Bildet fremviser en folkefull, solrik strand med badevakter, solparasoller, og klart turkist havvann.

Reiser til Gran Canaria

Spanske Gran Canaria som ligger i Atlanterhavet utenfor Afrikas kyst er en av nordmenns absolutte charter-favoritter, og til denne herlige øya kan man dra både sommer og vinter. Gran Canaria er den tredje største øya i øygruppen Kanariøyene.

Billige reiser til Gran Canaria

Fra Oslo

Fra Bergen

Fra Trondheim

Billige reiser til Gran Canaria

 • Utvalgte tilbud

 • Oslo

 • Bergen Flesland

 • Stavanger Sola

 • Trondheim Værnes

 • Oslo, Sandefjord (Torp)

Don Carlos
Don Carlos 1-romsleilighet med høyere standard, uten balkong
Las Palmas - Gran Canaria 28. aug fra Oslo 7 netter
3 695,- Velg
Natural Park
Natural Park 2-romsleilighet
Puerto Rico 14. aug fra Oslo 7 netter
4 445,- Velg
Norcopia
Norcopia 2-romsleilighet med balkong
San Agustin 4. sep fra Oslo 7 netter
4 745,- Velg
Ocean Beach Club - Gran Canaria
Ocean Beach Club - Gran Canaria 2-romssuite CLUB HOUSE SUITE for 5 personer, terrasse med havutsikt
Maspalomas 28. aug fra Oslo 7 netter
4 895,- Velg
Las Arenas
Las Arenas Studio
Playa del ingles 23. aug fra Oslo 7 netter
5 044,- Velg
Sunwing Arguineguín Seafront
Sunwing Arguineguín Seafront 2-romsleilighet mot havet
La Playa de Arguineguín 21. aug fra Oslo 7 netter
5 245,- Velg
Roslara Apartments
Roslara Apartments 2-romsleilighet med balkong
Amadores 17. okt fra Oslo, Sandefjord (Torp) 7 netter
6 870,- Velg
Hotel Rural El Refugio
Hotel Rural El Refugio Dobbeltrom
Gran Canaria 20. aug fra Bergen Flesland 7 netter
7 557,- Velg
Curasol
Curasol Leilighet
Playa del Cura 28. aug fra Bergen Flesland 7 netter
7 699,- Velg
Club Cala Blanca
Club Cala Blanca Studio
Taurito 28. aug fra Bergen Flesland 7 netter
7 770,- Velg
Caybeach Meloneras
Caybeach Meloneras Dobbeltrom med balkong
Las Meloneras 19. okt fra Stavanger Sola 7 netter
8 395,- Velg
Cordial Mogan Valle
Cordial Mogan Valle 2-romsleilighet
Puerto de Mogan 10. okt fra Oslo, Sandefjord (Torp) 7 netter
10 245,- Velg
Bedøm reisemålet (100 bedømmelser)
4.2

Favoritten Gran Canaria

Gran Canaria er ikke populær bare blant nordmenn. Resten av Europa, ja, resten av verden har også fått øynene opp for denne fine øya. Mer enn 2,2 millioner turister i året kommer dit, og det er selvfølgelig ikke uten grunn.

Gran Canaria er helt klart den mest populære av de kanariske øyene. Frister det med en tur dit, og er du fleksibel med når du kan reise? Da bør du sjekke denne denne side, som viser deg de de billigste charterreisene til Gran Canaria.

Det er kanskje ikke så overraskende at Gran Canaria er den mest populære øyen, for det er her du finner flest byer og hoteller å velge mellom og et stort utvalg av shopping, forlystelser, restauranter og nattklubber samt mange sportsaktiviteter, både på land og til vanns.

Med sine fire forskjellige klimasoner er Gran Canaria nesten et kontinent i miniatyrformat.

Øyen har en herlig paradisisk stemning med sine frodige tropiske skoger, vulkanlandskaper, vakre fjellandsbyer, eksotiske daler, palmelunder, ørkenlandskaper – og selvfølgelig nok aller viktigst – lange, gylne sandstrender.

Når er det best å besøke Gran Canaria?

En av grunnene til Gran Canarias store popularitet er helt klart øyens behagelige klima som kan nytes året rundt. På Gran Canaria er gjennomsnittstemperaturen for hele året på ca. 21 grader. Charterreiser til Gran Canaria er populære året rundt. Selv i de norske vintermånedene er Gran Canaria populær takket være temperaturer som ligger på nivå med en god  norsk sommer. Derfor er det ofte gode muligheter for å finne billige reiser til øya.

Klimaet på Gran Canaria
Vi nordmenn valfarter til Gran Canaria i vintermånedene, ikke minst fordi vi her kan nyte en av Europas mest solrike vintre. Desember byr på 5-6 daglige soltimer og rundt 20-21 grader. Januar og februar er de kaldeste månedene med 7 daglige soltimer og ca. 17-20 grader. I vintermånedene må du også forvente en eller to dager med regn, så ta en paraply med på ferien.

I juni, juli og august er det flest solskinnstimer med opptil 9 timer om dagen. Og den varmeste måneden på Gran Canaria er august med en gjennomsnittlig makstemperatur på 29 grader.

Vanntemperaturen på Gran Canaria
Vanntemperaturen er på gjennomsnittlig 20 grader for hele året. Og havet er varmest fra juli til november, hvor vannet gjennomsnittlig ligger på 22 grader.

Soltimer på Gran Canaria
Der er over 300 dager med solskinn på Gran Canaria, og opptil 11 sol timer om dagen i august og september. Desember er den måneden som har færrest soltimer, med gjennomsnittlig 5.

Landskapet på Gran Canaria
Landskapet på Gran Canaria er svært variert og byr på mye mer enn berømte strender. Floraen og faunaen er fabelaktig, og det fins gode muligheter for å leie bil og kjøre en tur rundt på øya.

Strendene på Gran Canaria
De mest populære og kjente strendene på Gran Canaria er Playa del Ingles og Maspalomas, så de er da med i de fleste charterselskapenes kataloger. Begge strendene er kjent for å være virkelig gode badesteder.

Playa del Ingles, som betyr «engelskmannens strand», er verdensberømt og er anerkjent for å ha Spanias aller beste resorts og strender. På Playa del Ingles finner du masse gode restauranter, handlesentre, badeland og ikke minst natteliv.

Maspolamas og den lille Maspolamas-ørkenen er nok de mest kjente og mest fotograferte stedene på Gran Canaria. Badelandet Aqualand er et enormt populært utfluktsmål for familier. Sioux City er for de som elsker western. Og i Palmitos Park kan du nyte det flotte akvariet og en botanisk hage full av fugler, orkidéer og sommerfugler.

Det fins mange andre flotte strender og resort å velge blant på en charterreise til Gran Canaria, her nevner vi noen av dem.

Resortet San Augustin ligger nær Gran Canarias hovedsete Las Palmas, og er derfor det første resortet man ser på vei fra lufthavnen. San Augustin-stranden er roligere enn strendene ved Playa del Ingles og Maspalomas, og området er kjent for å holde høy standard. I San Augustin er det mange gode restauranter, og her finner man også Scala Music Hall og et stort kasino.

Puerto Rico, et mindre resort på sørvestkysten av Gran Canaria er populært og et godt valg for de som liker vannsport. Resortet har egen marina og gode muligheter for varierte aktiviteter, som for eksempel windsurfing, båtturer og fiske.

Puerto de Megan er også et lite resort, og det ligger på Gran Canarias vestkyst. Puerto de Megan har en sjarmerende blanding av lokale stemninger og fiskerbystemning. Ta en spasertur rundt i byen og nyt den herlige stemningen mens du beundrer de hvite bygningene med sine fargerike dører.

Vannsport
Hvis å slappe av på stranden ikke holder for deg fins det heldigvis gode muligheter for å dyrke mange forskjellige former for vannsport. Windsurfing er veldig populært og best på østsiden av øya. Det fins heldigvis også tilbud om dykking og snorkling.

Den største byen på Gran Canaria er Las Palmas som ble grunnlagt i 1478 av daværende Dronning Isabel. Byen er svært kjent for sin havn – en av de viktigste havnene i Atlanterhavet. Byen har en ny og moderne bydel, men også en gammel bydel fylt med sjarmerende spor etter kolonitiden. Hvis du vil oppleve noe kulturelt er det Las Palmas du skal til, for her ligger det mange flotte kirker og museer.

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Gran Canaria | Charterresor till Gran Canaria

Andre reisemål til Kanariøyene

Charterselskaper med charterreiser til Gran Canaria

 • Billige charterreiser med Apollo
 • Billige charterreiser med Escapeaway
 • Billige charterreiser med SOLFAKTOR
 • Billige charterreiser med TripX
 • Billige charterreiser med TUI
 • Billige charterreiser med Ving