Storbyferie i Dublin – her er de beste severdighetene

Storbyferie i Dublin – her er de beste severdighetene

Travelmarket
Irlands hovedstad Dublin ble grunnlagt av danske vikinger for 1200 år siden. De mistet fort makten på stedet, men nå er skandinavene tilbake i Dublin.

IrlandOg hvorfor er de det? Fordi Dublin har en helt spesiell sjel, en befolkning, et lys, en stemning, en allestedsnærværende historie man ikke finner maken til. I Irland er det aldri langt fra gråt til latter eller fra glad popmusikk til hjemlandets vemodige sanger.

Her kommer vi med ti tips til hva du bør få med deg på storbyferien i Dublin, og det er noe for både familier, unge og eldre:

Guinness Storehouse: Guinness Storehouse er utstillingssenteret til Guinness som ligger midt i Dublin. Over 7 etasjer rundt et atrium formet som en pint tar Guinness deg med på en reise gjennom det verdensberømte ølets historie og fremstillingsprosess.

Dublinia: En spennende, interaktiv utstilling hvor du kan lukte, se og høre hvordan livet i Dublin artet seg i vikingtiden og middelalderen.

Trinity College Dublin og The Book of Kells: Dublins eldste universitet. Se først og fremst det imponerende gamle biblioteket Old Library og den vakre Book of Kells som keltiske munker har illuminert.

DublinTemple Bar: Dublins latinerkvarter og kultursentrum. Her ligger de trendy barene og nattklubbene tett i tett og tiltrekker helgeturister fra hele Europa. Opplev innovativ nåtidskunst, gratis utendørs kulturarrangementer for hele familien, bokmarked, mote- og designmarked og mye mer.

Kilmainham Gaol: Dette fengselet ble bygget i 1792 og stengte i 1924. Det gir et dramatisk og realistisk innblikk i hvordan det har vært å være fange gjennom tidene. Det var fengsel og henrettelsessted for flere irske opprørsledere.

The Old Jameson Distillery: Bli med på en guidet tur i det gamle Jameson-distilleriet i hjertet av Dublin og lær noe om denne verdensberømte whiskeyens historie og hvordan den lages. Turen avsluttes med whiskeysmaking i distilleriets egen bar.

DublinHurling eller Gaelic Football: Dra til Croke Park, hjemstedet for det gæliske friidrettsforbundet GAA. De fleste søndagene i sommermånedene kan man oppleve de nasjonale sportsgrenene hurling og gælisk fotball sammen med dublinerne.

Dublin Castle: Først sto det et vikingefort på stedet, så bygde normannerne en borg der på 1200-tallet som man fremdeles kan se restene av. Herfra ble Irland regjert i over 700 år.

Phoenix Park: Dette er Europas største park hvor bl.a nyrestaurerte Dublin Zoo ligger. Dette er særlig et bra sted for barn.

Gå på pub: Enten du er øldrikker eller ei bør du unne deg en pubkveld. Der er det ofte levende musikk, gjerne irsk folkemusikk, så ikke snyt deg selv for en kveld i de gjestfrie og snakkesalige dublinernes selskap!

Sørg for å få sett de flotte museene, spasert i de vakre parkene og opplevd de historiske stedene, men ikke glem det aller viktigste, nemlig dublinerne. Len deg tilbake, bestill en pint, slapp av og se hva som skjer! Så kanskje du kommer hjem og tenker at selv om alle turistattraksjonene du fikk sett var utmerkede, var dublinerne i seg selv den beste opplevelsen.

Céad mile fáilte! Hundre tusen ganger velkommen!

Foto (c) Kenneth Karl Nielsen

 

Finn reisen til Dublin herLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy