle på. Ellers er det opplagt å dra på båttur langs kysten, der du finner gode dykke- og snorklemuligheter.

Passer best for: deg som foretrekker en rolig ferie med god mat og drikke og med skiftende mengder av aktiviteter. Barnefamilier som elsker strandliv. Solhungrige, kultur- og historieinteresserte og naturelskere, og deg som liker å sykle, gå tur, dykke, snorkle eller windsurfe.

Les også: De fire mest populære Kanariøyene – hvilken øy skal du velge?

Italia: Charterferie på Sardinia

En liten båthavn med flere fortøyde båter, omgitt av bygninger og palmetrær under en blå himmel med spredte skyer.

Sardinia er den nest største øyen i Middelhavet (etter Sicilia), og kanskje den øyen i Europa som minner mest om en karibisk øy på grunn av dens tropiske vegetasjon, det varme klimaet og det rene, turkisblå vannet.

Øyen er en italiensk ferieperle med paradisiske badestrender, grønne fjell, olivenlunder, enestående kulturliv, små stemningsfulle byer, god mat og utrolig vennlige mennesker. Og av det beste med øyen er at den er forholdsvis uspolert, fordi den i høy grad ikke har vært utsatt for de massive turistboomene som mange av de andre middelhavsøyene har.

De beste severdighetene på Sardinia: Sardinia er både rik på historie og helt utrolig vakker, og du finner severdigheter og opplevelser som perler på en snor. Et par av de beste er Alghero, som er en av Italias mest magiske byer, øyens spektakulære grotter, som Neptuns grotte, og en uforglemmelig seiltur langs kysten. Det er også viktig å nevne at du på Sardinia kan få matopplevelser av usedvanlig høy kvalitet.

To personer går i lavt, klart vann på en strand, med bølger som skvulper rundt beina deres.De beste strendene på Sardinia: På Sardinia finner du noen av Europas absolutt beste og flotteste strender. Her er det utallige sandstrender og det er korte avstander mellom dem. Du finner dem både kilometerlange og i små bukter omgitt av klipper, der du – hvis du er heldig – kan ligge uforstyrret for deg selv på din egen lille «private strand» en hel dag.

Stintino på Sardinias nordside er øyens vakreste strand, kanskje til og med Europas vakreste. Når du kommer kjørende over fjellene fra Alghero kan du plutselig se glitrende turkise farger mellom pinjetrærne. Det er den kritthvite sanden som gir vannet sine helt unike farger.

Strender for barnefamilier: Alghero, som ligger på Sardinias vestkyst, har en 5 km lang barnevennlig strand. Ved San Teodoro, som ligger ved østkysten finner du noen virkelig vakre sandstrender, der mindre barn kan bade trygt og de store kan svømme og være aktive.

Snorkling, dykking og windsurfing: Snorkleren kan få lysten tilfredsstilt overalt, og du finner også gode dykkermuligheter blant fargerike fisk og gamle, romerske skipsvrak. Et av de beste stedene å snorkle på er bukten Porto Conte. Hvis du vil snorkle eller windsurfe kan du også dra nordover til området Costa Rei, som samtidig er malerisk med sine 8 km sandklitter og historiske vakttårn, mandeltrær og sitruslunder.

Passer best for: deg som ser etter en perfekt badeferie, en romantisk ferie for 2, en herlig naturferie eller aktiv ferie hvor du kan gå, sykle eller dykke.

Portugal: Charterferie på Azorene

Sti av steinblokker som fører ned mot kysten med utsikt over havet, omgitt av grønne planter med oransje blomster og hvite bygninger langs kystlinjen i bakgrunnen.

Uansett om du foretrekker badeferie med familien, aktiv ferie eller store naturopplevelser er Azorene stedet for deg. Den paradisiske øygruppen ligger midt i Atlanterhavet og består av ni øyer. Her finner du uspolert natur, bølgende landskaper med vulkaner, sjarmerende landsbyer, vakre kratersjøer, dype kløfter og et rikt flora- og dyreliv.

Mange av charterreisene fra Norge går til hovedøyen São Miguel, som er den største og mest varierte av øyene. Her kan du oppleve overveldende naturscener og et rolig, pulserende byliv i Ponta Delgada med smale brolagte gater og pastellfargede hus, kaféer, barer og restauranter som ligger ved de vakre havnene og strendene. Overalt hersker det en rolig og hyggelig stemning på grunn av lokalbefolkningens gjestfrihet og avslappede tilgang til livet.

Man sier at det er mulig å oppleve alle årstidene på én dag på Azorene, så pakk en fornuftig koffert med både badetøy og regnjakke.

Prisnivået på Azorene: ganske rimelig

De beste severdighetene på Azorene: Øygruppens spennende natur- og dyreliv byr på utallige muligheter for en aktiv ferie. Du kan for eksempel svømme i lune kilder, fange fisk, dra på hval- og delfinsafari eller sykle og gå de mange rutene i øyenes vulkanlandskap. Du kan også oppleve det rike livet under Atlanterhavets overflate med snorkel og dykkermaske, og her kan hele familien være med.

Øyenes spesielle hemmeligheter kan oppleves ved å leie en drosje i noen timer eller en hel dag – det er både billigere og smartere enn å leie sin egen bil. De lokale sjåførene er utrolig vennlige, og de kan tipse deg om Azorenes vakreste steder.

Kystlinje med steil klippe og frodig vegetasjon i forgrunnen, samt blått hav og en liten brygge i det fjerne.De beste strendene på Azorene: På Azorene kan du få badeopplevelser utenom det vanlige. Her finner du nemlig svarte sandstrender, fosser og kurbad med lunt kildevann fra undergrunnen. Der er også gode muligheter til å dykke blant det vakre dyrelivet og finne strålende koraller eller surfe med de lokale.

På São Miguel, et par km øst for Ponta Delgada finner du flere gode strender; den lille Praia do São Roque og den store, brede sandstranden Praia das Milicias med restaurant og øyens dyreste villaer. Du kan også nyte strandlivet med grå vulkansand, bar og kafé på Praia do Pópulo, som er en av øyens beste strender.

Snorkling: Hvis du vil studere livet under havoverflaten kan du sitte på med en motordrevet trebåt ut til den hesteskoformede øyen Ilheu da Vila Franca. Her kan du også svømme i en krystallklar lagune. Husk at det ikke er mange muligheter for å finne skygge der, så smør deg godt med solkrem og ta med vann og mat.

Passer best for: deg som trives med et avslappende strand- og byliv, drømmer om store naturopplevelser eller leter etter en aktiv ferie med vakre turer på mountainbike, med klatring eller eventuelt i kajakk.

Les også: Algarvekystens skjønne strender

Fant du ikke det du lette etter?

Du finner mange andre herlige charterdestinasjoner i Travelmarkets chartersøkemotor her.

Fotos:
Toppbilde © istockphoto / gaspr13
Menorca © istockphoto / LUNAMARINA
Menorca © istockphoto / Maridav
Skíathos © istockphoto / PanosKarapanagiotis
Skíathos(c) istockphoto © MilosJokic
Sardinia, Stintino havn © istockphoto / AlKane
Sardinia © istockphoto / Saracino
Azorene(c) istockphoto © sphraner
Azorene(c) istockphoto © Kissalo

Skíathos (Sporadene)

Ilias
AlonissosIliasHellas (7 netter)Ettromsleilighet
3 616,-Velg
Hippocampus
AlonissosHippocampusHellas (7 netter)Ettromsleilighet
3 825,-Velg
Billy's House
Skiathos byBilly's HouseHellas (7 netter)Dobbeltrom med balkong
4 495,-Velg
Stellina Hotel
Skiathos byStellina HotelHellas (7 netter)Dobbeltrom med balkong
4 845,-Velg
Hermes Skiathos
SkiathosHermes SkiathosHellas (7 netter)Dobbeltrom
5 144,-Velg
Telis
SkiathosTelisHellas (7 netter)Ettromsleilighet
5 384,-Velg
Fiorella Sea View
Megali AmmosFiorella Sea ViewHellas (7 netter)Dobbeltrom
6 519,-Velg
Nicholas
Megali AmmosNicholasHellas (7 netter)Ettromsleilighet
7 077,-Velg
Esperides Beach Skiathos
Achladies Esperides Beach SkiathosHellas (7 netter)Dobbeltrom
7 684,-Velg
Vontzos
Achladies VontzosHellas (7 netter)Dobbeltrom
7 937,-Velg
Søk etter en charterferie til Skíathos selv her.
 

Sardinia

Olbia City Hotel
OlbiaOlbia City HotelItalia (7 netter)Dobbeltrom
6 142,-Velg
Best Western Hotel Blumarea
CastelsardoBest Western Hotel BlumareaItalia (7 netter)Dobbeltrom
6 699,-Velg
Residence Eucalipti
AlgheroResidence EucaliptiItalia (7 netter)2-roms leilighet
6 930,-Velg
Meli Hotel
CastelsardoMeli HotelItalia (7 netter)Classic dobbeltrom
7 293,-Velg
Mistral
AlgheroMistralItalia (7 netter)Dobbeltrom
7 306,-Velg
Club Esse Posada
PalauClub Esse PosadaItalia (7 netter)Dobbeltrom
7 625,-Velg
Agriturismo 'Sa Crannaccia
CabrasAgriturismo 'Sa CrannacciaItalia (7 netter)Tremannsrom
8 136,-Velg
GH Santina Resort
SardiniaGH Santina ResortItalia (7 netter)Economy dobbeltrom
8 918,-Velg
Club Esse Cala Gonone Beach Village
Cala GononeClub Esse Cala Gonone Beach VillageItalia (7 netter)Dobbeltrom
8 976,-Velg
Speraesole Hotel
OlbiaSperaesole HotelItalia (7 netter)Dobbeltrom
9 017,-Velg
Søk etter en charterferie til Sardinia selv her
 

Menorca

White Sands Beach Club
MenorcaWhite Sands Beach ClubSpania (7 netter)Leilighet (1 soverom)
6 423,-Velg
Vista Blanes
Ciutadella de MenorcaVista BlanesSpania (7 netter)Leilighet (1 soverom)
6 540,-Velg
Vista Picas
Ciutadella de MenorcaVista PicasSpania (7 netter)Leilighet med balkong el. terrasse (1 soverom)
6 781,-Velg
Hotel ILUNION Menorca
MenorcaHotel ILUNION MenorcaSpania (7 netter)Leilighet med balkong el. terrasse (1 soverom)
7 937,-Velg
Søk etter en charterferie til Menorca selv her
 

Azorene

Quinta de Santana
AzoreneQuinta de SantanaPortugal (14 netter)Leilighet (utsikt over hagen) med balkong (1 soverom)
9 708,-Velg
Antillia Hotel
Ponta DelgadaAntillia Hotel Portugal (7 netter)Dobbeltrom
10 368,-Velg
Vila Nova Hotel
Ponta DelgadaVila Nova HotelPortugal (14 netter)Classic-rom - separate senger
10 976,-Velg
Caloura Resort Hotel
AzoreneCaloura Resort HotelPortugal (14 netter)Dobbeltrom (havutsikt)
11 988,-Velg
Furnas Boutique Hotel - Thermal & Spa
Sao MiguelFurnas Boutique Hotel - Thermal & SpaPortugal (7 netter)Dobbeltrom
17 558,-Velg
Søk etter en charterferie til Azorene selv her
 

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.