All Inclusive

All Inclusive – 6 gode råd, 7 fordeler og 3 ulemper

Ole Stouby
Flere og flere velger en ferie med All Inclusive. Formålet med denne ferieformen er å slappe ordentlig av og bare ha ferie, og samtidig holde enkelt styr på økonomien. Men er det noe for deg?

Se også: De 100 billigste feriene med All Inclusive

Det er ingen tvil om at nordmenn har tatt All Inclusive til seg. Flere av de store charterselskapene melder om økt salg, og antall Google-søk med All Inclusive er også i sterk vekst.

Hva er All Inclusive?

Idéen med denne ferieformen er at alle måltider på ferien betales på forhånd og inntas på hotellet. De fleste stedene dekker dette alt av mat, drikke og snacks på hotellet.

Det betyr at du allerede ved bestilling vet hva ferien kommer til å koste. Dermed kan du la VISA-kortet hvile når det gjelder mat og drikke, og heller konsentrere deg om å feriere. Det eneste du trenger er lommepenger og penger til eventuelle utflukter.

Fordeler

All Inclusive

* Du har mer kontroll over pengene.
* Du kan spare mange penger.
* Det er mindre omstendelig og du får en enkel og grei ferie.
* Du er sikret en god, ensartet kvalitet på maten du får.
* Du får god tid til å være sammen med familien.
* Du unngår pågående innkastere fra lokale restauranter.
* Ofte er mange av hotellets aktiviteter også inkludert.
* Hvis du reiser alene kan du være heldig å finne godt selskap i restaurantområdet hver dag.
* Hvis du har lyst til å gi en reise til barn, svigerbarn og barnebarn har du allere kontroll over totalprisen før avreise.

Ulemper

* Du oppholder deg mer på hotellet og opplever mindre av lokalkulturen.
* Du får ikke smakt den ekte, lokale maten.
* Du støtter ikke de koselige, lokale restaurantene og spisestedene.

Gode råd om All Inclusive

* Sørg for å spise utenfor hotellet et par ganger også (og ta det med i feriebudsjettet), men ikke så ofte at besparelsen ved All Inclusive forsvinner.
* Kjøp en drink eller en is andre steder enn på hotellet.
* Hvis mulig, bestill bord i god tid på de forskjellige restaurantene på hotellet, eller kom i god tid før dørene åpnes, så dere er sikret plasser.
* Antall stjerner hotellet har viser seg ofte i kvaliteten på måltidene, så hvis du vil være sikker på å få lekker mat bør du velge et 4- eller 5-stjerners hotell.
* Det er mer å spare på All Inclusive i dyre land enn i billige land.
* Bruk god tid på å sammenligne forskjellige hoteller med All Inclusive.

Er det noe for deg?

Charter

Selv om All Inclusive er veldig populært fins det likevel to fronter. Noen mener at det er en fantastisk ferieform, mens andre aldri kunne tenkt seg å velge en ferie med alle måltider på hotellet.

For mange mennesker er ferien den tiden på året hvor de kan slappe av og tilbringe mye mer tid sammen enn de kan i hverdagen. Hvis du er en av dem er en ferie med All Inclusive sikkert et godt valg. At du ofte kan spare mange penger ved å velge All Inclusive teller selvfølgelig også.

Hvis målet med ferien i stedet er å kombinere avslapping med nye inntrykk og opplevelser på feriestedet, er nok ikke All Inclusive noe for deg. Da bør du heller velge en charterferie uten alle måltider inkludert.

Hvis du vil se hva som tilbys av charterferier med All Inclusive akkurat nå kan du foreta et søk i Travelmarkets søkemotor for charterreiser. Velg avreisedato, land og eventuelle andre kriterier, og trykk på Søk. Til venstre for søkeresultatet velger du ”Vis bare All Inclusive”.

Toppbilde (c) istockphoto / monkeybusinessimages
Småjente (c) istockphoto / targovcom
Bord med utsikt (c) istockphoto / AbElena

 

Relaterte innlegg:



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.