De ti største severdighetene i og rundt Alicante – dette må du se

Travelmarket

Lange, hvite sandstrender og palmetrær som vaier i brisen fra havet. Sol og varme året rundt og et mekka for golfentusiaster. Vi er i Alicante!

  • Inspirasjon og tips
  • Flybilletter til Alicante

Det er ikke så rart at Alicante på Costa Blanca har vært det foretrukne feriemålet til landets egne innbyggere. Her er det vakre, små havner, mange herlige kaféer, travle markeder og fasjonable marinaer.

Alicante byr på massevis av aktiviteter for hele familien, så reis ned til solen, varmen og de fine strendene, og se hva dere ellers kan få tiden til å gå med her:

Castillo de Santa BarbaraCastillo de Santa Bárbara er et stort fort fra middelalderen som ligger på Benacantil-fjellet rett nord for byen. Der finner du alt du sikkert forbinder med et fort: kanoner, palass, fangekjellere, voldgrav, ruinene av en liten kirke og selfølgelig et utkikkstårn. Herfra har du fabelaktig utsikt over Alicante. Kikk også nøye på fremspringet i klippen rett under utkikkspunktet; fra den riktige vinkelen får du øye på et maurisk ansikt i klippen.

Vergel Safaripark ligger omtrent en times kjøring fra Alicante. En stor del av parken er «drive through» med løver, tigre, zebraer og mye, mye mer som du kommer tett innpå. Det fins også et område hvor du kan ferdes ute blant tammere dyr. Her holder sjøløver og delfiner en underholdende forestilling. Dessuten er det godt med lekeområder for barn og voksne.

Hogueras de San Juan den 23. juni (vår Sankt Hans-aften) er en kjempestor fiesta til ære for San Juan. Folk forbereder festen i løpet av hele året, og når det braker løs er det med store bål og digre figurer av papmaché og tre som går opp i flammer på selve Sankt Hans-aften (se bildet). Det blir feiret med musikk, fyrverkeri og opptog, og fra 25. til 29. juni holdes det tordnende, pyrotekniske show. Det er rett og slett fest og moro døgnet rundt for hele familien.

Cuevas del Canalobre er en stor, 150 meter lang underjordisk grotte med dryppsteinsformasjoner. Grotten er et veldig populært sted å holde konserter, for lyden der nede er virkelig god. Inngangen finner du i Cabezón de Oros skråninger, hvor du kan nyte utsikten over Middelhavet og Alicante-regionen.

AlicanteChristianos y Moros fiesta holdes 21. – 24. april. Da minnes man slaget ved Alcoy i 1275 hvor de kristne seiret over de muslimske maurerne. Ingen kan garantere for historisk korrekthet, men festivalen er en fantastisk opplevelse med «hærer» som marsjerer rundt i gatene og møtes i «kamp». Det dreier seg om musikk, kruttrøyk og fyrverkeri når hele byen på denne måten holder fest.

El Barrio, Alicantes gamle bydel, ligger ved foten av katedralen San Nicolas de Bari. Det er et slags latinerkvartér med smale smug, gamle sjarmerende hus, små butikker, barer og tavernaer.

Santa Faz pilgrimsvandring: Hvert år etter påske møtes rundt 200.000 mennesker, de fleste lokale, for å gå den 8 km lange turen fra sentrum av Alicante til Santa Faz-klosteret hvor Veronicas svetteduk befinner seg, eller rettere sagt et stykke av den. I følge sagnet tørket Veronica svetten av Jesu panne med et stoffstykke, og så dukket et bilde av Jesu ansikt opp på stoffet. Santa Faz betyr Hellig Ansikt.

Tyrefektermuseet på Plaza de Toros. Ingen annen spansk tradisjon er så kjent og omdiskutert som tyrefekting, men i Spania er de berømte tyrefekterne stadig like populære som Hollywood-stjerner. En del av utstillingen er dedisert til Alicantes mest berømte toreadorer.

Alicantes Arkeologiske Museum (MARQ): Høres det kjedelig ut? Da må du tro om igjen. Dette er et spektakulært og moderne museum hvor kultur og underholdning går hånd i hånd og hvor du selv kan delta aktivt. Gå inn i grotter, besøk et sunket romersk skip og spankulér rundt på utgravningsområder hvor du kan lære om de mest spennende aspektene ved arkeologien.

Aqualandia er Europas største badeland. Det ligger 30 minutter med bil nord for Alicante og er et paradis for alle badeengler, også de helt små. Svøm med sjøløver, få et adrenalin-kick i de villeste vannskliene, slapp av i stille elver, test deg selv i sportsbassenget, dukk inn i et vannfall…

Toppbilde (c) istockphoto / LUNAMARINA
Castillo de Santa Bárbara (c) istockphoto / hemeroskopion
Christianos y Moros fiesta (c) istockphoto / Gannet77

Kommer det ikke opp noen priser? Du kan søke og sammenligne priser på flybilletter til Alicante her.

Oslo, Sandefjord (Torp) - AlicanteFra 315,-Søk
Oslo - AlicanteFra 417,-Søk
Kristiansand (Kjevik) - AlicanteFra 2 717,-Søk
Trondheim Værnes - AlicanteFra 4 158,-SøkLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy