Et gammelt steinkloster med et vinklet tak omgitt av et fargerikt landskap av lilla lavendelfelt under en blå himmel.

Fly billig til Sør-Europa – arranger reisen selv

Travelmarket
Hvis du vil kjøpe en reise til Sør-Europa kan du ofte spare penger ved å bestille flybilletter, overnatting og leiebil hver for seg.

En av fordelene ved å arrangere reisen på denne måten er at du har full fleksibilitet når det gjelder hvor mye du vil planlegge av gangen. Hvis du foretrekker at alle overnattinger er på plass før avreise kan du sørge for det, men du kan også velge å bestille hotell underveis.

I e-boken “Sånn får du billigere reiser” finner du mange gode råd. Boken finner du her i en utgave som både kan skrives ut og leses på skjermen din.

I denne artikkelen vil jeg fokusere på noen få reisemål i Sør-Europa som det er billig å fly til, og som byr på mange gode opplevelser.

Toscana

En svingete grusvei kantet med høye sypresser går gjennom grønne marker, og i bakgrunnen ligger en villa ved veien.

Vil du kjøre ned en lang allé med imponerende sypresser som strekker seg mot solen og så gjennom en eng med lysegule solsikker, bør du velge Toscana. I tillegg kan Toscana skilte med flotte fjell, herlige strender og imponerende middelalderbyer, italiensk mote, vidunderlig mat og vin, pluss mye mer.

Sørg for å besøke fantastiske Firenze som med sine store kunstsamlinger og imponerende middelalderby er en enestående perle, og husk også å oppleve regionens antakelig mest kjente severdighet: Det skjeve tårn i Pisa.

Flybilletter Oslo–Pisa t/r fra ca. 1500 kr
Flybilletter Oslo-Firenze t/r koster fra ca. 1500 kroner året gjennom.

Provence

I Provence kan du også finne gule solsikkeenger, men området er mest kjent for sine vakre og velduftende lavendelmarker. Naturen i Provence er svært variert. Den strekker seg fra de dramatiske, hvitkledde alpene til sjarmerende områder med eldgamle oliventrær og vingårder, og til de vakre strendene på Rivieraen.

I tillegg til strendene og den fantastiske naturen i Provence er det verd å besøke atmosfærefylte og historiske byer som Avignon og Aix-en-Provence, små landsbyer med en deilig og avslappet stemning, samt moderne kystbyer som Cannes, Nice og Saint-Tropez. Alle opplevelsene kan krydres med skjønne, franske viner og delikate provencalske retter. Jeg kan spesielt anbefale moules marinières (blåskjell i jevnet suppe).

Flybilletter Oslo-Nice t/r får du det meste av året fra 800–1200 kroner
Flybilletter Bergen-Nice t/r koster også fra 1000–1200 kroner

Portugal

Klare blått vann møter sandstranden omgitt av høye klipper, med en båt i bakgrunnen og noen få svømmere i havet.

Helt nede i Europas sørvestlige hjørne ligger fantastiske Portugal som fortjener oppmerksomhet fra mange flere besøkende. Portugal er så lite at du med bil rekker å se det meste av landet på en vanlig ferie.

Portugal har noe av det mest fantastiske klimaet i Europa og består av fantastiske kyststrekninger med spektakulære klippeformasjoner, uimotståelige strender ved krystallblått hav og mange maleriske kystbyer. I denne regionen finner du også noen av Portugals beste viner og et fremragende kjøkken. Samtidig er Portugals vakre hovedstad Lisboa bare noen få timers kjøring unna. Storbyen er blant annet kjent for sine sju romantiske høye og bratte brolagte gater, og for sitt vell av lys og farger. Med sin sjarm og avslappede stemning kommer Lisboa fort til å vinne ditt hjerte.

Flybilletter Oslo-Lisboa t/r fra ca. 1300 kroner i sommerhalvåret
Flybilletter Oslo-Faro (Algarve) t/r fra ca. 1100 kroner i sommerhalvåret

Sjekk også restplasser som du ofte kan få for en billig penge.

Mallorca

Hvis du tror at Mallorca er synonymt med fyllefester og strender fulle av bleke skandinaver, tar du grundig feil. Mallorca er en av de vakreste øyene i Middelhavet. I tillegg til de herlige sandstrendene har øya flotte klippekyster, høye fjell og hyggelige fjellbyer. Med bil kan det vakre landskapet med sine olivenlunder, mandeltrær og vinranker oppleves til fulle.

Hovedstaden Palma er en skjønn, liten metropol som du absolutt bør besøke for kulturelle opplevelser, shopping og vidunderlige restauranter.

Flybilletter Oslo–Palma de Mallorca t/r fra ca. 900 kroner i lavsesongen
Flybilletter Bergen–Palma de Mallorca t/r fra ca. 1300 kroner i lavsesongen

Sjekk også restplasser som du ofte kan få for en billig penge.

Søk etter billige flybilletter her
Du kan også søke etter hoteller og leiebil på Travelmarket.

Hvis du ikke vil arrangere reisen selv, finnes det heldigvis mange reiseselskaper som gjerne vil hjelpe deg. Klikk deg videre til Travelmarkets seksjon for Reiseforslag hvor du kan søke etter pakkereiser innenfor temaene fly & drive, storbyferie, naturferie, og mange flere. Så går du videre til reiseselskapenes hjemmesider for å finne flere reisetilbud og eventuelt kontakte dem med dine ønsker.

Flyprisene over ble funnet 16. september og kan ha endret seg når du søker. Prisene er eksklusive eventuelle tillegg for bagasje, setevalg, betaling med kredittkort m.m.

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / Maridav
Foto Toscana © istockphoto / temi
Foto Algarve © istockphoto / anobis

 

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.