Badebyer i Bulgaria

9 flotte badebyer i Bulgaria – hvilken skal du velge?

Birgitte Oxlund

Bulgaria ligger i den østlige delen av Balkanhalvøya med en lang kystlinje langs Svartehavet. Landet har blitt en utrolig populær feriedestinasjon, og det er ikke så rart. Bulgaria kan skilte med kilometer på kilometer med lekre sandstrender, praktfull natur, spennende historiske severdigheter, stor gjestfrihet, utsøkte råvarer, god vin og stabilt sommervær. I tillegg er Bulgaria et av de billigste landene i Europa, så her rekker pengene ofte lenger enn i mange middelhavsland. Her kan du lese om forskjellige badebyer i Bulgaria.

Golden Sands – Svartehavets RivieraSunny Beach – strand og fest så langt øyet rekkerNesebăr – historie og atmosfæreVarna by – Bulgarias sommerhovedstadAlbena – avslappende strand- og bylivSveti Vlas – når du virkelig vil slappe avPomorie – sjarm, natur og gjørmeterapiSozopol – en av Bulgarias mest sjarmerende byerObzor – avslapping og forlystelser
(Du kan lese hele artikkelen, eller du kan hoppe direkte til en av de badebyene som appellerer mest til deg.)

Les også artikkelen Charterferie i Bulgaria – de 100 billigste reisene akkurat nå

Golden Sands – Svartehavets Riviera

Badebyer i Bulgaria

Golden Sands, som også kalles Svartehavets Riviera, er velholdt og ligger i et naturskjønt område med masse trær og grønne arealer. Bynavnet kommer av den gylne sanden som sammen med det herlige, blå havet forgyller ethvert feriebilde.

Golden Sands er en svært livlig by. På strandpromenaden og hovedgaten ligger det tett i tett med lekre lokale og internasjonale restauranter, små barer, kaféer og butikker. Her kan du kjøpe alt fra kunsthåndverk til tøy, sko og vesker – alt til meget gunstige priser.

Det anbefales å prøve lokale matretter som for eksempel nydelig, grillet lam, ”kavarmagryte” med mørt kjøtt og lekre grønnsaker, og deres deilige ”banitsa-cheesecake”. Prøv også lokalt øl og fremragende, bulgarsk vin. Etter middagen syder området av liv, og du kan nyte en kop kaffe og en Pliska (lokal brandy) med utsikt til Svartehavet.

Strender og bassenger: Ferieområdet ligger helt ut til sjøen og har en vidunderlig, velholdt sandstrand som er omtrent 4 kilometer lang og noen steder 100 meter bred. Sanden er finkornet og vannet klart, men det er ikke langgrunt der. I bakkene over Golden Sands ligger det imponerende badelandet Aquapolis hvor barn og andre lekelystne kan boltre seg i vannskliene og samtidig ha flott utsikt over Svartehavet.

Natteliv: Når mørket senker seg og tusenvis av små, fine lys blir tent får byen en herlig, berusende stemning og kan minne om Las Vegas i miniutgave.

Familieferie: Selv om Golden Sands er kjent som en festlig by med futt og fart i kan den også være utrolig familievennlig. Man skal nemlig ikke mange hundre meterne bort fra strandbarene før det er fred og ro.

Utfluktsmuligheter:
Gå en tur i det fint kuperte terrenget i flotte, grønne omgivelser.
Ta en tur opp i fjellene og opplev kulturen og stemningen i en bulgarsk fjellandsby.
Dra på båttur og se hvor vakkert byen ligger der mellom gyllen sand, blått hav og grønne skråninger.
Dra til Varna, Bulgarias sommerhovedstad, som byr på vakker arkitektur, gode butikker og et livlig kaféliv.
Legg inn en tur til Istanbul i Tyrkia og få en stor opplevelse i Den Blå Moské.

Beliggenhet: Golden Sands ligger bare 17 km fra den tredje største byen i Bulgaria, Varna.

Passer best for: Både barnefamilier, par i alle aldre og unge som vil ha fest og fart.

Her finner du billige charterreiser til Golden Sands med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Søk selv etter billige charterreiser til Golden Sands i Travelmarkets charter-søkemotor


 

Sunny Beach – strand og fest så langt øyet rekker

Sunny Beach

Sunny Beach er Bulgarias største turistreisemål med hundrevis av flotte hoteller og utallige aktiviteter. Badebyen kan by på gode shoppingmuligheter og et hav av forlystelser og gode restauranter. Selv om byen har vokst mye gjennom årene er prisene i butikker og restauranter fremdeles lave.

Natteliv: Sunny Beach har et livlig natteliv med mange barer. Den berømte gågaten i byen, Flower Street, er stedet det skjer, men de små sidegatene og det innbydende basarområdet er også en opplevelse i seg selv.

Familieferie: Akkurat som i Golden Sands kan du saktens finne en feriebolig i rolige omgivelser selv om den ligger ganske sentralt. Det fins riktig mange aktiviteter for barnefamilier. Du kan velge mellom morsomme badeland, kjappe gokarts og vannsport, eller bare kos og lek med ungene på en av de mange store lekeplassene.

Strender: Sunny Beach kan fremdeles tilby en av de flotteste strender ved Svartehavet. Det er særlig den nesten 8 kilometer lange sandstranden som lokker. Med finkornet sand, langgrunn strand, lunkent vann og det internasjonale blå flagget er dette en ideell badestrand for alle aldersgrupper. Det er gode muligheter for å leie strandstoler og parasoller, og langs stranden ligger det mange kiosker, kaféer og restauranter.

Beliggenhet: Mellom Burgas og Varna på Svartehavskysten.

Passer best for: Barnefamilier og par som er ute etter forlystelser og shopping.

Her finner du billige charterreiser til Sunny Beach med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Admiral Plaza
Sunny BeachAdmiral PlazaBulgaria (7 netter)Dobbeltrom
2 848,-Velg
Jupiter
Sunny BeachJupiterBulgaria (7 netter)Dobbeltrom
2 916,-Velg

Søk selv etter billige charterreiser til Sunny Beach i Travelmarkets charter-søkemotor


 

Nesebăr – historie og atmosfære

Badebyer i Bulgaria

Sør for Sunny Beach ligger den lille, idylliske byen og halvøya Nesebăr. Dette er en av de eldste byene i Europa og en sann kulturell perle. Halvøya er forbundet med fastlandet av bare en smal demning, og beliggenheten er fabelaktig. Stedet og stemningen er vanskelig å beskrive, man må nesten bare oppleve Nesebăr selv. Av alt det som byen – særlig gamlebyen – er kjent for kan vi nevne gode fiskerestauranter, koselige, krokete brosteinsgater, gamle ruiner og bygninger, samt et imponerende antall flotte kirker.

Nesebărs helt spesielle historie og kultur har sikret byen en plass på UNESCOs liste over bevaringsverdige steder. Byen Nesebăr har faktisk vokst seg større enn halvøya Nesebăr. Den nye bydelen på fastlandet har ikke så mye historie og kultur å by på, men shoppingmulighetene er utmerkede og prisene noe lavere enn i Sunny Beach.

Strender: Nesebăr har en deilig, langgrunn strand med fin sand ved asurblått hav. Strendene er private, så man må betale for å bruke dem.

Beliggenhet: Det er bare fem kilometer til Sunny Beach som du kan dra til med drosje, rutebuss eller et sjarmerende tog. Besøk Sunny Beach hvis du ønsker mer enn det Nesebăr kan varte opp med når det gjelder butikker, restauranter og festlig natteliv.

Passer best for: Barnefamilier og andre som ønsker en rolig, avslappende ferie, samt kulturinteresserte.

Her finner du billige charterreiser til Nesebur med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Paradiso Hotel
NeseburParadiso HotelBulgaria (7 netter)Familierom
4 616,-Velg
Sol Nessebar Bay & Mare
NeseburSol Nessebar Bay & MareBulgaria (7 netter)All inclusiveDobbeltrom
5 464,-Velg

Søk selv etter billige charterreiser til Nesebur i Travelmarkets charter-søkemotor


 

Varna – Bulgarias sommerhovedstad

Badebyer

Byen Varna oser av sjarm. Med sine 300.000 innbyggere er Varna den største havnebyen og den tredje største byen i Bulgaria. Varna er en by som ikke bare er for turister; en by som har mye historie og en deilig strand. Her finner du også vakker arkitektur, fine kulturskatter, en flott båthavn og et livlig kaféliv. I tillegg har Varna amfiteater, planetarium, akvarium, en liten dyrehage og flere flotte parker med masse blomster og springvann.

Varna er en god by å gå på handletur i. Gågaten i sentrum strekker seg på tvers av smågater og smug, og har et kjempeutvalg av forretninger med alle de kjente merkevarene og massevis av restauranter og kaféer – alt fra McDonalds til franskinspirert kjøkken. Et stort pluss er at prisene er vesentlig lavere enn i Golden Sands.

Natteliv: Her kan du feste natten lang, det mangler ikke utesteder.

Strender: I Varna er det fine strender med hvit sand og et strandliv med barer og restauranter.

Beliggenhet: Varna ligger bare 17 km sør for Golden Sands på Svartehavskysten.

Passer best for: Deg som ønsker et stort utvalg av forlystelser og butikker, men samtidig gjerne vil oppleve litt mer av det ekte Bulgaria.

Her finner du billige charterreiser til Varna med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Søk selv etter billige charterreiser til Varna i Travelmarkets charter-søkemotor


 

Albena – avslappende strand- og byliv

Hvis du reiser med barn til Bulgaria for å slikke sol og bade, eller bare vil til et roligere sted, er Albena et godt valg. Det er en velorganisert, fredelig og frodig badeby med gode hoteller i alle prisklasser. Om dagen er det stranden som lokker. Her slapper du av i en liggestol under parasollen, slentrer barføtt i vannkanten, bygger sandslott med ungene og tar en tur på sjøen med vannsykkel. Og hvis du trenger mer aktivitet kan du hive deg over vannski, paraseiling, riding, bowling, minigolf eller tennis.

Det er en rolig stemning i Albena sentrum. Her rusler man på strandpromenaden og i den hyggelige gågaten med butikker. Her kan du også tilbringe noen hyggelige kvelder. Når solen har gått ned trekker de fleste inn mot den lille hovedgaten og restaurantene, tavernaene og kaféene på strandpromenaden, hvor du kan spise og drikke rimelig og godt. Albena har også noen få barer og diskoteker, men ikke noe ordentlig natteliv, så freden pleier å senke seg i 23-tiden.

Strender: Sandstranden er gyllen, barnevennlig og seks kilometer lang. Det er veldig langgrunt, så selv de minste kan bade sikkert i vannkanten. Det fins mulighet for å prøve seg på vannski eller windsurfing.

Beliggenhet: Rundt 11 km nord for Golden Sands på Svartehavskysten.

Passer best for: Barnefamilier og andre som ønsker en rolig og avslappende ferie.

Her finner du billige charterreiser til Albena med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Flamingo
SarafovoFlamingoBulgaria (7 netter)
2 995,-Velg
Kaliopa
SarafovoKaliopaBulgaria (7 netter)Større dobbeltrom
3 495,-Velg

Søk selv etter billige charterreiser til Albena i Travelmarkets charter-søkemotor


 

Sveti Vlas – når du virkelig vil slappe av

Solferie

Den lille, koselige byen Sveti Vlas har et typisk bulgarsk preg og er innhyllet i en spesielt rolig og avslappende stemning der den ligger mellom fjell og hav. Aktivitetene er konsentrert rundt stranden, hvor du kan nyte freden og roen og slappe ordentlig av.

Sveti Vlas er en forholdsvis ny by som har skutt opp ved Svartehavet i løpet av det siste tiåret. Det er et rikt kulturliv rundt torget midt i byen og en stor, sjarmerende, nybygd marina som gir byen et mer eksklusivt preg enn mange av de andre byene langs kysten har. Langs strandpromenaden ligger det en rekke gode restauranter hvor du kan få et lekkert måltid for en billig penge og nyte havutsikten. Her serveres det alt fra tradisjonelle, europeiske retter til bulgarske spesialiteter og nydelig sjømat.

Strender: I Sveti Vlas finner du flere små strender, noen med sand, andre med småstein. Den sandstranden som ligger i forlengelse av marinaen er finkornet og svært barnevennlig, for her skal man gå langt ut i vannet før det blir dypt.

Beliggenhet: Det er fem kilometer til Sunny Beach som du kan dra til hvis du ønsker flere butikker, restauranter og forlystelsesmuligheter. De lokale bussene kjører regelmessig mellom Sveti Las og Sunny Beach.

Passer best for: Barnefamilier og andre som tilbringer det meste av ferien på stranden. Også velegnet til par på romantisk ferie.

Søk selv etter billige charterreiser til Sveti Vlas i Travelmarkets charter-søkemotor


 

Pomorie – sjarm, natur og gjørmeterapi

Pomorie

Pomorie er en mindre by som er hyggelig og sjarmerende. Den ligger på ei smal og steinete halvøy med Svartehavet på sørsiden og Pomorie-sjøen på nordsiden. I den gamle bydelen ligger det en liten handlegate og et lite utvalg av restauranter og kaféer.

Når det gjelder historiske bygninger har Pomorie to gamle kirker fra det 18. og 19. århundre. De er svært godt bevarte og verd et besøk. Videre finner man klosteret St. Georigi i sentrum, det er fra det 17. århundret og også virkelig verd å se. Naturelskere bør dessuten ta turen til Pomorie-sjøen som bare er adskilt fra havet av en lang, tynn landstripe. Sjøen trekker til seg mange spesielle og sjeldne fugler.

Pomorie er berømt for sin gjørmeterapi som er helt i verdenstoppen. Rundt omkring i området ligger det dessuten vingårder som produserer meget god vin.

Strender: Pomorie har sandstrender og deilig, klart vann.

Beliggenhet: Pomorie ligger 18 km nord for Burgas og 18 km sør for Nesebăr.

Passer best for: Deg som vil ha både strand, natur og kultur.

Søk selv etter billige charterreiser til Pomorie i Travelmarkets charter-søkemotor


 

Sozopol – en av Bulgarias mest sjarmerende byer

Badebyer i Bulgaria

Herlige Sozopol ligger på ei halvøy som stikker ut i Svartehavet. Byen har en lang historie og ble i sin tid grunnlagt av utvandrede grekere. Byen blomstret takket være sin perfekte beliggenhet for handel og sjøfart. Sozopol er først og fremst kjent for sin koselige, gamle bydel og Apollonia-kunst, og er et populært reisemål for kunstnere og forfattere. Rundt 50 hus i byen er klassifisert som nasjonalmuseum. I Sozopol er det også flere fine markedsplasser og små butikker som selger håndverk og antikviteter til gode priser.

Den nyere delen av Sozopol kalles Harmanite og ligger på fastlandet. Her ligger de fleste hotellene, men avstandene i byen er små, så det er ikke noe problem å komme seg rundt i hele Sozopol til fots. Når du syns du har gått nok rundt for en stund kan du slå deg ned på et av de sjarmerende torgene og få litt å spise og drikke i skyggen av et tre. Det fins mange gode restauranter og flere av dem har terrasser rett ut mot vannet. Her kan du prøve de gode, lokale rettene, og du er garantert fersk fisk.

Natteliv: Forlystelseslivet i Sozopol er begrenset og hovedsakelig tilknyttet restaurantene, kaféene og barene, særlig i gamlebyen.

Strender: Det er flere flotte strender å velge mellom for den som higer etter sol og vann og avslapping. Stranden i Harmanite er bred og har fin sand, og er derfor den mest populære.

Beliggenhet: Sozopol ligger omtrent 35 km fra Burgas som du kan dra til med rutebuss når du trenger litt avveksling fra strandlivet. I Burgas kan du gå i butikker eller bare nyte den sydlige atmosfæren.

Passer best for: Barnefamilier og par som foretrekker et begrenset forlystelsesliv, pluss de med interesse for kunst- og kultur.

Søk selv etter billige charterreiser til Sozopol i Travelmarkets charter-søkemotor


 

Obzor – avslapping og forlystelser

Obzor er en hyggelig, liten by ved Svartehavet som de siste årene har tiltrukket seg flere og flere besøkende. Byen ligger ved en nydelig, ti kilometer lang sandstrand, så her har du optimale forhold for en ordentlig badeferie. Her fins det et godt utvalg av restauranter, barer og kaféer, og i høysesongen drives det også et par diskoteker. I området rundt strandpromenaden er det ganske mye liv i høysesongen, mens man i selve byen kan oppleve den lokale kulturen. Obzor er derfor også et godt utgangspunkt for utflukter til severdighetene langs Svartehavskysten.

Strender: 10 km lang sandstrand ved byen.

Beliggenhet: Byen ligger ca. 35 km fra den livlige feriebyen Sunny Beach og ca. 40 km fra middelalderbyen Nesebăr.

Passer best for: Barnefamilier og andre som trenger en rolig og avslappende ferie, men som samtidig gjerne vil ha litt liv og røre.

Her finner du billige charterreiser til Obzor med avreise innenfor de kommende seks månedene.

Obzor Beach Resort
ObzorObzor Beach ResortBulgaria (7 netter)1-roms leilighet
4 028,-Velg
Sunrise All Suites Resort
ObzorSunrise All Suites ResortBulgaria (7 netter)All inclusive3-roms leilighet
5 063,-Velg

Søk selv etter billige charterreiser til Obzor i Travelmarkets charter-søkemotor


 

Toppfoto (c) istockphoto / Bodhichita
Foto fra Golden Sands (c) istockphoto / Marholev
Foto fra Sunny Beach(c) istockphoto / ecobo
Foto fra Nesebăr (c) istockphoto / zz1969
Foto fra Varna (c) istockphoto / Master2
Foto fra Albena (c) istockphoto / lifeinternational
Foto fra Sveti Las (c) istockphoto / photobag
Foto fra Pomorie (c) istockphoto / Valeriya
Foto fra Sozopol (c) istockphoto / indigolotos

Admiral Plaza
Sunny BeachAdmiral PlazaBulgaria (7 netter)Dobbeltrom
2 848,-Velg
Jupiter
Sunny BeachJupiterBulgaria (7 netter)Dobbeltrom
2 916,-Velg
Erma
Golden SandsErmaBulgaria (7 netter)Lite dobbeltrom
2 945,-Velg
Flamingo
SarafovoFlamingoBulgaria (7 netter)
2 995,-Velg
Oasis
VarnaOasisBulgaria (7 netter)Dobbeltrom med havutsikt
3 045,-Velg
Perla
Golden SandsPerlaBulgaria (7 netter)Dobbeltrom
3 395,-Velg
White Lagoon Beach
VarnaWhite Lagoon BeachBulgaria (7 netter)
3 445,-Velg
Kaliopa
SarafovoKaliopaBulgaria (7 netter)Større dobbeltrom
3 495,-Velg
Obzor Beach Resort
ObzorObzor Beach ResortBulgaria (7 netter)1-roms leilighet
4 028,-Velg
Festa Pomorie Resort
BurgasFesta Pomorie ResortBulgaria (10 netter)Standard studio med havutsikt
4 355,-Velg
Festa Via Pontica
PomorieFesta Via PonticaBulgaria (7 netter)All inclusiveDobbeltrom
4 542,-Velg
Paradiso Hotel
NeseburParadiso HotelBulgaria (7 netter)Familierom
4 616,-Velg
Sunrise All Suites Resort
ObzorSunrise All Suites ResortBulgaria (7 netter)All inclusive3-roms leilighet
5 063,-Velg
City Avenue
SofiaCity AvenueBulgaria (7 netter)Dobbeltrom
5 369,-Velg
Sol Nessebar Bay & Mare
NeseburSol Nessebar Bay & MareBulgaria (7 netter)All inclusiveDobbeltrom
5 464,-Velg
Olymp Apartcomplex
SvartehavskystenOlymp ApartcomplexBulgaria (7 netter)Leilighet
6 191,-Velg
Privilege Fort Beach
ElenitePrivilege Fort BeachBulgaria (7 netter)Studio
6 300,-Velg
Dreams Sunny Beach Resort & Spa
St. VlasDreams Sunny Beach Resort & SpaBulgaria (7 netter)All inclusiveDobbeltrom
6 388,-Velg
Best Western Plus Bristol Hotel
SofiaBest Western Plus Bristol HotelBulgaria (7 netter)Dobbeltrom
6 527,-Velg
Roel Residence Apartments
SvartehavskystenRoel Residence ApartmentsBulgaria (7 netter)Leilighet (utsikt over fjell) med te-kjøkken
6 888,-Velg
Festa Pomorie Resort
PomorieFesta Pomorie ResortBulgaria (7 netter)Studio (havutsikt)
6 936,-Velg
Rainbow
St. VlasRainbowBulgaria (7 netter)Dobbeltrom
6 998,-Velg
Penelope Palace
BurgasPenelope PalaceBulgaria (7 netter)Standard studio
7 215,-Velg
Plamena Palace
PrimorskoPlamena PalaceBulgaria (7 netter)Rom med balkong el. Terrasse - separate senger
7 929,-Velg
List
SozopolListBulgaria (7 netter)Dobbeltrom
7 991,-Velg
Zornitza Sands Hotel
EleniteZornitza Sands Hotel Bulgaria (7 netter)All inclusiveRom (havutsikt) med balkong - separate senger
10 650,-Velg
Viva Mare Beach Hotel
SozopolViva Mare Beach HotelBulgaria (7 netter)Dobbeltrom (utsikt over parken)
11 801,-VelgPost Comments

  1. Neste reisemål?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy