Et smilende par står ved siden av en bil, klare til å reise, omgitt av bagasje.

Billige reiser rundt Kristi himmelfartsdag 2025 – få inspirasjon her

Thiamka Margrethe Pedersen
Våren banker ofte på døren når man lengter mest etter den, og helligdagene kommer som perler på en snor. Kristi himmelfartsdag er en av de helligdagene, og du tar kanskje en, to eller flere fridager i forbindelse med den, så du får en langhelg eller kanskje en miniferie? Her får du forslag til billige reiser rundt Kristi himmelfartsdag 2025.

For mange er det naturlig å tilbringe fridagene hjemme med å ordne i hagen, mens andre har tradisjoner for å dra på camping- eller hyttetur. Har du hverken tradisjoner, hage, campingvogn eller hytte, og har du lyst på aktiviteter og litt forandring fra hverdagen, får du her noen idéer til hvor du kan dra.

Fargerike bygninger langs en brygge med båter i vannet foran og en blå himmel med skyer i bakgrunnen.Er du så heldig å ha mulighet til å dra vekk med barn eller barnebarn kan det være aktuelt å dra på biltur hjemme i Norge.

Kanskje dere kan ta en byferie i Oslo, Bergen eller Trondheim og benytte dere av severdighetene og tilbudene som finnes der?

Eller hva med en tur i lokalområdet og utforske skogen eller fjellet? Kanskje dere bor i nærheten av sjøen og kan gå tur på stranden? Man trenger absolutt ikke å reise langt for å skape fine vårminner sammen.

Her kan du få tips til hvordan du finner billig overnatting.

Her kan du søke etter akkurat det hotellet du ønsker deg.

Badelandsferie om våren

Om våren er luften ofte varm i dagtimene, men temperaturene i vannet er gjerne ikke kommet så høyt opp på termometeret. Siden barn ofte forbinder ferie med å leke i vannet, er et feriesenter med adgang til badeland/svømmehall og andre aktiviteter, et godt alternativ til deg som skal feriere med barn eller barnebarn.

Her kan du og familien for eksempel bo i en leilighet eller feriehus der dere kan lage mat selv, og som regel er det mulighet for å spise på stedets familierestaurant.

Miniferie i ett med naturen

En liten landsby med hvite hus og røde tak ligger ved foten av en grønn, steinete klippe med havet og noen klippeformasjoner i bakgrunnen. En hvit kirke med rødt tak står i forgrunnen under en blå himmel strødd med skyer.

Hvis du har tenkt deg å dra på ferie med 3, 4 eller 5 dagers varighet kan du for eksempel oppleve Island. En reise dit er ofte billigere enn du tror.

Island har virkelig mye å by på, f.eks. storbyen Reykjavik, fascinerende natur med vulkaner og spaopplevelser i Den blå lagune.

Du kan oppleve landet med eller uten barn, på hesteryggen eller i en superjeep – og med eller uten guide. Kombinasjonene og mulighetene er mange.

Les mer om Island her

Spennende storbyer i Kristi himmelfartsferien 2025

To smilende personer poserer for et bilde foran Colosseum på en solrik dag.

Har du lyst til å kjenne på storbypulsen i Kristi himmelfartsferien kan du dra på miniferie til en storby som har en god blanding mellom kultur og severdigheter, shopping, flott arkitektur, grønne lunger og et vell av restauranter og kaféer.

Du kan også utforske f.eks. København, Roma, London eller Amsterdam – eller hva med herlige Paris?

Om våren er det stor forskjell på temperaturer og klima i de populære storbyene. Du kan få et raskt overblikk over vårklimaet i 12 populære storbyer, og samtidig se hva de billigste flybillettene til de populære storbyene koster akkurat nå her.

Kristi himmelfartsferien ligger i mai, og Roma er f.eks. en av de storbyene hvor du kan nyte temperaturer på over 20 grader i mai.

Flybilletter til Roma i Kristi himmelfartsferien 2025:

Eller hva med å dra til Paris og gi barna en opplevelse for livet i Disneyland?

Flybilletter til Paris i Kristi himmelfartsferien 2025:

London er en favoritt for mange, og byen egner seg også godt for en ferie med barn. Dere kan for eksempel dra på Science Museum eller The Natural History Museum, dra på sightseeing i en dobbeltdekker eller møte alle dyrene i London Zoo.

Flybilletter til London i Kristi himmelfartsferien 2025:

Ta sommeren på forskudd

To barn leker på en steinete strand ved sjøen.

Foretrekker du en sol- og badeferie sørpå, og ønsker du mer varme enn våren kan gi deg her i Norge? Da kan en charter- eller restplassreise være en god idé.

Du kan være heldig å finne en 4 dagers charterferie i Kristi himmelfartsferien her, men siden hovedparten av charterreisene er på 7-8 dager, kan du med fordel selv arrangere og bestille fly og hotell her. Da kan du selv bestemme om du vil være av sted i 4, 5 eller 6 dager, alt etter hva du har mulighet for.

I tillegg må du være oppmerksom på at det er billigere jo tidligere du bestiller flybilletten.

Jeg håper du har fått inspirasjon og hjelp til å bestemme deg for hvor årets Kristi himmelfartsferie 2025 skal gå – uansett om du reiser alene, med partneren din eller med barn/barnebarn.

Har du tips til billige reiser rundt Kristi himmelfartsdag?

Hvis du har et eller flere gode forslag til en billig ferie rundt Kristi himmelfartsdag blir vi veldig glade hvis du skriver det i kommentarfeltet.

Fotos:
Toppbilde © istockphoto / JackF
Bergen © istockphoto / chuvipro
Island © istockphoto / narvikk
Roma © istockphoto / franckreporter
Solferie © istockphoto / ArtMarie

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.