Sør-Europas beste strender – hvor har du mest lyst til å bade?

Sør-Europas beste strender – hvor har du mest lyst til å bade?

Birgitte Oxlund

Elsker du å bade i havet, men skal vannet helst være 20-25 grader før du begir deg ut i bølgene? Du kan få inspirasjon til hvor du skal reise ved å lese beskrivelsene av 27 herlige badestrender i Sør-Europa.

I min familie begynner ofte badesesongen i begynnelsen av mai og slutter i oktober. Men etter å ha opplevd mange av vennene mines reaksjoner når jeg forteller om svømmeturer i 17 graders havvann, er jeg fullt klar over at familien min og jeg tilhører en minoritet.
De fleste nordmenn vil nemlig helst ha badevannstemperaturer over 20 grader, og enkelte nekter til og med å bade før temperaturen har bikket 25 grader.

Dessverre er ikke alltid den norske sommeren varm nok til at man kan forvente så høye temperaturer, og derfor kan det være nødvendig å dra sørover i jakten på herlige sandstrender og lune havtemperaturer.

Er du i tvil om hvor solreisen skal gå? Da har vi lyst til å hjelpe deg med å finne det charterreisemålet – og ikke minst den stranden – som passer best for deg, uansett om du reiser med barn, ønsker en stille og rolig ferie, eller er ute etter en perfekt strand til vannsportaktiviteter.

Gode tips til de beste badestrendene i Sør-Europa

Under her finner du lenker som fører til noen av de beste badestrendene i Sør-Europa, enten du overveier å reise til Spania, Bulgaria, Tyrkia eller Portugal – eller kanskje til en uspolert charterperle i Italia eller Hellas.

19 herlige badestrender i Spania

Badeferie i Spania

En av grunnene til at Mallorca er så populær blant oss nordmenn er øyens vakre kystlinje med mange herlige badestrender. Disse 6 strendene på Mallorca har noe for enhver smak: Mallorcas beste strender

I de herlige badebyene ved Costa del Sol finner du svært gode strender og et gjennomsnitt på 320 årlige solskinnsdager. Her kan du lese om syv badebyer og de herlige badestrendene som du kan benytte deg av der.

Gran Canaria ligger badevannstemperaturen på mellom 18 og 22 grader året rundt – også i vinterferien! Disse seks strendene er de beste badestrendene på Gran Canaria.

13 herlige badebyer i Tyrkia

Strender i Tyrkia

Hvis du vurderer å reise til Tyrkia kan du oppleve mange strender med deilig krystallklart badevann.

Der er likevel stor forskjell på strendene. Noen av dem har finkornet sand, andre har grovkornet sand, og andre igjen har grus og småstein så du trenger badesandaler for å bade.

Noen badestrender er grunne og barnevennlige, og andre tilbyr gode muligheter for vannsport. Her kan du lese om 13 badebyer i Tyrkia, så du kan finne din favorittbadestrand.

9 herlige badebyer i Bulgaria

Sør-Europas beste strender

Bulgaria er i ferd med å bli et av de mest populære charterreisemålene for nordmenn – spesielt fordi pengene stort sett varer lenger der enn i mange middelhavsland.

Landet byr på kilometervis av herlige sandstrender, men hvis du ikke har vært der før kan det være betryggende å få et par stikkord om de enkelte badebyene, så det er enklere å velge reisemålet.

Her får du en oversikt over 9 badebyer og de herlige badestrendene som hører til.

10 av de beste badestrendene ved Algarvekysten i Portugal

Sør-Europas beste strender

Algarvekysten byr på noen av de beste badestrendene i Sør-Europa.

Men de varierer veldig. Alt fra fra det østlige Algarves lange, vakre sandstrender til det vestlige Algarves strender som ligger ved ville, gylne klippekyster og små usjenerte bukter.

Før du velger charterdestinasjonen din bør du også tenke over om du ønsker fest og farger eller fred og ro. Ved Algarvekysten kan du nemlig velge mellom strender med ensomme fredfylte “hideaways” og strender med mye aktivitet og mange mennesker. Dersom du leser dette kommer du garantert til å bli sikrere på hvilken badestrand du foretrekker.

4 uspolerte charterperler med herlige badestrender

Strender på Sardinia

Drømmer du om en ferie på en av de mer uspolerte og fredelige charterperlene? Da vil jeg anbefale deg å se gjennom artikkelen min om Menorca i Spania, Sardinia i Italia, Skíathos i Hellas og Azorene som hører til Portugal.

På disse øyene finner du noen av Europas flotteste sandstrender. Blir du fristet? Det kan jeg godt forstå, for sånn har jeg det også. Les om de fire øyene og badestrendene deres her.

Er du fristet til å reise på badeferie? Da bør du ta en titt på chartersøkemotoren vår her.

Toppbilde (c) istockphoto /
Spania (c) istockphoto / logoff
Tyrkia (c) istockphoto / vitalytitov
Bulgaria (c) istockphoto / photobag
Algarve (c) istockphoto / Rudi Lange
Sardinia (c) istockphoto / Saracino

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy