10 ting du må oppleve i Barcelona – bli inspirert her

10 ting du må oppleve i Barcelona – bli inspirert her

Travelmarket
På kysten Costa Blanca ligger Catalonias hovedstad Barcelona, en moderne verdensby med minner fra romertiden da den ble anlagt, med et stort, vakkert middelaldersentrum og store kvartaler med flott og fabulerende arkitektur fra det 19. og 20. århundre. Barcelona har på alle måter en overdådig kulturrikdom og er i forkant av tidens kunstneriske tendenser.

Det er ikke for ingenting at Barcelona tilhører Europas mest populære destinasjoner for storbyferie. I Barcelona er opplevelsene i verdensklasse og byen kan skilte med hele 9 punkter på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Vi har funnet frem til noen av de beste severdighetene byen har å tilby, men det er selvfølgelig mye mer å ta av.

La Sagrada FamiliaLa Sagrada Familia: Barcelonas absolutt største turistattraksjon. Denne imponerende og utrolig detaljerte kirken ble tegnet av Antonio Gaudí med en gjennomført kristen symbolikk. Den ligger i bydelen Eixample og er stadig under oppføring.

La Rambla: Butikker, gatemusikanter, levende statuer og kremmere. Denne 1,2 km lange fotgjengeråren gjennom middelalderbydelen Barri Gòtic er byens pulserende hjerte. Til tross for myndighetenes iherdige innsats bør du som regel holde deg unna en del av overnattingsstedene i den sørlige delen av la Rambla.

Barri Gòtic: Barcelonas godt bevarte middelaldersentrum med et virvar av mørke smågater som forbinder vakre middelalderplasser. Her ligger Barcelonas katedral og mange andre attraksjoner. Nyt gjerne en forfriskning på en av de mange kaféene her.

Eixample: Da Barcelona skulle utvides på 1800-tallet rev man ned de gamle bymurene fra middelalderen, tegnet en by med et kvadratisk nett av gater og ga deretter tidens arkitekter frie hender. Nå er bydelen et mekka av Art Nouveau, som i Barcelona kalles modernista.

Palau de la Música CatalanaPalau de la Música Catalana: Navnet betyr den katalanske musikks palass, og det er virkelig et palass, det rene overflødighetshorn i Art Nouveau-stil med glassmalerier, skulpturer og mosaikkledte søyler. Konsertsalen lyses opp av dagslys gjennom en omvendt kuppel av fargerik glassmosaikk.

Casa Mila: Et av Antonio Gaudís verk. På folkemunne kalles det La Pedrera som betyr steinbruddet. Her er det stort sett ingen rette linjer og ingen bærende vegger, da hele konstruksjonen hviler på søyler. Se ikke minst takterrassen som med sine fantasirike utluftningskanaler er som en verden av mystiske vesener.

Poble Espanyol: Den Spanske Landsby ble bygget til verdensutstillingen i 1909 som et lite bysamfunn hvor husene avspeiler byggestilen i forskjellige deler av Spania. Fastboende håndverkere viser fram et bredt utvalg av spansk håndverk.

BarcelonaParc Güell: Offentlig park med bygninger og andre anlegg av Gaudí. Opprinnelig var dette tenkt å være en haveby etter engelsk modell, men kun 2 av de 60 planlagte husene ble bygget. I stedet overtok kommunen anlegget og det er nå et veldig populært rekreasjonsområde, men absolutt ikke noen vanlig park.

FC Barcelona-museet: Museu del Fútbol Club Barcelona. Ved en rundvisning på FC Barcelonas stadion Camp Nou kan du nå besøke områder som tidligere var lukket for publikum, som omkledningsrommene, presseboksene og spillerbenkene. I museet er troféer, fotografier og mye annet utstilt. Dette er et must for fotballelskere.

Miró-museet: Barcelonas kanskje beste kunstmuseum. Bygningen i seg selv er et stykke flott, moderne middelhavsarkitektur som danner den perfekte bakgrunn for Mirós fargestrålende figurer.

Travelmarket ønsker deg en riktig god tur!

Flyreiser til Barcelona

Oslo - BarcelonaFra 1 400,-Velg
Bergen Flesland - BarcelonaFra 2 684,-Velg


Kommer det ikke opp noen priser? Da kan du søke etter flybillettene selv her
.

Toppbilde (c) istockphoto / fazon1
La Sagrada Familia (c) istockphoto / Nikada
Palau de la Música Catalana (c) istockphoto / Niko Guido
Parc Güell (c) istockphoto / Andrey Danilovich

 

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.