En kvinne og et barn leker på en solrik strand, kvinnen løfter barnet som ler på hennes skuldre.

Billige sydenturer – hva skal man tenke over?

Hedda Bremer
Lengter du etter sol og varme? Selv om Norge er et fantastisk land på mange måter, er det ikke noen hemmelighet at vi nordmenn ofte skulle ønske at vi bodde i et litt varmere land. I takt med at temperaturen stiger, stiger også humøret hos mange nordmenn.

Det kan gå langt mellom solperiodene i Norge og derfor er det godt å vite at du kan finne solen andre steder. Thailand, Spania, Tyrkia og Bulgaria er bare noen av de landene du kan velge mellom når du skal se etter billige sydenturer.

Synes du det er vanskelig å orientere seg i jungelen av reiser? Hos Travelmarket kan du søke priser på tvers av ulike reisebyråer, avreiselufthavner og reisemål, og på den måten finne den laveste prisen på markedet. Hvis du leter etter billige sydenturer og kan dra på kort varsel anbefaler vi at du søker under ‘Restplasser’. Her finner du til enhver tid de absolutt laveste prisene på charterferier, uavhengig av land og avreisetidspunkt.

Spesifisert eller uspesifisert?

Du kan også bruke kriterier når du søker. For eksempel kan du krysse av for om du vil ha spesifisert eller uspesifisert overnatting. Her må du tenke over om det er viktig å vite hvilken standard og hvilke fasiliteter hotellet har på forhånd. Det avhenger også av hvem du skal reise med. Hvis du for eksempel skal reise med barn kan det være lurt å bestille spesifisert, for på den måten har du en fast base. Når du bestiller uspesifisert kan du nemlig oppleve å skulle bytte hotell i løpet av ferien, og dette kan virke stressende på barn.

Dersom du for eksempel har spesielle behov er det også en god idé å bestille spesifisert, ettersom du da kan lese om hotellet på forhånd og vurdere om det har den standarden og de fasilitetene du ønsker.

Hvis du derimot er fleksibel og har lyst til å spare penger kan det være en god idé å se etter de uspesifiserte reisene. Reiser du uspesifisert vet du ikke hvor du havner. Du kan for eksempel havne på et hotell med mange ungdommer, et familiehotell, eller et 4-stjerners hotell. Dette er litt av sjarmen med å reise uspesifisert, og som regel blir du positivt overrasket.

Nyt ferien med All Inclusive

En kvinne og et smilende barn spiser ved et bord med et glass appelsinjuice og ulike redskaper på bordet.

Du kan også krysse av for at du kun vil se reiser med All Inclusive. Denne reiseformen blir mer og mer populær, og ikke minst barnefamilier har trykket trenden til sitt bryst. Når du bestiller All Inclusive betaler du én sum som dekker både flybilletter, overnatting og mat/drikke på hotellet.

Dette har flere fordeler. For eksempel slipper du å tenke på hvor du skal spise neste måltid, og dette gjør at du kan konsentrere deg om å bare nyte ferien. Du har også mer kontroll over reisebudsjettet, og trenger ikke å bruke så mange penger under selve oppholdet. Hvis du spør barnefamilier om hvorfor de foretrekker All Inclusive sier mange at de ved å spise på hotellet reduserer stresset som oppstår når de skal ut å lete etter barnevennlige spisesteder.

Les også Ferie med All Inclusive – 6 gode råd, 7 fordeler og 3 ulemper

Tilpass de billige sydenturene etter ditt behov

Hvis du drømmer om å dra til ett bestemt land, eller det er noen land du absolutt ikke vil reise til, kan du tilpasse søket etter dette. Du kan blant annet også krysse av for hvilken varighet reisen skal ha og se hvilke reiseselskaper som tilbyr de ulike reisene.

Det er med andre ord enkelt å finne reisen som dekker dine ønsker og behov, og hvis du er fleksibel når det gjelder både avreisetidspunkt, destinasjon og hotell er det bare å se etter de billigste reisene akkurat nå.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du finner billige sydenturer kan du sjekke bloggen vår her og laste ned vår gratis e-bok her.

Les også reiseeksperten Ole Stoubys råd i Charterferie: Slik finner du den beste og billigste ferien eller 8 gode råd om hvordan du finner en billig restplass + 1 bonustips

Nysgjerrig på været? Sjekk yr.no.

Toppbilde Stock photo © pixdeluxe
Bilde (c) istockphoto / Tery J Alcorn

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.