Severdigheter på Tenerife

Tenerife – severdigheter og aktiviteter

Flotte Tenerife har mer å by på enn sol og strandliv, og i denne artikkelen kan du se forslag til aktiviteter og severdigheter på Tenerife.

Inspirasjon og tips

Tenerife er den største av Kanariøyene og ligger i Atlanterhavet rett utenfor Afrikas kyst. Øya er et av de klassiske charterreisemålene, og det ikke så rart siden solen skinner der 365 dager i året. Men Tenerife er mer enn sol og bad, så hvis du en dag føler for å komme deg litt vekk fra stranden, har vi noen forslag til deg. Her er noe for både store og små, for dem som gjerne vil røre litt på seg og for dem som er interessert i kultur og historie.

El Teide: Tenerifes 3718 m høye, inaktive vulkan er nå en nasjonalpark som kan ses fra nesten alle steder på øya. Du kan ta svevebane langt oppover langs fjellsiden og skue ut over alle Kanariøyene. Husk vindtett tøy.

Loro Parque: Besøk dyreparken med verdens viktigste papegøyesamling, delfinshow, haitunnell, verdens største pingvinarium og mange, mange andre dyr, pluss et orkidéhus og en «NaturaVision»-kino.

Lago Martianez: Denne vakre parken og lidoen er skapt av den kanariske kunstneren Cesar Manrique. Her er det små og store bassenger, også med havvann. Her er alt lagd i harmoni med Tenerifes vegetasjon og vulkanske kystlinje.

Masca: Dette er et av de mest maleriske stedene på Tenerife. Vegen fra Buenavista del Norte til landsbyen Masca går i hårnålssvinger og husene i byen klamrer seg til klippesiden. Fra landsbyen Masca kan du på 3 timer vandre gjennom vidunderlige landskaper til Mascabukten, som sies å ha vært et skjulested for sjørøvere.

Barranco del Inferno: Denne frodige, grønne kløften er en oase i Tenerifes tørre landskap. Den er perfekt for et par timers gåtur før solen kommer for høyt opp på himmelen.

La Orotava: En sjarmerende landsby med hus i typisk kolonistil. Her kan du nyte den flotte utsikten over havet og mot El Teide.

Hval- og delfinsafari: I havet utenfor Tenerife er det mengder av delfiner og andre hvaler. Bli med på en hval- og delfinsafari! Sannsynligheten for å se hvalene er stor, og guidene er ofte veldig flinke til å fortelle.

Pyramidene ved Güimar: I Valle del Güimar, 26 km fra Santa Cruz, har man funnet seks trinn-pyramider, svært like pyramidene i Mellom- og Sør-Amerika. Besøk den etnografiske parken ved pyramidene og lær om teoriene for hvordan pyramidene ble til, og om Thor Heyerdal som var med på å undersøke deres opprinnelse.

Aqua Park: Ved Los Christianos og Playa de las Americas ligger dette vannlandet med delfinshow, en delfinsjø, et barneområde og et utall vannsklier, bassenger og solområder.

Fikk du lyst til å reise?
Søk og sammenlign charterreiser til Tenerife på Travelmarket.

Du kan også søke og sammenligne priser på flybilletter til Tenerife.

Foto (c) istockphoto / RossHelen

 

Charterreiser til Tenerife

Kommer det ikke opp noen priser? Søk etter charterreiser til Tenerife her.

Puerto de la CruzGF NoeliaSpania (8 dager)Standard studio
3 815,-Søk

Puerto de la CruzCoral Teide MarSpania (8 dager)Studio KAPASITET 2
4 084,-Søk

Los CristianosCastle HarbourSpania (8 dager)Studio KAPASITET 3
4 396,-Søk

San MiguelNoelia PlayaSpania (8 dager)1-roms leilighet
4 494,-Søk

San MiguelHarbour ClubSpania (8 dager)2-roms leilighet
4 517,-Søk

Los CristianosTenerife SurSpania (8 dager)1-romsleilighet
4 595,-Søk

Playa de las AmericasCoral Compostela Beach GolfSpania (8 dager)1-roms leilighet
4 799,-Søk

Playa de las AmericasNeptuno AparthotelSpania (8 dager)1-roms leilighet
4 838,-Søk

Playa ParaisoBlue Sea Callao GardenSpania (8 dager)2-roms leilighet
4 954,-Søk

Costa AdejeKn Aparthotel Panoramica HeightsSpania (8 dager)Standard studio
5 545,-Søk

Santa Cruz de TenerifeHotel Principe PazSpania (10 dager)Dobbeltrom
6 655,-Søk

Los GigantesSKA Diamond AparthotelSpania (8 dager)Standard studio
6 675,-Søk

Costa AdejeSol Sun Beach ApartamentosSpania (8 dager)Standard studio
7 045,-Søk

Santa Cruz de TenerifeAdonis Plaza (ex Tenerife)Spania (10 dager)Dobbeltrom
7 586,-Søk

Los GigantesGlobales Tamaimo Tropical Hotel Spania (8 dager)All inclusiveStandard studio
7 615,-Søk

Golf del SurSandos San Blas Nature Resort & Golf - All Inclusive Spania (8 dager)All inclusiveDeluxe med balkong/terrasse
10 865,-Søk