En ung kvinne smiler mens hun ser på sin mobiltelefon, med vakker solnedgang og bylandskap i bakgrunnen.

Storbyferie om høsten – klima, events og billige flybilletter til 15 storbyer

Birgitte Oxlund
Har du planer om å dra på en herlig storbyferie om høsten og er du fleksibel når det gjelder reisedatoer? Her finner du høstklimaet og ting å se i 15 storbyer, pluss eksempler på flybilletter til disse byene.

Storbyferie i høst

Om høsten, særlig i september og oktober, er det høysesong for storbyferier. En storbyferie i Sør-Europa gir deg for eksempel mulighet for en liten ekstra-sommerferie siden temperaturene fremdeles kan komme opp i 20 grader og vel så det. Da kan du gå rundt uten jakke på og sitte på en koselig utekafé og kikke på folkelivet.

To personer ligger på høstløv og smiler mens de ser opp på himmelen.Også i Nord-Europas storbyer kan du være heldig å oppleve perioder med sol og gode temperaturer. Samtidig har du alltid mulighet for å holde deg innendørs ved å gå i butikker og på museer og utstillinger hvis godværet skulle svikte.

I flere av hovedstedene i Europa holdes det forskjellige kulturelle arrangementer om høsten. I starten av oktober feires nasjonaldagen i Berlin og omtrent på samme tid går den årlige kulturfestivalen «Nuit Blanche» av stabelen i Paris.

Under finner du litt nyttig informasjon om 15 storbyer. Vi har satt dem i alfabetisk rekkefølge for at du fort skal kunne scrolle ned og forhåpentligvis finne nettopp den byen du gjerne vil reise til.

Hvordan finner du billige flybilletter?

De prisene du ser under de forskjellige byene er funnet av brukerne våre de siste 48 timene. Hvis det mangler priser for en by er det altså bare fordi ingen har søkt billetter dit på Travelmarket de siste to døgnene. Vær oppmerksom på at prisene kan være endret når du søker selv.

Hvis du ser en flyreise som interesserer deg kan du klikke på prisen for å komme over i vår flysøkemotor. Der kan du blant annet endre reisedatoer og velge den billigste eller hurtigste flyreisen. Der finner du også vår priskalender som viser hvilke dager du kan reise billigst. Når du har funnet den billetten du vil ha klikker du deg videre til reiseselskapets hjemmeside for å bestille og betale billettene.

Høstferie i Amsterdam

Høye, smale hus med fargerike fasader står tett ved en rolig kanal med gulnede høstløv i forgrunnen.

Været i Amsterdam om høsten
Høstværet i Amsterdam er typisk mildt, vått og kjølig. I september kan temperaturene variere mellom 10 og 18 grader, mens de i oktober sjelden overstiger 12-13 grader. I november kan du ikke forvente mer enn høyst 9-10 grader på de varmeste dagene. Du kan likevel være så heldig å oppleve en «indian summer» i perioder med forholdsvis høye temperaturer.

Hva kan du oppleve i Amsterdam?
Om høsten er Amsterdam vakkert kledd i gylne toner, et syn du kan nyte i byens grønne lunger. Alt etter hva været tilsier kan du gå på oppdagelse inne, for eksempel i museer, eller ute langs kanalene i byen.

Når du trenger å slappe av er det bare å velge blant en stor mengde stemningsfulle kaféer, etniske restauranter, livlige nattklubber og hyggelige musikksteder.

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Amsterdam selv her.
 

Høstferie i Athen

En person med hatt og skulderveske står ved et teleskop og ser ut over en stor by.

Været i Athen om høsten
Athen er en av de storbyene som det er best å besøke om våren eller høsten. Om sommeren viser gradestokkene i byen nemlig fort 35-40 grader…

I september er været i Athen tørt, varmt og solrikt, men temperaturer på 21-30 grader om dagen og gjennomsnittlig 19 grader om natten. I oktober er været fremdeles lunt: 14-25 grader om dagen og 15 om kvelden og natten. I november faller temperaturen til 10-19 grader om dagen og 12 grader om natten.

Likevel må du være forberedt på at været allerede fra starten av oktober begynner å bli noe mer fuktig. Nedbøren kommer heldigvis ofte bare i form av korte, kraftige regnskyll, og så titter solen frem igjen.

Hva kan du oppleve i Athen?
Athen er en fargerik metropol som kan by på alt hjertet måtte begjære av butikker, attraksjoner, restauranter, kulturopplevelser og parker.

Athen hører til de byene hvor du kan kombinere storbyferie med badeferie, og i september og oktober er vannet med sine henholdsvis 24 og 21 grader fremdeles behagelig.

Les også: Athen – en litt oversett storbyperle

Oslo - AthenFra 2 245,-Velg
Trondheim Værnes - AthenFra 2 784,-Velg

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Athen selv her.
 

Høstferie i Barcelona

En kvinne tar bilde av et flott byggverk mens hun smiler.

Været i Barcelona om høsten
Hvis du gjerne vil forlenge sommeren litt kan du for eksempel dra til Barcelona om høsten. Her ligger temperaturen nemlig godt over 20 grader i september. I oktober og november begynner høsten likevel å sette inn med en gjennomsnittstemperatur på 16-18 grader. Akkurat som i Athen avbrytes solskinnsværet av og til av regn, men mest korte byger, og de kan fint tas som en forfriskende pause. Husk paraply! Nettene kan være kjølige, så ta med deg en jakke også.

Hva kan du oppleve i Barcelona?
Denne katalanske storbyen er utrolig populær fordi den kan skilte med en helt herlig blanding av arkitektur, kultur, sport, butikker og strender, pluss gode restauranter og barer i skikkelig sør-europeisk stemning.

Det deilige høstværet i Barcelona innbyr til lange spaserturer med naturlige pauser i parker og på hyggelige plazaer. Overalt ser du ny og gammel arkitektur av høyeste kvalitet, og Gaudís fantasifulle mesterverk. Den offisielle badesesongen går helt frem til 15. november, så hva er vel mer naturlig enn å avslutte gåturen med en dukkert ved stranden, som ligger rett nedenfor byen.

Les også: 10 ting du må oppleve i Barcelona

Arrangementer i Barcelona om høsten
Hvis du velger å legge høstferien til Barcelona er det en god idé å ta den i slutten av september. Da avholdes byfesten Festa de la Mercè som blant annet byr på fyrverkeri, konserter med rock, jazz og salsa, pluss opptog med ildpustende drager og dristige akrobater.

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Barcelona selv her.
 

Høstferie i Berlin

Brandenburger Tor under en solrik høstdag med gyldne blader på trærne og noen få personer som går og sykler gjennom porten.

Været i Berlin om høsten
I Berlin er det generelt litt varmere om høsten enn i Norge: 10-19 grader i september, 6-13 grader i oktober og 2-7 grader i november. Været kan være uforutsigelig og overskyet. I september skinner solen gjennomsnittlig ca. 5 timer om dagen, i oktober faller tallet til 4 timer og i november til bare 2 timer.

Hva kan du oppleve i Berlin?
På en liten høstferie i Berlin kan du gå på oppdagelse i byens svært forskjellige områder, se på kunst, avlegge designerbutikkene en visitt og la deg friste på hyggelige loppemarkeder. Så spaserer du på brede boulevarder og i den fine parken Tiergarten, går på konsert og spiser på en av byens mange restauranter eller kaféer.

Arrangementer i Berlin om høsten
3. oktober kan du være med å feire Tysklands nasjonaldag ved Brandenburger Tor, hvor det er musikk, marked og feststemning.

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Berlin selv her.
 

Høstferie i Budapest

En steintrapp fører opp til en vakker bygning med tårn og buer, omgitt av frodig vegetasjon.

En høstferie i Budapest kan by på både varme og kjølige dager. I september er det ofte rundt 18-22 grader, i oktober 7-17 grader og i november 3-9 grader. Akkurat som i de andre storbyene bør du pakke både paraply og en god jakke til våte og kjølige dager.

Hva kan du oppleve i Budapest?
I Ungarns vakre hovedstad kan du glede deg over supre butikker, store severdigheter, nydelige palasser, spa-opplevelser utover det vanlige og glimrende kaféer, restauranter og konditorier.

Arrangementer i Budapest om høsten
Hvis du har bestemt deg for å dra til Budapest om høsten kan oktober anbefales, for da skjer det mye festlig i byen: Pálinka- og pølsefestival (2.-4. oktober), Café Budapest Contemporary Arts Festival (2.-18. oktober), Budapest International Marathon (11. oktober) og til slutt feiringen av Ungarns nasjonaldag (23. oktober).

Les mer om arrangementene på hjemmesiden til Visit Budapest.

Oslo - Budapest, FerihegyFra 1 259,-Velg

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Budapest selv her.
 

Høstferie i Dublin

En elv renner foran en stor bygning med en rund kuppel, flankert av trær og fortau.

Været i Dublin om høsten
Høsten er en deilig årstid i Dublin, men mildt vær og flotte farger. I september er det typisk 10-17 grader, i oktober 8-14 grader og i november 4-10 grader i gjennomsnitt. Uansett når på året du besøker Dublin må du være forberedt på grå regnværsdager, så husk regnfrakk. Likevel kan du tidlig høst være heldig å treffe midt i en periode med sol og oppholdsvær.

Hva kan du oppleve i Dublin?
Fordelen ved Dublin er at det ikke er en stor by sammenlignet med for eksempel Paris eller London. Derfor er det en veldig hyggelig atmosfære der, og det er enkelt og overkommelig å dra rundt til alle severdighetene, besøke de morsomme markedene og avslutte kvelden på en av de tallrike lokale pubene.

Les også: Storbyferie i Dublin – Her er de beste severdighetene

Arrangementer i Dublin om høsten
Et av de beste stedene å oppleve Halloween, eller Allehelgensnatt, er i Dublin. 31. oktober hvert år markeres nemlig Halloween med et kjempestor festdag hvor folk kler seg ut og det er levende musikk, parader, fest og bål.

Pass på å være i Dublin 18. september hvis du gjerne vil oppleve byens Kulturnatt. På samme måte som i Norge får du i de sene kveldstimene oppleve mange ulike kulturelle innslag i gatene.

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Dublin selv her.
 

Høstferie i Edinburgh

En person med brun veske tar bilde av en by fra en høyde ved siden av et stort monument med søyler.

Været i Edinburgh om høsten
Statistisk sett har du størst sjanse for å få godt vær hvis du besøker Edinburgh i september når temperaturen ligger på 9-16 grader. I oktober vil den svinge mellom 6 og 13 grader, og i november synker gjennomsnittstemperaturen til 2-8 grader.

Hva kan du oppleve i Edinburgh?
Stemningsfulle Edinburgh ligger høyt oppe på toppen av en klippe, og her finner du et hav av gallerier, herlige spesialbutikker, lekre restauranter, vakre, historiske bygninger og storslåtte severdigheter. Den mest kjente er Edinburgh Castle som hver sommer er kulisse for The Edinburgh Tattoo. Det ligger flere spennende museer i Edinburgh, så hvis været ikke viser seg fra sin beste side kan du for eksempel besøke Nasjonalmuseet, eller hvorfor ikke et whiskydestilleri hvis du er glad i denne gylne drikken.

Trondheim Værnes - EdinburghFra 3 129,-Velg

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Edinburgh selv her.
 

Høstferie i Istanbul

En gruppe på fire personer tar en selfie foran en utendørs fontene med palmer og en moské i bakgrunnen.

Været i Istanbul om høsten
Istanbul er blant de byene som kan skilte med norsk sommervær i september også: masse sol, 15-24 grader og nesten ikke regn. Først fra slutten av oktober eller starten av november setter det kjøligere været inn, med mer nedbør og 8-19 grader.

Hva kan du oppleve i Istanbul?
I høstmåneden er den verste turiststrømmen over og trærne innhyller byen i de nydeligste gylne farger som står flott til moskéenes gullkupler og den øvrige vakre arkitekturen. I denne eksotiske storbyen får pengene ben å gå på i Grand Bazaar, du nyter en kopp tyrkisk kaffe på en kafé, går på oppdagelse i Topkapi-palasset og føler at du blir et helt menneske igjen i et av de tyrkiske badene.

Les også: Storbyferie i Istanbul – eventyr og shopping

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Istanbul selv her.
 

Høstferie i Lisboa

En utendørs kafe med tomme bord og stoler foran en vakker utsikt over en by med fargerike bygninger og en kuppel i bakgrunnen under en klar blå himmel.

Lisboa kan friste med sommervær i september: gradestokken viser fra 17 og opptil hele 26 graders varme. Men etter hvert som høsten skrider frem blir været kjøligere og mer ustabilt med regn. I oktober er det stort sett mellom 14 og 22 grader og i november vil dagtemperaturen falle til 13-18 grader.

Hva kan du oppleve i Lisboa?
Lisboa er en av Europas vakreste hovedsteder, og her er det gøy å nyte utsikten fra toppen og bli kjent med de forskjellige kvarterene som huser et vell av museer, markeder, kunstgallerier og små restauranter med fersk fisk og fado. Dessuten ligger Lisboa ved sjøen, og i september og det meste av oktober vil du kunne nyte livet på stranden.

Les også: Ti ting du må se i Lisboa

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Lisboa selv her.
 

Høstferie i London

To smilende personer klemmer hverandre foran Big Ben og Palace of Westminster på en solrik dag.

Været i London om høsten
Tidlig høst i London kjennetegnes av lune dager med behagelige dagtemperaturer på rundt 17-20 grader og kjølige netter. I oktober kan du være så heldig at temperaturen fremdeles ligger på 15-20 grader, men du må forvente mer regn og 8-10 grader. Senhøsten er statistisk sett den våteste tiden på året i London, og i november risikerer du dager med kuldegrader.

Hva kan du oppleve i London?
Pulserende og kosmopolitiske London er en av verdens mest populære metropoler hvor du kan velte deg i shopping, restauranter, musikk og museer i verdensklasse. Førstegangsbesøkende vil gjerne oppleve klassikere som Tower of London, London Bridge, Big Ben, Parliament, Madame Tussauds voksmuseum, Oxford Street og varemagasinet Harrods, bare for å nevne noen.

Arrangementer i London om høsten
Hvis du elsker gode smaksopplevelser burde du passe på å få med deg London Restaurant Festival som holdes i hele oktober. Du kan også bli med på en «tapas tour», spise på en Michelin-restaurant eller fransk bistro. Husk å bestille bord!

Les mer her: http://www.londonrestaurantfestival.com/

Oslo - LondonFra 571,-Velg

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til London selv her.
 

Høstferie i New York

En steinbro strekker seg over en rolig innsjø omgitt av høstfargede trær, med to høye bygninger i bakgrunnen. En person ror en båt på innsjøen.

Været i New York om høsten
I forhold til de veldig varme sommermånedene i New York er været i september behagelig med sine 15-24 grader, mens det i oktober varierer fra 9 til 18 grader. Antall soltimer er likevel høyt begge månedene, så det er mange som foretrekker å dra til New York i nettopp denne perioden. I november ligger dagtemperaturen gjerne på 8-10 grader og risikoen for regn stiger.

Hva kan du oppleve i New York?
I tillegg til å nyte de vakre høstfargene i byen bør du selvfølgelig prøve å få tid til klassiske attraksjoner som Empire State Building, Central Park, Fifth Avenue, Museum of Modern Art, Ground Zero, Frihetsgudinnen på Liberty Island og hvorfor ikke en kjent Broadway-musikal. Dessuten ligger så klart alt til rette for å «powershoppe», og du kan jo prøve å spise deg gjennom de utallige kjøkkenene fra hele verden som du finner i New York.

Les også: Til New York for første gang? 4 tips til nybegynnere
Les også: Fly billig til New York – Bo billig og finn nesten gratis aktiviteter

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til New York selv her.
 

Høstferie i Paris

To smilende personer tar en selfie foran Eiffeltårnet i Paris.

Været i Paris om høsten
Paris er ikke bare fantastisk i mai, byen er også et opplagt valg for en storbyferie om høsten. Med litt hell er været i september og oktober merkbart varmere enn i Norge, med rundt 17-20 grader. I november faller som regel temperaturen til 9-11 grader, men værgudene kan godt være litt lunefulle, så noen mens dager kan være milde er andre kjølige, og det regner mer om høsten enn om våren.

Hva kan du oppleve i Paris?
Lysets by, som Paris blant annet kalles, har en helt spesiell stemning og ellers alt ditt hjerte kan begjære av gastronomi, musikk, butikker og kunst. Det er lett å komme rundt til de forskjellige attraksjonene med metroen, eller busser som gir deg mulighet for å se byen mens du forflytter deg. En førstegangsturist i Paris bør minst få med seg Eiffeltårnet, Triumfbuen, Sacré Coeur, Louvre, Notre Dame og Versailles-slottet med den vakre parken.

Les også: Paris – byen med de mange markeder

Arrangementer i Paris om høsten
Hvis du kunne tenke deg en hel natt med musikalske og kulturelle opplevelser bør du sjekke når byens årlige «Nuit Blanche» avholdes. I 2016 er det 1.-2. oktober.

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Paris selv her.
 

Høstferie i Praha

To personer sitter på kanten av en elv og holder hender, med en historisk bydel i bakgrunnen.

Været i Praha om høsten
Høsten er en flott tid å besøke Tsjekkias hovedstad på, blant annet fordi turiststrømmen ebber ut. Du må likevel forberede deg på at høstværet i Praha kan være veldig skiftende. Noen dager er det varmt nok til å gå uten jakke, andre dager er det kaldt med vind og masse regn.

Det beste høstværet får du som oftest i september, da ligger dagtemperaturen på 18-20 grader. I oktober er det typisk 10-15 grader og i november helt nede i ca. 5 grader, ofte med nattefrost.

Hva kan du oppleve i Praha?
Praha er en virkelig sjarmerende storby som med sine labyrintlignende gater, historiske bygninger og fantastiske plasser rommer en helt spesiell stemning. De varme høstfargene skaper en vakker ramme rundt denne populære storbyen, og mange vil besøke byen igjen og igjen.

Arrangementer i Praha om høsten
Om høsten er det mange innendørskonserter i Praha, spesielt innen jazz og klassisk musikk. Du kan saktens bestille billetter hjemmefra før du reiser.

Stavanger Sola - PrahaFra 1 669,-Velg

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Praha selv her.
 

Høstferie i Roma

Utsikt over en by med flere historiske bygninger og kupler, omgitt av trær og bygninger i ulike høyder.

Været i Roma om høsten
Roma plasserer seg så klart helt i toppen av popularitetslisten over storbyer å besøke om høsten, ikke minst takket være det sydlandske klimaet. September i Roma svarer nemlig til en varm sommerdag i Norge: gjerne 26-29 grader og 10-11 soltimer om dagen. Husk solbriller og solkrem der du sitter i sommertøy på en liten fortauskafé og nyter din cappuccino eller ditt glass med kald hvitvin. Mot slutten av september er det likevel ikke uvanlig med litt regn og torden.

Hvis du gjerne vil oppleve en rekke severdigheter er oktober, og særlig starten av måneden, et svært godt tidspunkt å dra til Roma på. Da er det behagelige 20-22 grader om dagen og 12-13 grader om natten.

Hva kan du oppleve i Roma?
Første gang man er på storbyferie i Roma står det selvsagt en del ting på må-se-listen: Colosseum, Forum Romanum, Peterskirken og Det Sixtinske Kapell, Villa Borghese og Spansketrappen, Romas eldste bro Ponte Milvio med alle hengelåsene, samt koselige steder som Campo dei Fiori, som er et grønnsaksmarked om dagen og samlingssted for de unge om kvelden, og kvarteret Trastevere med sine stemningsfulle kaféer og restauranter på hyggelige plasser omkranset av gamle gylne og okerfargede bygninger.

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Roma selv her.
 

Høstferie i Wien

Kvinne iført solbriller og skjerf smilende på en bygate med høstfargete trær.

Været i Wien om høsten
Wien i september vil gi deg en lun og behagelig storbyferie med 12-20 varmegrader. I oktober får du som regel mellom 6 og 15 grader, og i november starter vinteren så smått med 7-8 grader om dagen og begynnende nattefrost. Wien har en del nedbørsdager året rundt, men ofte dreier deg seg bare om mindre byger.

Hva kan du oppleve i Wien?
Wien er en levende by, vakker som et postkort, og byr på både nytt og gammelt. På din tur rundt i byen vil du komme over flotte bygninger, imponerende museer, et fremragende operahus, gode restauranter og hyggelige kaféer (særlig den berømte Café Sacher Wien). Og den som er glad i butikker har mulighet for å komme hjem med nytenkende mote og kreativt design av gjenbruksmaterialer.

Klikk på en pris for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor.
Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Søk fly til Wien selv her.
 
 

Pakkereise med fly og hotell

Hvis du gjerne vil bestille fly og hotell samlet er det bare å bruke vår søkemotor for pakkereiser.

Finn et passende hotell til storbyferien

Hvis du i denne omgang bare har bruk for et sted å bo kan du sammenligne priser i vår hotellsøkemotor.

Toppfoto (c) istockphoto / Geber86
Par i høstblader (c) istockphoto / dolgachov
Amsterdam (c) istockphoto / sborisov
Athen (c) istockphoto / goldenlobby
Barcelona (c) istockphoto / svetikd
Berlin (c) istockphoto / sborisov
Budapest (c) istockphoto / IgorP1976
Dublin (c) istockphoto / honster
Edinburgh (c) istockphoto / George Clerk
Istanbul (c) istockphoto / ArtemSam
Lisboa (c) istockphoto /Rrrainbow
London (c) istockphoto /OJO_Images
New York (c) istockphoto / espiegle
Praha (c) istockphoto / NataliaDeriabina
Paris (c) istockphoto / AleksandarNakic
Roma (c) istockphoto / Rick5
Wien (c) istockphoto / lechatnoirLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.