Et imponerende klassisk palass i Wien med luksuriøse fasader, foran en skulptur av en hest og velpreparerte grønne hekker under en klar blå himmel.

10 ting du ikke bør gå glipp av på en storbyferie i Wien

Travelmarket

Wien ånder av historie og er en by hvor kunst, kultur og storslått arkitektur finnes overalt.

For den som elsker storbyferie er Wien nærmest paradis. Byen har så mye å by på at det holder til mange, mange ferier. Enten du bestemmer deg for en storbyweekend eller en lengre ferie, kan du alltids finne flybilletter til Wien på Travelmarket.

Les også: Storbyferie i Wien – mat, mote, musikk og malerier

Her får du servert 10 absolutte wienerklassikere, med andre ord byens avgjort viktigste severdigheter:

Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn var den tidligere keiserfamiliens sommerresidens, og ikke minst residensen til den populære Keiserinne Sisi. Besøk dette imponerende barokkslottet og se Palmehuset, Glorietten, den zoologiske hage og alt det andre. Du kan saktens tilbringe en hel dag på Schönbrunn.

Hofburg

Keiserpalasset Hofburg: I over 700 år, frem til 1918, ble det østerrikske imperiet styrt fra Hofburg. Palasset ble påbegynt på 1200-tallet og utvidet etter hvert som Habsburg-familiens makt ble styrket. I dag har Østerrikes president kontorene sine på Hofburg.

Stephansdomen

Stephansdomen er Østerrikes mest imponerende gotiske byggverk og rommer store mengder kunstgjenstander. Mange av dem kan oppleves på guidede rundvisninger. Løp opp de 343 trinnene og nyt den fantastiske utsikten over Wien!

Prater Riesenrad

Dette kjempestore pariserhjulet er et av Wiens kjennetegn internasjonalt. En runde i det nesten 70 meter høye hjulet tar hele 20 minutter, og derfra har du et supert utsyn over Wien og Wienerwald. Rundt pariserhjulet ligger det en forlystelsespark for hele familien.

Ringen

I 1857 ble Wiens gamle bymurer og bastioner revet ned for å gi plass til en overdådig bulevard rundt den gamle bykjernen. Gå runden rundt midtbyen og se alle de de fantastiske bygningene fra det habsburgske dynastiets tid.

Belvedere

Belvedere ble oppført som sommerresidens for prins Eugene av Savoie. Denne juvelen blant byggverk fra barokken består av to deler: Øvre Belvedere og Nedre Belvedere. Førstnevnte inneholder verdens største samling av Klimt-verker. I Nedre Belvedere kan du se boligen til Prins Eugene og i stallene en samling av middelalderkunst.

Den spanske rideskole

Navnet skyldes de spanske Lippizaner-hestene skolen har. Få med deg en gallaforestilling eller overvær morgentreningen i de vakre barokkbygningene i keiserpalasset Hofsburg, og du vil oppleve ridekunst av ypperste klasse.

Staatsoper

Her settes over 60 forskjellige operaer og balletter opp i løpet av 285 av årets dager. Operahuset i Wien er blant de mest anerkjente i verden og kan skilte med et imponerende repertoar som ofte spenner over flere sjangere. En guidet omvisning gir deg et innblikk i hvordan arbeidet i det store operahuset foregår.

Ankeruret

Dette merkverdige uret danner en bro mellom to hus i forsikringsselskapet Ankers bygninger. I løpet av 12 timer passerer 12 historiske figurer broen, og hver dag kl 12 kommer alle de 12 figurene over broen, hver og en akkompagnert av musikk fra sin egen historiske periode.

Kaféliv

Og husk, du har ikke vært i Wien på ordentlig før du har sittet på kafé og nytt en kopp vellaget kaffe med et stykke «torte» til…

God fornøyelse!

Her finner du et utvalg av flybilletter til Wien med avreise i løpet av et halvt år.Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.