Charterreiser til Spania

Charterreiser til Spania

Charter classico til Spania

Bedøm reisemålet
4,6
(74 bedømmelser)
Charterferier begynte for manges vedkommende med en tur til Spania. Etter noen år med tilbakegang er landet nå helt i tet med det mest moderne innenfor hoteller og tilbud til turistene.

Da Simon Spies for et halvt århundre siden åpnet øynene for en verden som var større enn en biltur til nabolandet, var Spania på programmet. Og det med god grunn, for Spania hadde alt turister kunne ønske seg på en god og avslappende ferie til en billig penge.

Sånn er det fremdeles, men ellers er ikke så mye som før. Den store, danske reisekongen er for lengst gått bort, og mange andre tilbyr nå charterreiser til Spania.

Ved å bruke travelmarket.no sikrer du deg et godt overblikk over reisemarkedet og kan finne det billigste og beste reisetilbudet.

Landet Spania

Heldigvis er langt de fleste nordmenn klar over at Spania er mye mer en fortidens grisefester. Klimaet i Spania er veldig variert på grunn av beliggenheten på den Iberiske halvøy, og naturligvis på grunn av landets utstrekning. Spania i sin helhet har et varmt og svært tørt klima som er preget av Middelhavet. Vintrene er milde med jevnlige regnbyger.

Spania er et vakkert land med fjell, ørkenområder, frodige enger, maleriske kyster og fine byer. Mot nord grenser landet til Frankrike og Andorra, og mot vest til Balearene med Mallorca og Ibizas som de mest kjente ferieøyer.

Den sørligste delen av landet utgjøres av Kanariøyene, hvor de meste kjente er Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura. Mange sportsglade ferierende kjenner øya etter et opphold på Playitas, et resort med over 40 forskjellige sportsaktiviteter.

Spania er mangfoldig

Reisende til Spania blir overrasket over hvor variert landet er. Strendene på Kanariøyene kan være svarte eller hvite, mens man andre steder i Spania finner de skjønneste, gylne eller hvite sandstrender. Noen er massivt befolket av ferieturister og andre ligger der helt øde.

Byene er like forskjellige som menneskene som bor i dem. Spanias hovedstad er Madrid som ligger sentralt i landet. Madrid har mange storslåtte monumenter og slott som vitner om landets fortid som betydningsfull kolonimakt. Her holder regjeringen og monarken til. Madrid har et pulserende storbyliv på linje med London og Berlin, og byen kommer virkelig under huden på mange feriegjester.

Barcelona er den andre store og svært betydningsfulle byen i Spania. Det er en av charterturistenes foretrukne destinasjoner, og byen er elsket for sin særpregede stil. Arkitekten Gaudi personifiserer byens atmosfære på beste vis. Barcelona gir i kraft av sin beliggenhet lett tilgang til strender. Her leker turister og fastboende, her er alle mulige slags sportsaktiviteter tilgjengelig, og her kan man slappe helt av og lade batteriene under den strålende varme middelhavssolen.

Andalucías særpregede byer Sevilla, Granada og Cordoba, bare for å nevne noen få, tiltrekker hvert år en mengde turister. Denne delen av Spania vitner om en fortid hvor landet var besatt av de muslimske maurerne.

Valencia og Costa Blanca lokker til seg mange badegjester som også gjerne vil se litt mer av det vakre landet med de stolte tradisjonene.

Spesielt når det gjelder Spanias storbyer er det mest behagelig å dra dit om høsten eller tidlig om våren. På disse tidene av året er varmen til å holde ut og man kan konsentrere seg om å shoppe eller nyte en paella eller et glass god, spansk vin i fred. Restauranter tilbyr både tradisjonell, spansk mat og internasjonale menyer tilpasset turistene.

Chartergjestene kommer primært til Spania for å oppleve en ekte charterferie med alt den innebærer av gode strandopplevelser på Mallorca, ved Costa del Sol, på Kanariøyene eller på en av de mange andre feriemålene i Spania.

Landet er kjent for sine mange strender med det blå EU-flagget som signaliserer god vannkvalitet og gode forhold for badegjester. Alle charterreisers mor er tilbake. God ferie!

Charterselskaper med charterreiser til Spania

Billige charterreiser med Escapeaway
Billige charterreiser med Nazar
Billige charterreiser med TripX
Billige charterreiser med TUI
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.