En person slapper av i en solstol på en hvit sandstrand med et krystallklart hav i bakgrunnen og holder et par solbriller.

Restplasser til Syden – frister det?

Hedda Bremer
Drømmer du om blått hav, solrike dager og myke strender? For mange er dette selve definisjonen på ferie. Charterreisene gjorde sitt inntog i Norge på slutten av 50-tallet, og nordmenn valfarter fremdeles til varmere strøk for å slikke sol og slappe av.

De klassiske charterdestinasjonene Spania og Hellas er favoritter for mange, men land som Tyrkia, Bulgaria og Thailand står også høyt oppe på listen når nordmenn skal planlegge ferien.

Hvis du er fleksibel og kan reise på kort varsel er det lurt å lete etter restplasser. Charterselskapene vil heller ha litt penger enn ingen penger for flysetene og hotellrommene de råder over, og tilbyr derfor ledige plasser til lave priser når avreisedatoen nærmer seg. Under ‘Restplasser’ på travelmarket.no finner du til enhver tid de absolutt laveste prisene på charterferier, uavhengig av land, reiseselskap og avreisetidspunkt.

Hva skal jeg velge?

En kvinne sitter på en sofa og skriver på en bærbar datamaskin.

Hvis du har spesielle ønsker kan du også tilpasse søket. For eksempel kan du krysse av for de landene du helst vil reise til, ønsket reiseselskap, hotellfasiliteter og avreisedato. Du kan selvfølgelig også velge pris og hvor lenge reisen skal vare.

Før du bestiller en restplass bør du tenke over om du vil bestille med spesifisert eller uspesifisert overnatting. De som velger spesifisert er gjerne eldre par som vil bo på et rolig sted, barnefamilier og reisende med spesielle behov. Når du velger å bo spesifisert kan du lese om hotellet på forhånd, og dette er selvfølgelig viktig for mange.

Dersom du bestiller en reise med uspesifisert overnatting vet du ikke hva du får. Det betyr at du kan være heldig og få tildelt et hotell som ligger over den forventede standarden, men det kan også bety at hotellet på en eller annen måte er annerledes enn det du har sett for deg. Du kan også risikere å måtte bytte hotell i løpet av ferien og dette er selvsagt ikke optimalt – spesielt ikke hvis du reiser med hele familien.

All Inclusive – er det noe for meg?

En tallerken med frisk salat bestående av ulike grønnsaker, fetaost og valnøtter er plassert på et trebord sammen med en gaffel, to tomater og en pepperkvern.

I de senere årene har det blitt veldig populært å velge reiseformen All Inclusive. Dette konseptet går ut på at du betaler for mat og drikke allerede når du bestiller reisen.

Dette er som regel en billig måte å feriere på, du slipper å lete etter et sted å spise og sultne unger trenger ikke sitte og vente på at maten skal komme.

Du holder også lettere styr på feriebudsjettet, siden det aller meste allerede er betalt før avreise. Ofte er også mange av hotellets aktiviteter inkludert i All Inclusive-prisen, og alt dette bidrar til at mange barnefamilier foretrekker denne måten å feriere på.

En av ulempene med All Inclusive er at du oppholder deg på hotellet det meste av tiden og at du derfor går glipp av lokal mat og kultur, noe som igjen fører til at mange lokale spisesteder og kaféer står tomme. Litt av sjarmen med å være på ferie er jo å oppleve spennende nye smaker og skikker, og det gjør du altså i mindre grad ved valg av All Inclusive når du bestiller restplasser til Syden. Vi anbefaler at du for eksempel kjøper en kopp kaffe eller en is utenfor hotellområdet noen av dagene.

Vil du vite mer?

Du skal med andre ord ta mange valg når du skal finne restplasser til Syden. Selv om mange foretrekker å søke ganske spesifikt ved hjelp av forskjellige kriterier, kan du selvfølgelig også gjøre det enkelt ved kun å skrive avreiselufthavn og –dato. Da får du opp en liste som inkluderer alle restplasser til Syden, og her er alle aktuelle land og reiseselskaper representert.

Hvis du har lyst til å vite mer om forskjellige reiseformer eller få tips til hvordan du finner billige reiser kan du lese mer i bloggen vår her og laste ned vår gratis e-bok her.

Vi i Travelmarket ønsker deg en fin ferie!

Fotos:
Foto av jente © istockphoto / Lorraine Boogich
Foto av mat © istockphoto / fcafotodigital

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.