En tom strandpromenade med palmetrær og en treplatting foran en rolig og klar sjø, med fjell i bakgrunnen på en solfylt dag.

7 gode badebyer på Costa del Sol – hvilken skal du velge?

Anette Rolnæs

Solkysten i Spania er omtrent 200 kilometer lang, så kanskje klarer du ikke å bestemme deg for hvilken badeby du skal velge? Her får du en omtale av sju gode badebyer på Costa del Sol, med indikasjon på hvilken type feriegjester hver av dem passer for. I tillegg kan du se hva de billigste charterreisene til Costa del Sol koster.

  • Inspirasjon og gode råd
  • Charterreiser til Costa del Sol

Du kan raskt finne ditt foretrukne reisemål på Costa del Sol ved å klikke her

Du kan lese hele artikkelen, eller du kan hoppe direkte til en av de badebyene som appellerer mest til deg.

I tusenvis av år levde beboerne på Solkysten sitt liv stort sett uten å ense verden for øvrig, bortsett fra når de ble invadert eller selv gikk i krig. Fra midten av 1900-tallet endret dette seg nesten over natten: avsidesliggende byer og fredelige fiskehavner forvandlet seg til sommerleirer for feriefolk fra store deler av den vestlige verden. Her er det gode strender og gjennomsnittlig 320 solskinnsdager i året. Tenk at det skulle gå så lang tid før omverdenen fikk øynene opp for Costa del Sols sjarm!
 

Málaga – Solkystens hovedstad

Et bylandskap med historiske bygninger, en stor kirke med et klokketårn, og en bakgrunn av åser og blå himmel.Málaga er hovedbyen på Solkysten. Her fins det behagelige, trafikkfrie områder, innovative restauranter og spesielle museer i hopetall. Åpningen av Picasso-museet i 2003 ble startskuddet til byens nye kulturelle oppblomstring, og besøkende strømmer nå til denne andalusiske havnebyen. Siste skudd på stammen er et automobil- og hattemusem innrettet i en tobakksfabrikk fra 1927. Virkningen er umiddelbar: Du ser deg selv suse avsted i en Rolls Royce pyntet med Swarovski-krystaller, og selv har du på deg solbriller, en vintage-hatt og et langt tørkle som flagrer i vinden. Ja, du kan leie en bil. Skal det være en rosa Cadillac med sjåfør eller en gullfarget Bentley med leopardmønstret polstring?

Málagas strender: El Palo er familiestranden. Her har man gjort om på kysten for å gi mest mulig plass og forbedre strandområdene. Fasilitetene er gode og dykking og fisking er populært. Det fins også en stor, kunstig strand med adgang fra Picasso-promenaden: Playa de la Malagueta. Derfra har du utsikt til fiskehavnen hvor fiskerne ordner garn. La Malagueta har handicap-adgang, varsling og gode fasiliteter.

Passer best for: Deg som vil ha både strandliv og byliv.


Fant du ikke en billig ferie til Málaga? Lag ditt eget søk etter billige charterreiser til Málaga her.
 

Torremolinos – liv og glade dager

Flere fargerike bygninger med terrakottatak og en høy, katedral-lignende bygning med et klokketårn i bakgrunnen, omgitt av et kupert landskap.Det er lenge siden Torremolinos hevet seg over sitt Monty-Python-spam-og-chips-image og utviklet seg til å bli et attraktivt feriested med rene sandstrender, et stort utvalg av hoteller, restauranter og aktiviteter, pluss et natteliv uten sidestykke. Hovedåren i byen, Calle San Miguel, er forbeholdt fotgjengere og skjærer gjennom hele den gamle bydelen. Her kan du gå i butikker, kikke på alle menneskene og slappe av på en bar eller kafé. I enden av gaten går det en bratt trapp ned gjennom El Bajondillo, et gammelt fiskeområde. I bunnen av trappen finner du Bajondillo-stranden. I utkanten av byen ligger det skogområder med ferskvannskilder og grillfasiliteter, og disse kan varmt anbefales når du trenger en pause fra strand, sand og vann.

Torremolinos’ strender: Torremolinos har seks hovedstrender som er forbundet av en 7 kilometer lang strandpromenade og dermed danner en uavbrutt linje fra Los Alamos i øst til El Saltillo i vest. Jo lengre øst du går, jo fredeligere er strendene. La Carihuela, en av favorittene i den livlige enden av strandlinjen, har god utsikt, dramatiske klippeformasjoner og en gammel fiskerlandsby hvor gamle menn spiller domino under bougainvilleaen.

Passer best for: I høysesongen tiltrekker det hektiske natteliv seg mange unge mennesker, men i lavsesong endrer stedet karakter og fremstår mye mer spansk.


Fant du ikke en billig ferie til Torremolinos? Lag ditt eget søk etter billige charterreiser til Torremolinos her.
 

Benalmádena – forlystelser for hele familien

En sandstrand med parasoller langs kysten, en molo som strekker seg ut i sjøen, og noen mennesker som nyter solen; rosa blomster i forgrunnen.Benalmádenas strender strekker seg over 10 kilometer mellom Torremolinos og Fuengirola. Det er mange fastboende briter her, noe som avspeiles i et stort antall engelske og irske puber. Du finner et godt utvalg av internasjonal mat her, men man er tross alt i Spania, så du kommer ikke til å lete forgjeves etter hverken flamencoforestillinger eller middelhavsretter. Blant de mer usedvanlige attraksjonene kan vi nevne Mariposario de Benalmádena som er Europas største sommerfuglpark med over 150 ulike sommerfuglarter fra hele verden. Overfor sommerfuglsenteret ligger det en buddhistisk stupa. Stupaen er den største i sitt slag i Vesten og skiller seg fra de fleste andre stupaer ved at den har en meditasjonshall.

Benalmádenas strender: Carvajal er familienes favoritt, her er det mange folk og masse aktivitet. Fasilitetene er fremragende og den svært rene stranden har velfortjent fått den anerkjennelsen som det blå europeiske flagget er. En annen strand, Arroyo, er spesielt populær blant seriøse svømmere. Også her vaier det blå flagget. Vil du drive med ballspill og vannsport? Da er det Torre Bermeja du skal dra til.

Passer best for: Blant Benalmádenas strender fins det noe for enhver smak, fra aktive familiestrender med vannsport og volleyball til en fredelig vik og en naturiststrand.

Fant du ikke en billig ferie til Benalmádena? Lag ditt eget søk etter billige charterreiser til Benalmádena her.
 

Fuengirola – de voksnes paradis

En bred sandstrand med høye, moderne bygninger langs strandpromenaden og blå himmel med noen skyer.Fuengirola er en av Solkystens klassiske og mest populære destinasjoner som ligger bare 25 kilometer fra Málaga lufthavn. Der det før i tiden lå en liten fiskerby ligger det nå en pulserende storby som forener karakter og historie med velutviklet turisme. Ved festningsverket Castillo Sohail er det vitnesbyrd om Fuengirolas opprinnelse i både fønikisk, romersk og arabisk kultur. Den velholdte hvite kirken på byens sentrale plass, Plaza Constitución, er i barokkstil og har navn etter Fuengirolas skytshelgen Señora del Rosario. Det fins mange aktivitetsmuligheter i og rundt Fuengirola: dyrehage, minigolf, ridesentre og alt hva hjertet kan begjære av vannsport.

Fuengirolas strender: Lengst mot vest, og lengst fra sentrum ligger stranden El Ejido. Takket være sin beliggenhet rett ved El Castillo glimrer høyhusene ved deres fravær akkurat her. Ved den brede stranden ligger det gode barer og en førstehjelpspost. Den meste populære stranden er nok Boliches. Den har alle de bekvemmelighetene du vil forvente av en moderne strand og prydes også av det blå flagget. Midt i byen finner du Santa Amalia – det er her festen er.

Passer best for: Festglade mennesker og clubbere i alle aldre, som Fuengirola er det rene mekka for.

Fant du ikke en billig ferie til Fuengirola? Lag ditt eget søk etter billige charterreiser til Fuengirola her.
 

Marbella – Solkystens luksusby

Lystbåter fortøyd i en marina foran en fjellrik bakgrunn i skumringen med bygninger opplyst mot fjellsiden.Marbella betyr vakkert hav, og det er akkurat hva havet er i sollyset med Sierra Blanca-fjellene som spektakulært bakteppe. Ikke la deg påvirke av Marbellas renommé som glamorøst resort for de rike og berømte, for her er det nok å se og oppleve for vanlige folk som deg og meg også. I gatene rundt Plaza de los Naranjos i den gamle bydelen gir de flotte bygningene deg en klar fornemmelse av livet i Marbella gjennom århundrene. Ta en spasertur på Paseo Marítimo som er Marbellas berømte strandpromenade med utsikt over kysten, og spis paella på La Barca. Hvis du har en forkjærlighet for sport eller naturopplevelser kan du glede deg over det gode utvalget: tennisbaner, rideskoler, surfing, seilsport og mulighet for vandreturer i fjellene.

Marbellas strender: Det ligger 23 strender på en 27 kilometer lang kystlinje, så hvor skal man starte? Alicate-stranden grenser til en ny og eksklusiv bydel ved samme navn. Her bor det en del berømtheter, blant annet Antonio Banderes som har et hus rett ved sjøen. Stranden Real de Zaragoza ligger ved siden av Nikki Beach, Solkystens mest eksklusive strandklubb. Den er alle tiders, men dyr.

Passer best for: Det er ingen hemmelighet at Marbella er de rike og berømtes lekeplass, men det er heldigvis plass til flere her.

Fant du ikke en billig ferie til Marbella? Lag ditt eget søk etter billige charterreiser til Marbella her.
 

Estepona – en avslappende ferie for alle

Folk sitter ved utendørs kafébord og nyter mat og drikke om kvelden på en torgplass ved siden av en bygning med opplyste vinduer.Estepona ligger i den rolige delen av Costa del Sol og er kanskje den kystbyen som best har klart å holde på sin landsbykarakter, til tross for et massivt inntog av turister. De mange fortauskaféene og tapasbarene serverer fremdeles tradisjonelle spanske delikatesser, og de bratte brosteinsgatene egner seg bedre for hestesko enn for bildekk. Estepona er et skattekammer av særegne butikker og bodegaer; svært innbydende, svært vennlige og svært billige. Tyrefekterarenaen fra 1972 rommer nå tre offentlige museer: et for tyrefektning, et etnografisk museum og et av Europas største museer for fossiler. På Solkysten står det mange vakttårn, noen av maurisk opprinnelse, andre fra den kristne gjenerobringen. Sju av disse tårnene står ved Estepona.

Esteponas strender: El Christo-stranden ligger rett utenfor byen, vest for marinaen, i en deilig og beskyttet vik som er ideell for barnefamilier. Her er det god stemning og musikk fra de to strandbarene. Fine fasiliteter og rent vann har blitt belønnet med et blått flagg. Midt i Estepona ligger byens mest populære strand, La Rada. Mot vest avgrenses stranden av marinaen og fyrtårnet, mot øst av fremspringet Punta de la Plata.

Passer best for: Deg som gjerne vil bytte ut støyende nattklubber og høyblokker med livlige fiskemarkeder i tidlige morgentimer og gater som summer av innbyggernes muntre prat til langt utpå kvelden. Sannsynligvis reiser du med familien.

Fant du ikke en billig ferie til Estepona? Lag ditt eget søk etter billige charterreiser til Estepona her.
 

Torrox – Europas beste vær

En by med hvite bygninger ligger i en åsside, omgitt av grøntområder.Her er det snakk om Torrox Pueblo og Torrox Costa. Sistnevnte er velsignet med det beste klimaet i Europa, 8 kilometer hvit sandstrand og en lang, bred strandpromenade, også her kalt Paseo Marítimo. Et godt orienteringspunkt er fyrtårnet fra 1864, som sammen med de arkeologiske levningene fra romersk fiskeindustri markerer skillet mellom den østlige og den vestlige delen av stranden. Torrox Pueblo ligger noen få kilometer inn i landet og er en hvit by av arabisk opprinnelse med smale, labyrintaktige gater. Her ligger det to pene kirker og et kloster fra 1500-tallet, samt en tollbygning fra 1700-tallet. På bytorget kan du unne deg en kaffe eller noen tapas, nyte solen og dovent betrakte det travle bylivet.

Torrox’ strender: Vest for fyrtårnet strekker strandpromenaden seg med sine barer, restauranter og parasoller til leie. Mot øst finner du rå naturstrand og gode strandkaféer.

Passer best for: Folk som ønsker en tilbakelent badeferie fjernt fra verdens ståk.

Her finner du – så langt det er mulig – både direkte flybilletter til Malaga og med 1 stopp.

https://www.travelmarket.no/spania/malaga/billige-flybilletter.cfm
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn etter flybilletter til Malaga her.

Søk etter det billigste hotellet i Torrox.
 

Fotos:
Toppbilde av © istockphoto / OlafSpeier
Málaga © istockphoto / Sean Pavone
Torremolinos © istockphoto / Daval19
Benalmádena © istockphoto /
Fuengirola © istockphoto / amoklv
Marbella © istockphoto / typhoonski
Estepona © istockphoto / typhoonski
Torrox Pueblo © istockphoto / © Ken Sorrie

Her ser du de billigste charterreisene til Costa del Sol med avreise i løpet av de neste seks månedene. God tur!

Pierre & Vacances Resort Terrazas Costa del Sol
ManilvaPierre & Vacances Resort Terrazas Costa del SolSpania (7 netter)Toromsleilighet
3 095,-Velg
Apartamentos Doramar
BenalmadenaApartamentos DoramarSpania (7 netter)Toromsleilighet
3 215,-Velg
Sol Timor Apartamentos Hotel, Torremolinos
TorremolinosSol Timor Apartamentos Hotel, TorremolinosSpania (7 netter)Standard studio
3 295,-Velg
Los Amigos Beach Club
Costa del SolLos Amigos Beach ClubSpania (7 netter)Standard studio
3 335,-Velg
Olée Nerja Holiday Rentals by Fuerte Group
TorroxOlée Nerja Holiday Rentals by Fuerte GroupSpania (7 netter)Toromsleilighet
3 355,-Velg
La Barracuda
TorremolinosLa BarracudaSpania (7 netter)Standard dobbeltrom
3 375,-Velg
Hotel Toboso Chaparil
NerjaHotel Toboso ChaparilSpania (7 netter)Standard dobbeltrom
3 425,-Velg
Nerja Club & Spa Hotel
NerjaNerja Club & Spa HotelSpania (7 netter)Twinrom økonomi
3 435,-Velg
Villa De Laredo
FuengirolaVilla De Laredo Spania (7 netter)Standard Twinrom med balkong/terrasse
3 475,-Velg
Ramada Hotel & Suites by Wyndham Costa del Sol
FuengirolaRamada Hotel & Suites by Wyndham Costa del SolSpania (7 netter)Standardsvite
3 495,-Velg
First Flatotel International
BenalmadenaFirst Flatotel InternationalSpania (7 netter)Premium standardrom med balkong/terrasse og delvis havutsikt
3 635,-Velg
NH Marbella
MarbellaNH MarbellaSpania (7 netter)Standard dobbeltrom med balkong/terrasse
4 075,-Velg
Olée Nerja Holiday Rentals
TorroxOlée Nerja Holiday Rentals Spania (7 netter)Leilighet med balkong el. terrasse (1 soverom)
4 265,-Velg
Senator Marbella Spa Hotel
MarbellaSenator Marbella Spa HotelSpania (7 netter)Standard Twinrom
4 365,-Velg
TRH Mijas Hotel
Costa del SolTRH Mijas HotelSpania (7 netter)Standard Twinrom
4 435,-Velg
Hotel Mainake Costa del Sol
Torre del MarHotel Mainake Costa del SolSpania (7 netter)Standard Twinrom
4 455,-Velg
Ona Valle Romano Golf & Resort
EsteponaOna Valle Romano Golf & ResortSpania (7 netter)Treromsleilighet
4 575,-Velg
Sol Marbella Estepona Atalaya Park
EsteponaSol Marbella Estepona Atalaya ParkSpania (7 netter)Standard dobbeltrom med balkong/terrasse
4 605,-Velg
HOTEL TORREMAR
Torre del MarHOTEL TORREMARSpania (7 netter)Standard dobbeltrom med balkong/terrasse
4 775,-Velg
Sol Guadalmar
MálagaSol GuadalmarSpania (7 netter)Standard dobbeltrom med balkong/terrasse og delvis havutsikt
4 985,-Velg
Hotel Castilla Guerrero
MálagaHotel Castilla GuerreroSpania (7 netter)Standard Twinrom
5 065,-Velg
Manilva Sun Hotel Apartamentos
ManilvaManilva Sun Hotel ApartamentosSpania (7 netter)Leilighet med terrasse (1 soverom)
6 015,-Velg
Aqua Apartments Marbella
San PedroAqua Apartments MarbellaSpania (7 netter)Deluxe leilighet (1 soverom)
8 344,-Velg
Cortijo del Mar Resort
San PedroCortijo del Mar Resort Spania (7 netter)Leilighet med terrasse (2 soverom)
9 086,-Velg

Fant du ikke en billig ferie til Costa del Sol? Lag ditt eget søk etter billige charterreiser til Costa del Sol her..

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.