Et idyllisk kystlandskap med klart blått vann, sandstrender, båter og fargerike hus langs Mallorcas sjarmerende kystlinje med småbyer.

Mallorcas beste strender – bli inspirert her

Anette Rolnæs
Mallorca er Middelhavets evig populære stjerne. Strålende solskinn, herlige strender, avsidesliggende fjell og uspolerte fjellandsbyer – det er mange gode grunner til hvorfor Mallorca er så populær. En av dem overtrumfer alle de andre: øyens vakre kystlinje. Med det store utvalget av strender er det en god idé å planlegge hvilke strender du vil besøke på forhånd.
Her har du en miniguide til Mallorcas beste strender, og vi håper den kan hjelpe deg med å bestemme hvor reisen skal gå.

Når du har funnet en strand som ser ut som om den passer dine behov kan du gå inn i Travelmarkets søkemotor for charterreiser, og se hvor billig du kan komme deg til Mallorca.

Se også: Mulighetenes Mallorca – severdigheter og tips til ferien
Se også: De 100 billigste charterreisene til Mallorca – lavprisoversikt

Alcudia – den mest populære stranden for barnefamilier

En strand med sand, palmer, solsenger og parasoller, hvor folk bader og nyter solen. Fjell og skyer er synlige i bakgrunnen.

Alcudia ligger på Mallorcas nordkyst, cirka 60 km fra Palma. Alcudiabuktens 10 km lange sandstrand er bredest ved Alcudia – helt opptil 100 m. Sanden er fin og hvit, vannet er lavt, klart og helt rolig. Det er lett å forstå at dette er Mallorcas mest populære sted for familier på strandferie.

Området rundt fiskehavnen er svært attraktivt; her finner du en fin marina med fiskebåter og luksusyachter, og fancy restauranter på kaien. Fra marinaen langs kysten til strendene ligger det en promenade for fotgjengere. Bak promenaden finner du et godt utvalg av barer, kaféer og restauranter.

Playa de Muro – Alcudias rolige nabo

En lang brygge strekker seg ut i krystallklart vann med en hvit sandstrand i forgrunnen og fjell i bakgrunnen.

Playa de Muro er Alcudias rolige nabo. Sanden er fin og myk, og stranden, som ikke er så bred her, skråner litt ned mot det klare vannet. Også her er vannet lavt nok til at barna kan leke trygt. Vær likevel oppmerksom på at Playa de Muro har mindre le enn Alcudia. Dersom det blåser kan bølgene bli høye.

Stranden er delt i tre. Mot vest (nærmest Alcudia) har stranden livreddere, restauranter og kaféer og gode fasiliteter som strandstoler, parasoller og toaletter. Den midterste delen (Es Brac) har de samme fasilitetene, men er mindre travel. Ved Es Comu har fasilitetene måttet vike plass for en jomfruelig naturstrand med klitter, pinjetrær og enebærbusker.

Cala d’Or – Seil, dykk og drikk champagne

En marina med flere fritidsbåter fortøyd langs en brygge, med hvite bygninger og grønne trær i bakgrunnen.

Cala d’Or omfatter en del viker og resorter på øyens østkyst. De enkelte vikene har sin egen karakter, hvor tidligere fiskerihavner er forvandlet til marinaer. Utviklingen har skjedd med respekt for de små samfunnenes tradisjonelle byggestil og er preget av hvitkalkede hus. Her kommer turistene for å seile, dykke og drikke champagne.

Strendene er små og blir ganske fulle i høysesongen. For den matglade er alle de gode restaurantene og spisestedene en klar bonus.

Magaluf – forlystelser i fokus

Tre barn i badetøy løper langs en strand, med bygninger og fjell i bakgrunnen.

Mens noen mener at Magaluf har blitt rammet av masseturismens forbannelse, forbinder andre Magaluf med fantastiske ferieopplevelser. Selve stranden er romslig og innbydende med myk gyllenhvit sand og klart turkisfarget vann. Strandpromenaden er omringet av barer, kaféer og suvenirbutikker – her kan du kjøpe alt av oppblåsbare badedyr. Vannsportsaktiviteter er i fokus her, og du kan velge mellom jetski, paragliding og vannsykler, mens det på nabostranden Palma Nova er dykkerskole.
Med mer enn 100 barer å velge mellom er det også enkelt å finne en fest i Magaluf.

Palma Nova – velegnet til vannsport

Flere båter ligger ankret i en rolig vik med klart turkis vann omringet av grønne klipper og noe bebyggelse i bakgrunnen.

Rett rundt hjørnet fra Magaluf ligger Palma Nova, et av øyens første resorts. Her ligger det tre strender. Playa Carregador, øst for marinaen, har blått flagg, hvit sand og klart vann. Playa Palma Nova, den midterste stranden, har også blått flagg. Her er det god plass til familier og bagerst på stranden ligger det lekeplasser. Det er også den stranden som er mest velegnet til vannsport. Lengst mot vest ligger Son Maties, og her finner du de kule barene. Også her vaier det blå flagget, og stranden ruller seg ut til en bredde på 100 meter. Alle tre strendene er fullt utstyrt med solsenger, parasoller, dusj og toaletter.

Santa Ponsa – romslig og gyllen sandstrand

En kystlinje med blått vann, flere båter og hvite bygninger ved foten av grønne og steinete fjell.

Stranden ved Santa Ponsa er en deilig gyllen sandstrand i hjertet av resortet, der skyggefulle pinjetræer gir deg mulighet for en pause fra solens varme. Stranden er 1,3 km lang og 100 m bred, så selv i høysesongen er det mulig å finne en plass. Vannet er lavt og klart, og takket være buktens le er det rolig. Du kan leie solseng og parasoll, og her finner du også dusjer og toaletter. Bak stranden snor en promenade seg mellom pinjetrærne, og bak promenaden ligger det barer, kaféer, restauranter og butikker med strandleker og badedyr. To marinaer i nærheten bidrar til en livlig båttrafikk. Et svømmeområde er avmerket med tau, så du ikke kommer på kollisjonskurs med båtene.

Finn charterreisen til Mallorca her.

Fotos:
Toppfoto av © istockphoto / sack
Foto © istockphoto / swedewah
Foto © istockphoto / LUNAMARINA
Foto © istockphoto / Rudi Lange
Foto © istockphoto / logoff
Foto © istockphoto / Imgorthand
Foto © istockphoto / logoff
Foto © istockphoto / Imgorthand

 

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.