mest ferie for pengene i 2016

Her får du mest ferie for pengene i 2016

Birgitte Oxlund

Når jeg sparer til en ferie syns jeg alltid det er litt morsommere når jeg vet at jeg skal til et land hvor jeg får mye for pengene. I år igjen har den legendariske reiseguiden Lonely Planet utpekt de reisemålene hvor du får mest ferie for pengene i 2016. Her finner du topp 10-listen over «best-value-for-money»-destinasjoner, pluss noen gode eksempler på flybilletter og reiseforslag.

  • Inspirasjon til reisen
  • Gode tilbud på reiser til topp 10

Mest ferie for pengene i 2016Her er Lonely Planets topp 10 over «best-value-for-money»-reisemål i 2016:
1. Estland
2. Ho Chi Minh City og Hanoi, Vietnam
3. Øst-Afrika (bl.a. Kenya, Uganda, og Tanzania)
4. New Mexico
5. Bosnia-Hercegovina
6. Galicia, Spania
7. Québec, Canada
8. Costa Ricas karibiske kyst
9. Timor-Leste
10. Vest-Australia

Jeg har valgt ut noen av reisemålene i listen og funnet frem til spesifikke reiseforslag til tre av dem. Flere finner du under den andre fanen over her: «Gode tilbud på reiser til topp 10».

Nr. 1: Estland

Lonely Planet sier:
Mest ferie for pengene i 2016Vel fremme etter flyturen fra Norge vil du fort oppleve Estland som det forjettede land. Hvorfor? Fordi det er billig å både bo og spise i Estland. Hvis du for eksempel pleier å bo på 2- eller 3-stjerners hoteller kan du få et 4-stjerners hotell i Tallinn til samme pris.

Det beste av alt er likevel at det er billig å reise rundt og utforske denne helt unike delen av Europa med sin spennende blanding av østlig og vestlig kultur. Utenfor den helt uimotståelige hovedstaden Tallinn kan du glede deg over en vakker kyst, ukjente baltiske øyer og nasjonalparken Lahemaa, som var den første nasjonalparken i den tidligere Sovjetunionen.

Søk flybilletter til Tallinn her.
 

Nr. 2: Ho Chi Minh City og Hanoi, Vietnam

Lonely Planet sier:
HanoiI følge den kjente reiseindeksen priceoftravel.com er byene i Vietnam blant de billigste i Asia. Ho Chi Minh City og Hanoi er for eksempel i topp 3 og det gjør disse to byene utrolig populære blant lavbudsjett-turister. Den rørende lave summen 20 dollar er nemlig nok til å dekke mat, overnatting og severdigheter for en dag.

Du som velger å reise så billig kommer nærmest til å leve på samme måte som landets innbyggere, og det kan varmt anbefales hvis du virkelig ønsker å komme inn under huden på den vietnamesiske kulturen.

Reisetilbud: Timeless Vietnam fra 14.499,-
13 dager fra Hanoi til Ho Chi Minh City for å oppleve det beste av Vietnams historie, kultur og gastronomi.

Søk flybilletter til Vietnam her.
 

Nr. 3: Øst-Afrika

Lonely Planet sier:
Ngorongoro-krateretEbola-utbruddet i Vest-Afrika har ulykkeligvis hatt en fullstendig ødeleggende effekt på reisemarkedet også i andre områder av det afrikanske kontinentet. Så hør godt etter nå: London, Madrid og Barcelona er hundrevis av kilometer nærmere utbruddet i Vest-Afrika enn det sentrale turistområdet i Øst-Afrika.

Derfor vil du gjøre deg selv og turistnæringen i Øst-Afrika en kjempetjeneste hvis du benytter deg av et av de gode reisetilbudene til Kenya, Uganda, Tanzania eller et av de andre reisemålene i regionen. På denne måten kan du få oppleve noe av det mest vidunderlige vår verden har å by på, som gorillaer på nært hold, paradisiske sandstrender og storslått utsyn over daler og savanner.

Reisetilbud: Tanzania 3 dager safari og Zanzibar fra 13.900,-
En kombinasjon av deilig badeferie på Zanzibar og safari i Ngorongoro-krateret, Lake Manyara og Tarangire.

Søk flybilletter til Øst-Afrika her.
 

Nr. 5: Bosnia-Hercegovina

Lonely Planet sier:
MostarBosnia-Hercegovina er et av de landene i verden hvor det fremdeles er billig å både spise, overnatte og reise rundt. Hvis du samtidig foretrekker et reisemål som er blant de minst besøkte er Bosnia-Hercegovina perfekt for deg.

Dessuten er det mye å oppleve her, som for eksempel historiske byer (Sarajevo og Mostar) og rimelige adrenalinkick som skiløp eller rafting på Una-elven i den vestlige delen av landet.

Søk flybilletter til Bosnia-Hercegovina her.
 

Nr. 6: Galicia, Spania

Lonely Planet sier:
Mest ferie for pengene i 2016Spania – blir ikke det landet fullstendig nedrent av turister? Ikke hele. Galicia i det nordvestlige hjørnet av landet er nok Spanias siste så å si uberørte område.

Når du beveger deg bort fra Santiago de Compostela, som er kjent som endestasjonen for pilgrimsvandringen på Caminoen, møter du rå kystlinjer, spektakulære fjorder og utallige uspolerte landsbyer.

Her er levekostnadene lavere enn i turistområdene i resten av Spania, men det er ikke bare av den grunn at regionen er så attraktiv. Unike matopplevelser koster for eksempel også mindre her. På de forskjellige tapasbarene kan du meske deg med kjøtt og skalldyr av svært høy kvalitet.

Og hvis du gjerne vil spare penger på overnatting kan du velge et bosted hvor du selv skal stå for maten, særlig utenfor skoleferiene.

Reiseforslag: Vandretur på Caminoen. Du kan selv bestemme hvor stor en del af ruten du vil gå.

Søk flybilletter til Spania her.
 

Nr. 8: Costa Ricas karibiske kyst

Lonely Planet sier:
Costa RicaHvis du har planer om å reise til Costa Rica bør du velge landets kyst ut mot Karibia. Her finner du nemlig alt det som har gjort landet så populært blant reisende til denne delen av verden. Samtidig får du oppleve et spennende reisemål under utvikling.

Foreløpig er det mest individuelle reisende og naturelskere som finner veien til denne kyststrekningen, men innenfor et par år forventes man at den kommer med i de tradisjonelle reiseselskapenes program.

Reisetilbud: Costa Rica – oppdagelsesreisen fra 17.300,-
Opplev regnskogen og den karibiske kysten, den aktive vulkanen El Arenal, et tåkeskogreservat og strendene ut mot Stillehavet.

Søk flybilletter til Costa Rica her.
 

Finn flere tilbud på reiser til de 10 «best-value-for-money»-destinasjonene i 2016 under fanen «Gode tilbud på reiser til topp 10» her på siden, eller søk selv blant reisene i vår søkemotor for reiseforslag her. På reisebyråenes og reisearrangørenes hjemmesider finner du flere gode reiseforslag, og mange tilpasser reisen så den passer akkurat til dine behov.

Toppfoto (c) istockphoto / Squaredpixels
Far og sønn (c) istockphoto / PeopleImages
Tallinn (c) istockphoto / Sean Pavone
Hanoi (c) istockphoto / tonyshawphotography
Ngorongoro-krateret i Tanzania (c) istockphoto / Pal Teravagimov
Mostar i Bosnia-Hercegovina (c) istockphoto / nightman1965
Galicia i Spania (c) istockphoto / michelangeloop
Costa Rica (c) istockphoto / szirtesi


Her finner du forskjellige gode forslag til reiser til noen av landene hvor du får mest ferie for pengene i 2016. Du kan også søke selv i vår seksjon Reiseforslag.
 

Vietnam
Vietnams høydepunkter fra nord til sørOslo - Vietnam14 dager
Fra24 695,-Velg
Kenya
Badeferie i Mombasa & safari i 3 nasjonalparkerOslo - Kenya14 dager
Fra26 095,-Velg
Australia
Australias kyst fra Brisbane til Sydney & MelbourneOslo - Australia13 dager
Fra36 895,-Velg
Australia
Australias høydepunkter m/Sydney, Uluru og CairnsOslo - Australia12 dager
Fra43 795,-Velg
Uganda
Safari i Uganda & gorilla-trackingOslo - Uganda10 dager
Fra60 695,-VelgLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy