Bilde av en solfylt strand med krystallklart blått vann og en by langs kystlinjen i bakgrunnen.

Reiser til Costa Blanca

Billige reiser til Costa Blanca

Fra Oslo

Fra Bergen

Fra Trondheim

Billige reiser til Costa Blanca

 • Utvalgte tilbud

 • Oslo

 • Bergen Flesland

 • Stavanger Sola

 • Trondheim Værnes

 • Oslo, Sandefjord (Torp)

Sunsea Village
Sunsea Village Leilighet (1 soverom)
Calpe 31. aug fra Bergen Flesland 7 netter
4 762,- Velg
Daniya Alicante
Daniya Alicante Standard Twinrom
Alicante 18. sep fra Oslo, Sandefjord (Torp) 7 netter
5 119,- Velg
Hotel Playas de Torrevieja
Hotel Playas de Torrevieja Standard dobbeltrom
Torrevieja 17. okt fra Oslo, Sandefjord (Torp) 7 netter
5 439,- Velg
Hotel La Estacion
Hotel La Estacion Dobbeltrom
Benidorm 14. okt fra Oslo 7 netter
5 532,- Velg
Occidental Pueblo Acantilado
Occidental Pueblo Acantilado Premium standardrom
El Campello 18. sep fra Oslo, Sandefjord (Torp) 7 netter
5 989,- Velg
Hotel Alahuar
Hotel Alahuar Dobbeltrom
Costa Blanca 28. aug fra Bergen Flesland 7 netter
6 204,- Velg
Poseidon La Manga Hotel & Spa
Poseidon La Manga Hotel & Spa Dobbeltrom
La Manga 15. okt fra Oslo 7 netter
6 256,- Velg
Villa Puerto Beach by Pierre & Vacances
Villa Puerto Beach by Pierre & Vacances Leilighet (havutsikt) (2 soverom)
Altea 9. okt fra Oslo 7 netter
6 747,- Velg
Sun Palace Albir
Sun Palace Albir Rom - separate senger
Albir 4. sep fra Bergen Flesland 7 netter
6 765,- Velg
Port Denia
Port Denia Dobbeltrom (utsikt over bassenget)
Denia 28. aug fra Bergen Flesland 7 netter
6 944,- Velg
La Laguna Spa & Golf
La Laguna Spa & Golf Rom - separate senger
Rojales 27. aug fra Trondheim Værnes 7 netter
7 866,- Velg
Bedøm reisemålet (14 bedømmelser)
4.6

Costa Blanca – den hvite kysten.


Man treffer blink hvis man søker mot midten av den spanske østkysten ut mot Middelhavet. Kyststrekningen som dekker Alicante-provinsen, kalles for den hvite kysten, Costa Blanca.

Den hvite kysten er avgrenset mot nord av Costa del Azahar og mot sør av Torrevieja. Det er en av de tradisjonelle spanske turistmagnetene med hundretusenvis av utenlandske turister hver ferisesong.

De fleste strømmer til gjennom Alicante lufthavn og søker mot kystbyene. Andre benytter den nordlige lufthavnen i Valencia eller Murcia mot sør.

En del av hemmeligheten bak suksessen skyldes klimaet, som ikke er så kaldt og vått om vinteren som den nordøstlige Costa Brava eller så varmt om sommeren som Costa del Sol mot sør.

Costa Blanca har mer enn 100 kilometer lange sandstrender og klippefylte bukter, og mange av strendene har det ettertraktede europeiske Blå Flagg, som signaliserer renslighet og trygg bading.

Alle de tradisjonelle vannsportsaktivitetene finnes overalt langs strendene på Costa Blanca.

Naturen rundt Costa Blanca


I dag er Costa Blanca berømt for sin turisme, men det var en gang hvor kysten mest var preget av de idylliske små kystfiskerbyene, som man fortsatt finner.

Fjellene på den hvite kysten strekker seg langs kysten fra nord mot sør. Det er en typisk spansk natur – sammensatt av det rå og det søte – av forrevne klipper og myke strender.

Nord for Altea mot Calpe blir det overraskende grønt og frodig, og det er her turistene finner badebyene Javea og Moraira.

Costa Blanca er også sammensatt når det gjelder byene. Maleriske små landsbyer ligger et lite stykke inn i landet. Her kan gjester nyte det uberørte “ekte” Spania. Som feriegjest kan man selvfølgelig velge å bo enten i store kosmopolitiske turistområder ved kysten som Benidorm og ta inn i landet på turer.

Andre velger å bo i disse landsbyene som er som tatt ut av et maleri. Derfra drar de så til festene, restaurantene og strandlivet på Costa Blanca.

Rundt i Costa Blanca


Den aller nordligste delen av Costa Blanca begynner rundt Gandia. Litt lenger mot sør ligger Oliva, deretter Pego og Ondara. Dette området er fullt av appelsinplantasjer og majestetiske fjell i bakgrunnen. De sandete strendene er utmerkede og ikke overfylte. Litt inn i landet besøker ofte feriegjestene den vakre byen Jativa med det fantastiske slottet.

Lenger ned langs kysten kommer man til Els Poblets, deretter kommer Denia, som har en marina og en havn, hvor turister kan ta fergen til Ibiza og Mallorca. Det er her man finner de steinete strendene.

Det sørlige Costa Blanca er for det meste flatt med veldig fine sandstrender, skyggende palmer og saltsjøer. Her er det tørt og badebyene ligger på rekke og rad. Det er akkurat slik et ekte område skal være.

Benidorm

Benidorm er enorm. Den kule byen med de deilige strendene tiltrekker turister som få. Strendene heter Playa Levante, Playa Poniente, Playa de Mal Pas, og Playa de Cala Finestrat. Navnene smaker av ferie, og de er alle fremragende.

Nattelivet i Benidorm er legendarisk. En chartertur hit kan gjøres av alle; singler og par, unge og eldre. Her koser og danser man seg slitne i beina natten lang.

Det er et overflod av alle typer hoteller, kafeer og underholdning. Har man planlagt shopping i ferien, så er det også her det skjer.

En rekke spennende fornøyelsesparker for familien som Terra Mitica, Aqualandia, Mundomar, Terra Natura og Aqua Natura sørger for underholdningen.

Aktiv på Costa Blanca

Det er mulig å ta en liten ferge til øya La Isla de Benidorm. Det er en liten ubebodd øy, men hvis man liker snorkling, så bør La Isla de Benidorm være på programmet – snorklingen er fantastisk her på den ubebodde øyen.

Etter Benidorm blir kysten flat med mil etter mil av sandstrender. Også fjellene i bakgrunnen begynner å tone seg lenger og lenger bort i det fjerne.

En utflukt fra Benidorm inn i landet forbi La Nucia, Polop, Callosa d’En Sarria til slottet på Guadalest, som er en av de store turistattraksjonene, gir mange chartergjester et godt inntrykk av stedet.

Like ved Callosa d’En Sarria er fossefallet Fuentes de Algar i den vakre naturparken, som er så vidunderlig at man tror man har havnet i paradis. Men ikke nok med det – ferien blir helt eksotisk når man bader i det krystallklare vannet i Algar-fossefallet, noe som er tillatt.

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Costa Blanca | Charterresor till Costa Blanca

Andre reisemål til Costa Blanca

Charterselskaper med charterreiser til Costa Blanca

 • Billige charterreiser med Escapeaway
 • Billige charterreiser med SOLFAKTOR
 • Billige charterreiser med TripX
 • Billige charterreiser med TUI
 • Billige charterreiser med Ving