Et ferieanlegg med svømmebasseng, solsenger og palmer i solnedgangens lys.

Reiser til Costa del Sol

I flere generasjoner har en charterreise til Costa del Sol i Spania vært et stort ønske for turister. Her finner man nemlig alt som hører med til en god ferie.

Billige reiser til Costa del Sol

Fra Oslo

Fra Bergen

Fra Trondheim

Billige reiser til Costa del Sol

 • Utvalgte tilbud

 • Oslo

 • Bergen Flesland

 • Stavanger Sola

 • Trondheim Værnes

 • Oslo, Sandefjord (Torp)

Ona Valle Romano Golf & Resort
Ona Valle Romano Golf & Resort Leilighet (2 soverom)
Estepona 6. jun fra Bergen Flesland 7 netter
4 298,- Velg
Hotel Carmen Teresa
Hotel Carmen Teresa Dobbeltrom med balkong el. terrasse
Torremolinos 4. jun fra Oslo 7 netter
4 735,- Velg
Pierre & Vacances Resort Terrazas Costa del Sol
Pierre & Vacances Resort Terrazas Costa del Sol Toromsleilighet
Manilva 4. jun fra Bergen Flesland 7 netter
4 875,- Velg
Colina del Paraiso
Colina del Paraiso Leilighet med balkong el. terrasse (1 soverom)
Costa del Sol 11. jun fra Oslo 7 netter
5 016,- Velg
Itaca Fuengirola
Itaca Fuengirola Dobbeltrom
Fuengirola 4. jun fra Oslo 7 netter
5 033,- Velg
El Capistrano Sur
El Capistrano Sur Rom med hage eller terrasse (1 soverom)
Nerja 4. jun fra Oslo 7 netter
5 053,- Velg
Hotel Mainake Costa del Sol
Hotel Mainake Costa del Sol Rom
Torre del Mar 5. jun fra Trondheim Værnes 7 netter
5 700,- Velg
MS Pepita Apartments
MS Pepita Apartments Studio
Benalmadena 4. jun fra Oslo 7 netter
6 350,- Velg
Apartamentos El Toro
Apartamentos El Toro Leilighet (1 soverom)
Marbella 4. jun fra Oslo 7 netter
6 464,- Velg
Bedøm reisemålet (85 bedømmelser)
4.6

Den sjarmerende Solkysten

Bare si Solkysten eller Costa del Sol og hodet blir fullt av bilder av strender med myk sand og varm sol. ”På Costa del Sol, hvor solen den danser” synger danskene. Og det gjør den. Her er det mye sol. Det er nettopp det en charterreise til Costa del Sol handler om, så navnet passer perfekt til denne strekningen hvor Andalucia kysser Middelhavet.

Solkysten er et av Spanias mest kjente turistområder, og strekker seg fra Almeria i nord til Tarifa i sør. På denne kjente kysten ligger også Malaga, en av spansk turismes helt store trekkplastre. Denne byen utgjør sammen med byene Benalmadena, Fuengirola, Nerja, Ben, Torremolinos og Estepona det mest kjente området på Costa del Sol.Turistene lander ofte i Malaga lufthavn og området bærer tydelig preg av at man har satset stort på charterturister. De ønsker jo gjerne å ta seg rundt i regionen, og det kan de uten problemer, for infrastrukturen har fått en ordentlig ansiktsløftning til glede for både gjester og fastboende.

Når man oppholder seg i dette området bør man ikke unnvære et besøk på de lekre fiskerestaurantene med sprellfersk fisk og blekkspruter rett fra Middelhavet. Det hører virkelig med på en vellykket ferie på Solkysten.

Strand, sjø og lek

325 dager om året skinner solen på feriegjester som ligger og nyter livet på Costa del Sols strender. Vannet er derfor behagelig varmt, akkurat som forventet når man drar på charterferie til Middelhavet.

Ferie på Solkysten trekker da også turister fra hele Europa, ja, hele verden, og vannsport er et stort hit. Her kan man snorkle, dykke, stå på vannski, windsurfe eller dyrke en hvilken som helst annen vannsport. Bare fordi området var en av de aller første charterdestinasjonene har man her opprettet alle typer ferieaktiviteter.

Ferie på stranden er ren avslapping og nytelsen blir større hvis stranden er perfekt, sånn som Cabopino rett ved Marbella. Det er en av de absolutt beste strendene på Costa del Sol. Et gammelt maurisk vakttårn er vartegnet for dette herlige stedet. Klitter skjermer stranden og palmer sørger for god skygge når du trenger det.

En annen flott strekning er den romantiske stranden Olaya del Saldillo. Her ligger det gode barer og restauranter som kan tilfredsstille sultne og tørste turister. En av attraksjonene er alle kaktusene langs promenaden, og sprudlende fontener bidrar også til den spesielle stemningen.

I Marbella ligger den eksklusive stranden Nikki. Det er her chartergjestene kan se de rike og berømte, og dem som gjerne vil bli det! Det er her Europas jetsett møtes og nyter stranden og hverandre. På stranden er det senger og hengekøyer, og stedet er i det hele tatt helt topp. Aktivitetsmuligheter fins det masse av, for eksempel strandvolley som dyrkes i stor stil.

Costa del Sol er strandløvenes paradis, og antall charterreisende til området stiger år for år.

Verdt å se på Solkysten

Chartergjester på Costa del Sol bruker ofte ferien til å få sett en bit av den andre siden av Middelhavet også, nemlig Marokko. Det er jo en god anledning til å oppleve det fremmedartede nordafrikanske landet på en dagstur til Tanger. Byen er herlig med sine basarer, forførende dufter og eksotiske mennesker.

En tur til Solkysten kan saktens også inkludere en utflukt til Gibraltar. Det er et lite stykke England på spanskekysten. Her kan du bruke britiske pund, glede deg over tollfri shopping og selvfølgelig se de sære apene som lever på Gibraltar-klippen.

Mange krydrer også charterreisen med en tur til Granada. Byen vitner om tiden da de nordafrikanske maurerne dominerte Spania. Alhambra er en palassby, et citadell på en klippe i Granada som ble oppført på 1100-tallet. Det er et helt fantastisk syn og kunst som charterturister ellers ikke opplever.

Byer og områder på Solkysten

Helt ut til Middelhavets blå bølger ligger storbyen Malaga. I gamlebyen fins det mange historiske bygg: slott, borger og kirker. Denne skjønne byen er den den berømte maleren Picassos fødeby.

Torremolinos er rik på aktiviteter og butikker. På stranden er det en livlig røre hele dagen, ja, kvelden med. Det er her du finner de gode restaurantene og butikkene. Byen kan by på et fantastisk natteliv med mulighet for romantikk for alle som går inn for det. Stemningen går rett i blodet på en.

Om dagen kan dyrevenner besøke den spennende krokodilleparken, og barn og andre badeglade kan kose seg i et herlig vannland.

Tradisjonelt har Fuengirola tiltrukket seg dansker, svensker og nordmenn, sikkert fordi det er her man finner den over sju kilometer lange stranden med palmer og skjønn utsikt over det asurblå Middelhavet. Området er vel forsynt med restauranter, barer og kaféer og kan by på et sprudlende natteliv.

En charterreise til Costa del Sol kan settes sammen så den passer akkurat til feriegjestenes smak. Sol, sjø og natteliv er det jo sørget for allerede.

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Costa del sol | Charterresor till Costa del sol

Andre reisemål til Andalucía

Charterselskaper med charterreiser til Costa del Sol

 • Billige charterreiser med Escapeaway
 • Billige charterreiser med SOLFAKTOR
 • Billige charterreiser med TripX
 • Billige charterreiser med TUI
 • Billige charterreiser med Ving