En mann og en kvinne smiler mens de tar en selfie utendørs. De har avslappet stil og ser glade ut.

Storbyferie i vår – bli inspirert og finn billige flybilletter

Birgitte Oxlund
Kunne du tenke deg en aldri så liten storbyferie i vår, og er du fleksibel når det gjelder dato? Da kan du bruke denne lavprisoversikten som inspirasjon til å finne billige flybilletter til et dusin av de mest populære storbyene i Europa. Samtidig får du et innblikk i vårklimaet i de forskjellige byene.

Ser du en lovende flybillettpris er det bare å klikke på den så kommer du over i vår flysøkemotor. Der kan du blant annet endre reisedatoer og velge den billigste eller den hurtigste flyreisen. Dessuten får du der adgang til vår priskalender som viser deg hvilke dager det er billigst å fly.

Vær oppmerksom på at prisene er funnet av brukerne våre i løpet av de siste par dagene og kan derfor ha endret seg når du søker selv. Så hvis ingen brukere har søkt priser til en bestemt storby de siste 48 timene vil det dessverre ikke vises priser for den byen i listen under. Den vil derfor variere fra dag til dag, og du kan saktens være heldig å finne lavere priser for andre datoer selv.

Les også: Storbyferie i april – bli inspirert og se priser til ulike byer her
Les også: Storbyferie i mai – bli inspirert og se flypriser her

Amsterdam

En gul sykkel står parkert ved en kanal med tradisjonelle hus og trær i bakgrunnen.

I Amsterdam starter våren omtrent tre uker tidligere enn i Norge. I april ligger gjennomsnittstemperaturen om dagen på 12 grader. Avhengig av været kan du gå på oppdagelse i forskjellige museer eller langs byens fine kanaler. Når du trenger å slappe av kan du velge mellom utallige kafeer, etniske restauranter, levende nattklubber og koselige musikksteder.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til  Amsterdam.)

Athen

En person med hatt og skulderveske lener seg på et rekkverk ved siden av en kikkert, med utsikt over en by.

I april tar våren virkelig av i Hellas, med temperaturer på mellom 15 og 22 deilige grader. Og i mai vil vi nordmenn snakke om sommertemperaturer.

Athen er en fargerik metropol som kan by på alt hjertet måtte begjære av butikker, attraksjoner, restauranter, kulturopplevelser og parker.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Athen.)

Barcelona

En kvinne tar et bilde med smarttelefonen sin foran en historisk bygning med detaljert arkitektur.

Den beste tiden på året for en storbyferie i Barcelona er nok våren. Været er som regel behagelig varmt, vårblomstene skyter opp og det er færre turister. I april kan du være heldig å nyte de fabelaktige severdighetene i sol og opptil 20 grader. Denne katalanske storbyen er utrolig populær fordi den kan skilte med en helt herlig blanding av arkitektur, kultur, sport, butikker og strender, pluss gode restauranter og barer i skikkelig sør-europeisk stemning.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Barcelona.)

Berlin

To personer sitter på en benk ute og ser på et papir, sannsynligvis et kart.

Våren i Berlin kan naturligvis by på både kjølige og varme dager. I april ligger gjerne temperaturen på 10-12 grader, og i mai på typisk 16-18 grader. På en liten vårferie i Berlin kan du gå på oppdagelse i byens svært forskjellige områder, se på kunst, avlegge designerbutikker en visitt og la deg friste på hyggelige loppemarkeder. Så spaserer du på brede bulevarder og i den fine parken Tiergarten, går på konsert og spiser på en av byens mange restauranter eller kaféer.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Berlin.)

Budapest

Utsikt over en by med en bred elv som renner gjennom midten, med broer som forbinder de to breddene og grønn vegetasjon i forgrunnen.

Hvis du ønsker å tjuvstarte på våren kan du for eksempel dra til Budapest hvor den starter tidlig. I april kan temperaturene svinge mellom 7 og 17 grader, og i mai mellom 11 og 22 grader. I Ungarns vakre hovedstad kan du boltre deg i supre butikker, store severdigheter, nydelige palasser, spa-opplevelser utover det vanlig og glimrende spisesteder.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Budapest.)

Dublin

En stor bygning med en kuppel ligger ved elven, med speilbilder av bygningene i vannet og trær til venstre.

Drar du på vårtur til Dublin vil du i april og mai typisk oppleve temperaturer på mellom 7 og 15 grader. Da får du se dette grønne landet springe ut og bli ennå grønnere. April har årets laveste nedbørsmengde. Fordelen ved Dublin er at det ikke er en stor by sammenlignet med for eksempel Paris eller London. Derfor er det en veldig hyggelig atmosfære der, og det er enkelt og overkommelig å dra rundt til alle severdighetene, besøke de morsomme markedene og avslutte kvelden på en av de tallrike lokale pubene.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Dublin.)

Lisboa

Uteservering med tomme bord og stoler, med utsikt over hustak og en kuppelbygning i bakgrunnen på en solrik dag.

Med sitt deilige sydlandske klima byr Lisboa på et behagelig vårvær med temperaturer på 12 til 20 grader. Etterhvert som våren skrider frem blir det normalt mer sol og mindre nedbør. I mai er det allerede temmelig sommerlig. Lisboa er en av Europas vakreste hovedsteder, og her er det gøy å nyte utsikten fra toppen og bli kjent med de forskjellige kvarterene som huser et vell av museer, markeder, kunstgallerier og små restauranter med fersk fisk og fado.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Lisboa.)

London

To personer omfavner hverandre foran Big Ben i London under en klar, blå himmel.

Våren er et riktig godt tidspunkt å reise til London på. Da har byen nemlig våknet fra sitt vinterhi, og de høyere temperaturene feires med en mengde spennende tilstelninger og parkene pynter seg med nyutsprungne blomster og trær. I april ligger temperaturen gjennomsnittlig på 11-13 grader, og i mai på 14-16 grader, eller litt mer hvis du er heldig. Og skulle du være litt uheldig, får du trøste deg med dette ordspråket om været i London: ”Hvis du ikke liker været, vent fem minutter, så skifter det!” Pulserende og kosmopolitiske London er en av verdens mest populære hovedsteder hvor alt er i verdensklasse.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til London.)

Paris

Eiffeltårnet står høyt mot en blå himmel med noen skyer, omgitt av grønne trær og plener hvor folk sitter og nyter dagen.

Paris er et klassisk valg for en storbyferie om våren. Da er det en spesiell stemning i ”byenes by”, med milde dager, blomstrende kirsebærtrær og solhungrige franskmenn og turister på enhver benk i parkene. Ta deg tid til å slentre en tur langs Seinen og slurpe i deg en café au lait på en utendørskafé. Det bør være mulig med tanke på at april typisk byr på 13-15 grader og mai enda flere varmegrader. Og ellers er det bare å ta for seg av alt den elegante storbyen Paris har å tilby av gastronomi, musikkopplevelser, store og små butikker, kunst og kultur.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Paris.)

Praha

To kvinner klemmer hverandre med kaffekopper foran seg ved et utendørs kafébord.

Våren er ofte en fin tid å besøke Praha på, særlig i forhold til byens ofte trykkende varme om sommeren. I april er gjennomsnittstemperaturen på 9-11 grader, men det beste vårværet vil du sannsynligvis oppleve i mai, hvor temperaturen gjerne ligger på rundt 18 grader. Praha er virkelig en sjarmerende by som med sine labyrintaktige gater, historiske bygninger og fantastiske plasser rommer en helt spesiell stemning. Den får mange til å ville besøke byen igjen og igjen.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Praha.)

Riga

Et bilde med historiske bygninger og en kirke med et høyt spir under en klar blå himmel.

I april er det fremdeles ganske kjølig i Riga, det kan variere mellom 2 og 12 grader. Turisthøysesongen er derfor i de varmere månedene fra mai til oktober. Likevel kan du saktens få en god ferie der om våren. Hovedstaden i Latvia er nemlig en svært sjarmerende by hvor hippe kaféer og butikker med vintage-tøy blander seg med enestående kirker, museer og historiske monumenter.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Riga.)

Roma

En vakker bro strekker seg over en rolig elv med en stor kuppelbygning i bakgrunnen, omringet av historiske bygninger og trær.

Roma er helt klart en av toppscorerne når det gjelder storbyferier om våren, ikke minst takket være det gode, sydlandske klimaet. Her starter våren nærmest et par måneder før Sør-Norge, så i april kan du allerede nyte 18-20 grader, og i mai omkring 21-23 grader.

Så husk solbrillene, finn deg en fortauskafé i solen og nyt din cappuccino mens du finner ut hva det neste du vil oppleve er.

(Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Roma.)

Pakkereise med fly og hotell

Hvis du gjerne vil kjøpe en pakkereise med fly og hotell er det bare å søke på de samme datoene som over i vår søkemotor for pakkereiser.

Hoteller

Hvis det passer bedre å kjøpe flybilletter og hotell hver for seg, kan du når som helst finne et passende hotell her.

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / warrengoldswain
Amsterdam © istockphoto / Nikada
Athen © istockphoto / goldenlobby
Barcelona © istockphoto / svetikd
Berlin © istockphoto /michaeljung
Dublin © istockphoto / honster
Lisboa © istockphoto /Rrrainbow
London © istockphoto /OJO_Images
Paris © istockphoto / Matejay
Riga © istockphoto / Dreef
Roma © istockphoto / Rick5

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.