Ferie i mai

Reiser i mai – dra på ferie når det er færre turister og bedre vær

Maria Erica Jensen

Lurer du på om du skal dra på ferie i mai? Det er det faktisk mange gode grunner til å gjøre. I mai er været lunt, herlig og mer behagelig enn det er midt på sommeren. Det er færre turister på reisemålene, og mange gøye og spennende arrangementer og festivaler går av stabelen. Ja, det er herlig å reise i mai!

Dra vekk og nyt våren

Storbyferie i ParisDet er opplagt å dra sørover i mai. Da har det vært vår i Sør-Europa i et par måneder, så været er lunt og herlig.

En charterferie i Sør-Europa kan også være tingen dersom du har lyst til å reise i mai, for solen venter på deg og temperaturen sniker seg gjerne opp på minst 20 grader om dagen.

Bulgaria, Hellas og Tyrkia er opplagte mai-reisemål for deg som synes at de landene blir for varme om sommeren.

All Inclusive-reiser er alltid populære, og den typen reiser passer også godt når du skal reise i mai.

Her kan du se utvalget av billige All Inclusive-reiser i mai.

En annen god mulighet for deg som har lyst til å nyte Europas sol og varme om våren er å dra på storbyferie.

Akkurat som på charterstedene er været i byene behagelig. De søreuropeiske byene er naturlige valg, men den lune våren har også meldt sin ankomst i byer som London, Berlin og Praha.

Athen er en by som mange utenlandske turister velger vekk om sommeren. Det skyldes at mange synes det er for varmt. Athen er varm som i en bakerovn på en høysommerdag, men i mai er temperaturene behagelige.

Les også: Storbyferie i vår – bli inspirert og finn billige flybilletter

Hvis du heller drømmer om en oversjøisk reise i mai er det gode muligheter.

Ferie i maiVåren i både New York og Los Angeles er fantastisk, og det samme er våren i Florida.

Les også: Hva koster flybilletter til USA?

Et helt spesielt reisemål som også er herlig i mai, er Japans nordligste øy Hokkaido. Her kan du fremdeles nå å oppleve de vakre kirsebærblomstene, selv om sesongen for kirsebærblomster er over i resten av landet. På Hokkaido blomstrer de nemlig i mai.

Her kan du lese mer om hvor du finner godt vårvær hvis du vil reise i mai.

Få de store severdighetene nesten for deg selv

En stor fordel ved å legge reisen til mai er at ferie- og turistsesongen i Europa ikke er kommet skikkelig i gang ennå. Derfor kommer du til å merke at køene til severdigheter og attraksjoner ikke er så lange på dette tidspunktet som de kommer til å være om en måneds tid eller to.

I det hele tatt er ferielivet mer avslappet og fredelig enn det er i sommermånedene, og samtidig er det god energi og glede blant de lokale. De gleder seg nemlig alltid til at det kommer feriegjester til byen, stranden eller severdigheten deres.

Det er absolutt hyggeligere å gå på kunstmuseer, i fornøyelsesparker, på markeder eller på shoppingturer i byen når det er god plass til alle og man slipper mas og kjas.

Dessuten kan du i mai være heldig å få plass på gode restauranter som har venteliste i høysesongen.

Events og festivaler – artige opplevelser i mai

Festivaler i FirenzeI mai måned avholdes det et hav av arrangementer rundt omkring i verden, som kan være morsomt å delta i når man er på ferie.

Været er blitt så deilig at folk kommer seg ut og samles til teater- og musikkfestivaler, kunstutstillinger, opptog og parader, mat- og vinfestivaler og mye mer.

Alle steder bobler av glede og gir en lyst til å oppleve noe morsomt, vakkert og spennende. Våren er der med sine blomster og grønne blader, og denne atmosfæren er med på å gjøre maireisen til noe helt spesielt.

Hvis du er kunst- og litteraturelsker og skal til New York i mai, bør du få med deg den store kunstutstillingen ”Frieze Art Fair”. I den engelske byen St. Ives, som ligger i det sørvestligste hjørnet av landet, kan du få med deg en hyggelig litteraturfestival i mai.

Hvis du har lyst på en herlig ferie med musikk i bakgrunnen er Barcelona en hit. Musikkopplevelser får du også i Wien, i tillegg til at byen tilbyr forskjellige danse- og teaterforestillinger.

I London er det noe så originalt som en sykkelfestival, der det også serveres deilig mat og blir spilt god musikk.

Og i den italienske byen Firenze foregår det blant annet en historisk og svært flott flaggkasterfestival, der dyktige flaggkastere deltar i flotte middelalderdrakter. Det er en stor opplevelse å se hvordan kasterne klarer å kaste de fargerike flaggene høyt opp i luften for så å gripe dem igjen. Hvor merkelig det enn høres ut er det en fin tradisjon som helt klart må oppleves dersom du skal til Firenze i mai.

Toppfoto (c) istockphoto / shapecharge
Paris (c) istockphoto / Todor Tsvetkov
Hokkaido (c) istockphoto / azuki25
Firenze (c) istockphoto / tupungato


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy