Panoramautsikt over Malaga.

Topp 10 severdigheter i Málaga – dette må du se

Kenneth Karl Nielsen
Málaga kalles også hovedstaden på Costa del Sol i Spania. Det er en flott, gammel by med spor tilbake til romertiden, og som har vokst opp rundt en havn og et maurisk slott. Hvis du vil oppleve sørspansk arkitektur og kultur på sitt beste, er Málaga det rette stedet for deg, og her kan du lese om severdigheter i Málaga.

For deg som vil oppleve en annen side av Costa del Sol enn sol og strand har vi satt sammen en liste med 10 forslag til severdigheter:

MálagaPablo Picasso ble født i Málaga i 1881, og hans fødehjem ligger på Plaza de la Merced midt i byen. Der er bilder og gjenstander fra Picassos liv utstilt. På Picasso-museet i Buenavista-palasset kan du se 155 malerier, samt tegninger, skulpturer og mye mer av Picasso.

Alcazaba

Dette maurisk fort, var opprinnelig fra 700-tallet, men en stor del av det som står der i dag er fra 1000-tallet. Alcazaba fungerte som palass for Málagas herskere. I fortets storhetstid besto Alcazaba av mer enn 100 tårn og moskéer, men nå fins det et virvar av maleriske, små gater og hager der, og øverst et slags lite Alhambra.

Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro på toppen av Gibralfaro-høyden kan dateres til begynnelsen av 1300-tallet, da det ble bygget for å beskytte Alcazaba. Det som er igjen av det i våre dager er massive festningsvolder, utsiktstårn og en lang, murkledt sti med flott utsikt over byen.

Semana Santa

Semana Santa, påskeuken, er en fantastisk opplevelse, for i Málaga feires påsken på ekte sørspansk vis. Store religiøse opptog fyller gatene uken gjennom (se bildet) og det er musikk og liv i hele byen. Vanligvis bærer et opptog to «troner»: først en Kristustrone og deretter en trone med Jomfru Maria som gråter over sin sønn. Tronene er store og tunge, så det skal mange mennesker til for å løfte dem.

Fiesta i august

I to uker, mens resten av Solkysten har det travelt med å varte opp turistene, opphører det meste arbeid i Málaga, for nå er det tid for fiesta! Málagas innbyggere, los Malagueños, går på byen til langt ut i de små timer, spiser tapas, drikker sin lokale vin og lytter til alle musikerne. I utkanten av Málaga settes det opp en «fiestaby» hvor firmaer og de mer velhavende leier en Casita, dvs. en slags liten overdekket paviljong, og holder fest hver kveld i den 10 dager (og netter) lange fiestaperioden. I fiestabyens gater rir los Malagueños på hesteryggen med señoritaene bakpå i fullt flamencoutstyr.

La Manquita, Málagas katedral. La Manquita betyr «den enarmede kvinne» og hentyder til katedralens skjeve utseende. Det østlige klokketårnet mangler, ganske enkelt fordi man slapp opp for penger under byggingen.

Plaza de la Constitución

Plaza de la Constitución ligger øverst i den fasjonable handlegaten Calle Marqúes de Larios. På Plaza de la Constitución feires religiøse, tradisjonelle og kulturelle fester hvert år. I julen står det vakre juletrær der, og i påsken er plassen samlingssted for alle påskeopptogene.

Dryppsteinsgrotter

Hvis du liker imponerende naturopplevelser bør du ta turen til den lille byen Nerja, under en times kjøring fra Málaga. Området kalles Middelhavets Balkong og har en storslått utsikt, og her besøker du Cueva de Nerja som er store, dype dryppsteinsklippehuler med de mest fantastiske formasjoner du kan se på nært hold – absolutt verdt et besøk.

Idylliske småbyer

Litt vekk fra storbyen Málaga ligger Mijas, en liten, opprinnelig muslimsk by i typisk andalusisk stil. Smale gater, hvitvaskede hus, små butikker, håndverkere, restauranter, kaféer og vakker utsikt til flere kanter. En annen vakker, liten by er Ronda, som ligger på begge sider av en dyp kløft i klippen den er bygd på. Du kan komme deg til Ronda med et tog fra 1890-tallet, og turen opp er svært flott.

Parador

Parador var en gang et maurisk palass, men er nå et statseid luksushotell i Málagas gamle bydel. Hvis du vil skjemme deg selv bort litt, er et måltid på hotellets terasse en spesiell opplevelse. Utsikten over Málaga, havnene og havet er helt fantastisk.

Og når du så trenger en pause fra det hele, har du jo stadig strendene…

Hvordan kommer jeg til Málaga?

Er du klar for å oppleve severdigheter i Málaga? Den enkleste måten å komme til Málaga på er å fly. Málaga har egen lufthavn og prisene er overkommelige. I sommerperioden kan det være penger å spare på å finne restplasser til Costa del Sol, og det er mange gode tilbud på charterreiser dit.

Hele året kan du dessuten sammenligne priser på flybilletter til Málaga og kjøpe billetten online.

Her finner du eksempler på flybilletter til Málaga med avreise i løpet av det neste halve året.

Fotos:
Foto © istockphoto / tupungato
Foto © istockphoto / vanbeets
Foto © istockphoto / wjarek

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.