Bucureşti

Bucureşti – en annerledes storbyopplevelse

Travelmarket

Å dra på storbyferie, kanskje bare en langhelg, blir mer og mer populært. Men hvis du vil noe mer enn å gå i butikker og på kafé, hvis du vil oppleve en annen kultur og historie, og virkelig få en spesiell opplevelse med deg hjem, prøv å tenke litt alternativt. Hva med Bucureşti, for eksempel?

  • Tips og inspirasjon
  • Flybilletter til Bucureşti

Men hva kan man egentlig ta seg til i Bucureşti? Hvor skal man starte og slutte? Her får du litt inspirasjon til reisen:

Et absolutt must er Palatul Parlamentului, «Parlamentets Palass». Romanias tidligere diktator Nicolae Ceausescus palass er verdens nest største administrative bygning, etter Pentagon i USA. De overdådig utsmykkede salene viser det aller beste av rumensk håndverk.

Det Romerske Athenaeum, Ateneul Roman, er Bucureştis mest berømte konsertsal. Et overdådig utsmykket byggverk som stort sett ble bygget for pengedonasjoner fra det rumenske folk.

Bilder av Revolusjonsplassen, Piata Revolutiei, gikk verden rundt den 21. desember 1989 da Ceausescu sto på balkongen til det tidligere Kommunistiske Partis hovedkvarter og stirret vantro ned på folkemengden som hadde vendt seg mot ham.

Circul Globus Bucureşti er et stort permanent sirkus med fast tak og plass til over 3500 tilskuere. Her opptrår både rumenske og internasjonale artister.

Landsbymuseet Muzeul Satului er et levende utendørsmuseum med rumenske bondehus med sine karakteristiske bratte tak, stråtekte låver og vannmøller. De ble flyttet dit fra alle deler av Romania. Her kan man året rundt se kunsthåndverkere utføre sine forskjellige tradisjonelle arbeider.

Borgenes Senter, Centrul Civic, utgjør klimakset i Ceausescus byggevanvidd. 8 km2 av Bucureştis gamle, historiske bykjerne, inkludert klostre, kirker, synagoger og et helt spesielt sportsstadion i Art Deco-stil, ble jevnet med jorden og 40.000 mennesker forflyttet med én dags varsel for å gi plass til stalinistiske leilighetskomplekser pyntet med klassisistiske snirkler.

Lipscani-distriktet er et sjarmerende område i Bucureştis historiske bydel med brulagte gater, gallerier, antikvitetsforretninger og kaféer. Gatene bærer fremdeles navn etter de forskjellige håndverkerlaugene som holdt til der. Området ble senere en svært fasjonabel bydel, og mange av husene blir nå satt i stand igjen.

Metropolitankirken, Biserica Patriarhiei, har vært sentrum for den rumenske ortodokse kirke siden det 17. århundre. Kirken har byzantisk utsmykning og flott utskårne altre. I påsken samler det seg en stor folkemende der til midnattsmesse.

I Herastrau-parken, Parcul Herastrau, som ligger mellem kvartaler med gamle, vakre hus, finner du mange attraksjoner, f.eks. et lite tivoli. Ta en tur med fergen på innsjøen for å skaffe deg et overblikk over parken.

Når sulten melder seg prøver du et ekte rumensk måltid. Rumensk mat bærer preg av påvirkning fra mange ulike kulturer og består i stor grad av kjøtt, særlig farserte retter. Desserten består som oftest av en eller annen form for baklava eller butterdeigsdessert.

Vi håper du kommer hjem med kofferten full av gode ferieminner fra en annerledes storby!

Her kan du finne flybilletter til Bucureşti

Foto (c) istockphoto / Marcus Lindstrom

Her finner du et utvalg av flyreiser med avreise i løpet av de neste seks månedene.



Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.