Storbyferie i Riga – 10 severdigheter å få med seg

Travelmarket

To og en halv times direkte flytur fra Oslo ligger Latvias hovedstad Riga. Med sin vakre arkitektur, gamle bydel, mange severdigheter og livlige natteliv er Riga ideell for en såkalt «citybreak» eller kort storbyferie, og det gjelder både for unge mennesker og de litt mindre unge. Les om hva du kan gjøre på en storbyferie i Riga her.

  • Inspirasjon og tips
  • Flybilletter til Riga

Under finner du en liten liste over hva du kan se og gjøre i Riga. Den er ment som en appetittvekker, og vi håper du får lyst til å oppleve mer. I så fall, finn en flybillett til Riga på Travelmarket, så er storbyferien bare en flytur unna!

Vecriga, det gamle Riga, står på UNESCOs verdensarvsliste. Smale brosteinsgater snor seg mellom vakkert restaurerte hus innenfor festningsmurene. Denne gamle bydelen er liten nok til at du kan oppleve den til fots, og biler er ikke engang tillatt der. Skulle du miste retningssansen et øyeblikk, kan du orientere deg igjen etter de mange kirketårnene i byen.

Riga festning: Ved bredden av elven Daugava finner du Riga festning, som ligger på det stedet hvor de første festningsverkene opprinnelig sto. I dag har den latviske presidentens sin residens i bygget, som også huser flere museer.

Rigas sentrale marked (Centraltirgus): I fem tidligere luftskiphangarer ligger Rigas sentrale marked. Hver hangar har sitt markedsområde, som kjøtt, fisk eller meieriprodukter. Rundt hangarene er det dessuten massevis av mindre boder hvor du kan kjøpe alt mellom himmel og jord.

Art Nouveau-husene: Mer enn en tredjedel av husene i Riga sentrum er bygget i Art Nouveau-stilen fra begynnelsen av 1900-tallet. Denne byggestilen er både levende, kreativ og dekorativ på én gang.

Doma Laukums er hovedtorget i det gamle Riga. Om sommeren kan du sitte ute og nyte en kopp kaffe. Her finnes det kaféer, øltelt og barer, så det er et godt sted å gå ut.

St. Peterskirken: Ta heisen opp i det 70 meter høye kirkespiret og gled deg over en fabelaktig utsikt over Riga. Ta også en tur inn i selve kirkeskipet, enten for bare å kikke på den flotte, gotiske kirken eller for å oppleve en av de hyppige fotoutstillingene eller konsertene også.

Rigas sirkus: Riga har et permanent sirkus som absolutt er verdt et besøk. Det står der i dag som det ble bygd i 1888 og der opptrer både latviske og internasjonale kunstnere. Vær oppmerksom på at sirkusets primære sesong er fra oktober til april.

Sorthodenes hus ble oppført av Riga by i 1334 og leid ut til de ugifte Hansa-kjøpmennenes laug. Deres skytshelgen St. Mauritius var afrikaner, derav navnet «sorthodene». Huset ble ødelagt under 2. verdenskrig, men deretter bygd opp igjen med stor respekt for husets opprinnelige utseende.

Pulvertornis eller krutt-tårnet ble reist på 1300-tallet. Tårnet var en del av Rigas forsvarsverker og fungerer nå som krigsmuseum. Et visst antall kanonkuler sidder fremdeles i tårnveggene etter fiendtlige angrep, se hvor mange du kan finne!

Kristi fødsel-katedralen, den største russisk-ortodokse katedralen i Baltikum. Her kan man hver dag se russisktalende latviere tenne de lange, tradisjonelle lysene. Legg også merke til de vakre, ortodokse ikonene i kirken. Under sovjettiden ble kirken brukt som planetarium.

Riga er som nevnt perfekt for en miniferie, et weekendopphold eller en forlenget helg, men det er klart at jo lenger du blir, jo mer opplever du og jo flere «godbiter» kommer du over. God reiselyst!

Foto (c) istockphoto / Leonardo Patrizi

Her finner du flybilletter til Riga med avreise i løpet av seks måneder.

Bergen Flesland - RigaFra 1 684,-SøkLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy