Storbyferie i mai

Storbyferie i mai – bli inspirert og se flypriser her

Thiamka Margrethe Pedersen

Blir du også i godt humør når du nynner eller synger på «Kom mai, du skjønne milde»? Det gjør jeg, og jeg tar alltid imot våren med vidåpne armer. Energi- og humørkontoen blir fylt opp – hvem har vel ikke bruk for det etter en lang vinter der man nesten er gått i hi? En annen ting som kan gjøre godt er en storbyferie. Det er fantastisk uansett om det kun er for en helg eller om det er en miniferie. Les videre her, så får du gode flytilbud, temperaturer og inspirasjon til hvor du kan dra på storbyferie i mai.

Klimaet – verdt å ta med i vurderingen

Storbyferie i maiOm våren har alt det grønne fremdeles sin lyse farge. Luften er frisk og klar, og varmen er behagelig og langt fra så trykkende som den kan være om sommeren. Ja, våren er det perfekte tidspunktet for en storbyferie. Hvis storbyene ligger sørover i Europa lokker lune temperaturer, dersom den norske våren lar vente på seg.

Det er alltid vanskelig å spå været, men hvis du er heldig kan temperaturene i mai noen ganger komme opp på godt over 20 grader, og du kan dermed ta sommeren på forskudd.

Om våren kan det være stor forskjell på temperaturene og klimaet i de populære storbyene. Les videre og få et raskt overblikk over vårklimaet i 12 populære storbyer. Se samtidig hva de billigste flybillettene dit koster akkurat nå her. Du kan også få hjelp til å finne reisemålet her.

Alternativt kan du også gjøre det omvendt. Les videre og få en oversikt over forskjellige reiser i mai, og finn også ut av hvorfor du bør reise i mai her.

Utallige herlige storbyer – hvilken by skal du velge?

Storbyferie i EuropaJeg kan gå rundt og rett og slett lengte etter å kjenne storbypulsen i årene. Hvis du har det på samme måte er det bare om å gjøre å få kommet av sted og oppleve den fascinerende blandingen av kunst, kultur, arkitektur, severdigheter og shopping man finner i storbyer – og ikke minst alle de spennende kaféene og restaurantene.

Og når du har behov for en pause fra det høye tempoet finner du som regel en liten grønn oase eller en park. Høres det fristende ut?

Det finnes et vell av fantastiske storbyer, så det kan være vanskelig å velge hvilken by du skal besøke på din neste storbyferie. Kanskje du føler at du ikke ble helt ferdig med den du besøkte sist, eller kanskje du er klar for å utforske en helt ny storbyperle? Få forslag til 5 spennende storbyer her.

Få også 10 gode tips til hvordan du kan gjøre storbyferien både billigere og bedre ved å lese her.

Ser du etter morsomme opplevelser på storbyferien er det mange muligheter for det i mai. Det blir avholdt et hav av arrangementer og festivaler rundt omkring i verden, og temperaturene er på det tidspunktet blitt så behagelige at folk kommer ut i gatene og møtes til teater- og musikkfestivaler, kunstutstillinger, opptog og parader samt mat- og vinfestivaler.

Amsterdam i mai

Amsterdam er mest populær å besøke i slutten av april og begynnelsen av mai, hvor vakre tulipaner blomstrer overalt i alle regnbuens farger. Her starter våren alltid 2-3 uker tidligere enn i Norge, og mai er en av de tørreste månedene, med temperaturer på rundt 15-16 grader. Du har gode muligheter for å kose deg med en kald Heineken-øl på en av de mange hyggelige kaféene, for i mai kan du nyte rundt 5-6 soltimer per dag.

I Amsterdam er det noe for enhver smak, og du kommer ikke til å kjede deg. Har du f.eks. en forkjærlighet for gjenbruk? Byen har et stort utvalg av vintagebutikker og antikkmarkeder. I tillegg er det muséer i verdensklasse; blant annet Anne Frank-huset og Nasjonalmuséet med Rembrandts verker.

Amsterdam er kjent for sine hyggelige kanaler, som setter et helt spesielt preg på byen. Gå en tur langs kanalene, eller hopp på en båt og opplev byen fra en annerledes vinkel.

Billige flybilletter til Amsterdam i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)

 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Amsterdam her.

Athen i mai

Storbyferie i Athen

Athen er ideell å oppleve og utforske på to hjul. Lei en sykkel og kom enkelt og raskt omkring fantastiske severdigheter som for eksempel Akropolis og det olympiske stadion.

Nyt også turen gjennom den vakre og fredfulle nasjonalparken, hvis du har behov for en pause fra alle menneskene. Noen vil kalle Athen en litt oversett storbyperle – finn ut hvorfor ved å lese videre her.

Mange synes at Athen er for varm å feriere i om sommeren. Mai er derimot en mer behagelig måned å besøke byen i, med et varmt og solrikt vær og temperaturer på rundt 25 grader om dagen og 16 grader i kvelds- og nattetimene.

Billige flybilletter til Athen i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Athen her.

Barcelona i mai

Barcelona er den katalanske storbyen hvor kunsten og de runde formene går igjen i hele byen. Våren er nok den beste årstiden å dra på storbyferie til Barcelona i. Da er været behagelig varmt med gjennomsnittlig 20 grader, vårfloraen er i full vekst og turistene er ikke så mange ennå.

Barcelona har mye å by på, og det er mange ting å finne på. Ta en spasertur og shop i den brede hovedgaten Ramblaen og hold øye med om de levende statuene beveger seg. Nyt synet av Gaudis imponerende kirke, La Sagrada Familia, og bli grepet av stemningen på Camp Nou når FC Barcelona spiller kamp.

Hvis du vil være sikker på å få med deg de viktigste tingene i byen bør du lese videre her.

Billige flybilletter til Barcelona i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)

Oslo - BarcelonaFra 1 331,-Velg
Bergen Flesland - BarcelonaFra 2 787,-Velg
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Barcelona her.

Berlin i mai

Storbyferie i mai

Berlin syder av historie, og byen bugner av minneparker, muséer og monumenter, f.eks. Brandenburger Tor og Checkpoint Charlie.

Severdighetene er både innen- og utendørs, og siden våren både byr på kalde og varme dager er det alltid fint å ha en ekstra genser med i vesken. I mai ligger temperaturene typisk på 16-18 grader.

Byen er selvfølgelig mye mer enn historie – for eksempel shopping i det store varehuset KaDeWe, konserter og forestillinger, spennende kaféer og restauranter og mange hyggelige loppemarkeder.

Vil du se hele Berlin fra luften får du en god utsikt over byen når du tar den raskeste heisen opp til toppen av TV-tårnet Berliner Fernsehturm.

Billige flybilletter til Berlin i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Berlin her.

Budapest i mai

Budapest deles av elven Donau, og byens navn er satt sammen av navnene på de to byene Buda og Pest, som ligger på hver sin side av elven. Budapest sies å være en av Europas vakreste hovedsteder, og det skyldes ikke minst byens flotte arkitektur. Det er derfor et must å besøke f.eks. Mattias-kirken, Buda-slottet og parlamentet.

Budapest er også kjent for sine mange badehus, som oppvarmes av varme kilder. Skjem bort deg selv med et deilig ungarsk bad.

I Budapest kan du ta våren på forskudd – temperaturene i mai svinger mellom 11 og 22 grader. Les mer om byen her.

Billige flybilletter til Budapest i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)

Oslo - Budapest, FerihegyFra 1 500,-Velg
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Budapest her.

Dublin i mai

Storbyferie i mai

I mai byr Dublin på gjennomsnittlige dagtemperaturer på mellom 7 og 15 dager, og her kan du oppleve at det grønne landet springer ut og blir enda grønnere. Har du barn eller barnebarn med på storbyferien er Dublin Zoo et herlig sted å tilbringe dagen, akkurat som dere også kan ta turen forbi Dublin Castle.

Fordyp deg i whiskyens historie i et destilleri hvor du selvfølgelig også smaker på de gylne dråpene. Når du er i Dublin er det også et must å pubcrawle.

Opplev stemningen, og nyt en pint eller to til tonene av irsk folkemusikk.
Les mer om de beste severdighetene i Dublin her.

Billige flybilletter til Dublin i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Dublin her.

Edinburgh i mai

Det skotske klimaet er ikke ukjent for oss nordmenn. Statistisk sett har du størst sjanser for godt vær hvis du besøker Edinburgh i mai, hvor temperaturene ligger på mellom 5 og 14 grader.

Nyt en lokalprodusert øl på en gammel pub, og gå på oppdagelse i små smug. Edinburgh er utrolig hyggelig tross størrelsen, og byen er uten tvil én av mine favoritthovedsteder. Magisk er ganske enkelt ordet om byen, ikke minst på grunn av dragende Edinburgh Castle, som ligger på en utslukt vulkan midt inni byen. Klikk videre og les om de stolte skotters by her og her.

Billige flybilletter til Edinburgh i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)

Oslo - EdinburghFra 1 948,-Velg
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Edinburgh her.

Istanbul i mai

Storbyferie i mai

Istanbul er kanskje best å besøke om våren. Tulipaner og judas- og kirsebærtrær gir Istanbul farge og duft, og det er ennå ikke så mange turister i byen. I Istanbul begynner våren først i midten av april. Da regner det sjelden, og du kan forvente temperaturer på mellom 10 og 22 grader.

Istanbul er den eneste byen i verden som ligger i to verdensdeler. Her møtes Østen og Vesten, Asia og Europa, i en og samme by.

Gå på oppdagelse i den fascinerende byen med kirker, moskéer og palasser, og ikke gå glipp av et besøk i Den store basaren, som er et av de største overdekkede markedene i verden. Her kan du kjøpe alt fra krydder, smykker og tekstiler til flotte tepper.

Trenger du flere gode idéer til hva du skal se og oppleve når du er i Istanbul kan du lese mer her og her.

Billige flybilletter til Istanbul i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Istanbul her.

Lisboa i mai

Lisboa bur på et behagelig vær med temperaturer som svinger mellom 12 og 20 grader. I mai er været ganske sommerlig, og solen har tatt over i stedet for nedbøren. Lisboa har i tillegg til herlig sydenklima mange ting å by på – blant annet Oceanariet og Belémtårnet, som er byens landemerke.

Når du besøker Lisboa er det et must å kjøre rundt med sporvognene, som mange forbinder byen med. Legg turen forbi muséer, klostre, markeder og kunstgallerier. Og når sulten melder seg kan du sette tennene i tradisjonsrik mat på en av de mange gode restaurantene og kaféene.

Klikk deg videre og få svar på hvilke 10 ting du absolutt bør få med deg.

Billige flybilletter til Lisboa i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Lisboa her.

London i mai

Storbyferie i London

London er fantastisk året rundt, men de fleste foretrekker nok å besøke byen om våren. I mai ligger temperaturene typisk på 14-16 grader, men du kan være heldig å oppleve temperaturer på helt opp mot 19 grader.

Den pulserende storbyen er en av verdens mest populære hovedsteder. Noe av det fantastiske med byen er å oppleve det gamle og klassiske blandet med det moderne og trendsettende, og hver bydel har sin egen stil og sitt eget kjennetegn.

I London er alt mulig, og du kommer ikke til å kjede deg. Shop på hyggelige markeder, i spesialbutikker og på enorme varehus som Harrods og Selfridges. Spis på kaféer og restauranter, og nyt et storslått show i Soho.

Hvis du trenger å koble av litt er det fint å gå en tur langs Themsen og deretter drikke en pint på en hyggelig pub.

Billige flybilletter til London i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til London her.

Madrid i mai

Madrid er i tillegg til å være Spanias hovedstad også en av verdens grønneste byer, med storslåtte hager og parker. Den vakre byen er som skapt for en vårreise, og du kan gå rundt i en lett vårjakke på byens flotte plasser og nyte solen på en utendørs kafé. Med temperaturer på mellom 14 og 21 grader er været perfekt å utforske byen i. Nettene kan dog være kjølige med 5-10 grader.

Hvis du er kunstinteressert bør du helt klart ta turen til «det gylne triangelet», som består av tre verdenskjente muséer. Husk også å få slappet av på en hyggelig tapasbar, før turen går videre til Real Madrids gigantiske stadion og det imponerende slottet.

Billige flybilletter til Madrid i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 

Vil du ha et større overblikk over hva flybilletter til Spania koster? Du finner bl.a. flere gode tilbud på flybilletter til Madrid t/r her. Se også hva flybilletter til Madrid koster her.

Malaga i mai

Reise til Malaga

Malaga i mai er perfekt for deg som synes at den spanske sommeren er for varm. Våren er den perfekte årstiden å besøke Costa del Sols hovedstad, for her kan du nyte lune dager med gjennomsnittlige dagtemperaturer på 20-25 grader og kun ca. 4 regnværsdager per måned.

Nettene kan dog være litt kjølige, men det er sjeldent under 10 grader.

Malaga er en vakker gammel by med spor tilbake til romertiden. Her ble Pablo Picasso født i 1881, og det er selvfølgelig et must å besøke barndomshjemmet. Ta også turen innom La Manquita, som er Malagas katedral. Det karakteristiske ved den er at det østlige klokketårnet mangler, fordi man gikk tom for penger under oppføringen.

Vil du ha en samlet oversikt over hva Malaga har å by på – i tillegg til strendene – bør du lese om topp 10-severdighetene.

Billige flybilletter til Malaga i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Malaga her.

Milano i mai

Milano kan skryte av en mild og behagelig vår, med en gjennomsnittstemperatur på 21 grader i mai. Dette er et av de beste tidspunktene å besøke byen på. Drikk en cappuccino i solen på en vakker piazza, slå deg løs i en av mote- og designverdenens viktigste byer, og nyt alle de spennende kunst- og kultur-tilbudene.

Billige flybilletter til Milano i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Milano her.

Pakk kofferten, og se hva flybillettene til Milano koster her.

Paris i mai

Storbyferie i mai

Paris er et naturlig valg når man skal på storbyferie om våren, og byen er derfor veldig populær på denne årstiden. Dagene er milde, og i mai ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 19 grader.

Eiffeltårnets hjemby er elegant og har alt hva hjertet begjærer innen kunst, vakre bygninger, gastronomi og shopping, for eksempel på Champs-Élysées.

Våren i «kjærlighetens by» er romantisk og helt spesiell når kirsebærtrærne blomstrer. Du kan slentre langs eller ta en båttur på Seinen, ta trappen opp i Triumfbuen eller nyte solen og en café au lait på en utendørs kafé. Paris har uendelige muligheter, og her ser du noen eksempler.

Har du en forkjærlighet for gamle ting, og synes du det er gøy å gjøre noen kupp, kan du lese om markeder i Paris her.

Billige flybilletter til Paris i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Paris her.

Praha i mai

Den gylne byen Praha oser av sjarme med sine hyggelige svingete gater, historiske bygninger og fine torgplasser. Det er noe helt eget ved å krysse Karlsbroen, og ikke minst gå på oppdagelsesjakt på et marked, der du finner alle mulige former for håndverk.

Besøk et galleri, gå på teater eller konsert, og ikke glipp av en tur i Malá Strana, et av byens eldste kvarterer. En god avslutning på en lang dag kan være å kjøpe en tsjekkisk pilsner på et av de tradisjonelle gamle vertshusene. Våren er den flotteste tiden å besøke Praha på, og mai er nok å foretrekke, med temperaturer på rundt 18 grader.

Billige flybilletter til Praha i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)

Oslo - PrahaFra 2 110,-Velg
Trondheim Værnes - PrahaFra 3 795,-Velg
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Praha her.

Riga i mai

Storbyferie i mai

Latvias hovedstad er helt klart verdt et besøk – ikke minst i mai. Høysesongen for turister ligger i de varmere månedene, mellom mai og oktober.

Riga har mye vakkert å by på – f.eks. gamlebyen, også kalt Vecriga. Bydelen ligger innenfor festningsmurene, og har smale hyggelige gater belagt med brostein.

Få også med deg Rigas slott, Kristi fødsel-katedralen og St. Peterskirken, der du kan komme 70 meter opp i kirkespiret og få en flott utsikt over byen. Avslutt med en tur på Rigas sentrale marked, der du kan kjøpe alt mellom himmel og jord.

Les videre og få 10 tips til en herlig miniferie i Riga her.

Billige flybilletter til Riga i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)

Bergen Flesland - RigaFra 2 738,-Velg
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Riga her.

Roma i mai

Roma står høyt oppe på listen når det gjelder populære storbyer om våren, og dette skyldes ikke minst det herlige sydenklimaet. I mai ligger temperaturene nemlig på mellom 21 og 23 grader, og de fleste nyter å sitte på en utendørs kafé og drikke espresso.

Byen har en helt spesiell stemning, og Colosseum, Peterskirken, Spansketrappen og Pantheon er bare noen av de tingene du bare må oppleve når du avlegger Roma en visitt. Etter en innholdsrik dag er det utallige muligheter til å nyte den italienske kokekunsten. Roma er en by som mange kommer tilbake til igjen og igjen, og mange påstår at den er sterkt vanedannende.

Billige flybilletter til Roma i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Roma her.

St. Petersburg i mai

Storbyferie i St. Petersburg

St. Petersburg er storslått, og oser av kultur og historie. Hvis du vurderer en vårferie til St. Petersburg kan vi anbefale å vente til mai, der temperaturene kommer opp på 15 grader.

Kjært barn har mange navn, og byen har blitt kalt en av Europas vakreste byer, og har kjælenavn som Nordens Venezia og Østersjøens perle.

I Peter den stores by kan du nyte fine kanaler, konserter, palasser, muséer og teatre. Føl også på stemningen når du slentrer nedover hovedgaten Nevskij Prospekt.

Har du lyst til å komme til byen via vannveien i form av et cruise i Østersjøen kan du lese videre her.

Billige flybilletter til St. Petersburg i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til St. Petersburg her.

Stockholm i mai

Stockholm er Nordens største by, og ikke minst en av de vakreste og mest sjarmerende. I mai beveger temperaturene seg opp omkring 6-15 grader, og Stockholm viser seg fra sin flotteste side. Den sene våren er derfor et perfekt tidspunkt å besøke den svenske hovedstaden på. Stockholm er rik på historie, og det er derfor et must å slentre i Gamla Stan, der du også finner det kongelige slott.

Hvis du har lyst til å være kulturell kan du også ta turen innom f.eks. Nobel- eller Vasamuséet. Det er en fornøyelse å gå på oppdagelse i Stockholms smale gater og smau. Og er du glad i shopping og kaféliv finner du alt fra små spennende spesialbutikker til store moderne varehus og hyggelige kaféer og spisesteder.

Billige flybilletter til Stockholm i mai:
(Klikk på prisen, så kommer du over i Travelmarkets flysøkemotor)
 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass?
Søk etter flybilletter til Stockholm her.

Vil du reise alene eller med barn på storbyferien?

Storbyferie med barnDet kan være mange grunner til at du reiser alene. Klikk deg videre og les om hvordan du får en vellykket reise i ditt eget selskap her.

Noen forbinder det å reise alene som kvinne (eller mann) med noe utrygt og mindre sikkert, men det trenger det ikke å være. Les om hva du bør være oppmerksom på og hvilke forhåndsregler du bør ta her.

Du kan også la deg inspirere og få forslag til fire storbyer du kan besøke som soloreisende i denne artikkelen .

Det kan være fantastisk å ha barn eller barnebarn med på storbyferie, og i denne artikkelen får du gode råd til hvordan storbyferien med barn blir en hyggelig opplevelse for hele familien.

Spar penger på feriebudsjettet

Det trenger absolutt ikke å koste en formue å dra på storbyferie i mai. For det første kan du saktens finne en tur-retur-billett til under 1200 kr fra de største byene i landet. Klikk deg videre og se priseksempler her. I tillegg kan du se hva de billigste flybillettene til populære storbyer koster akkurat nå ved å klikke her.

For det andre kan du oppleve storbyene uten å bli helt ruinert. Få tips til hvordan du gjør ferien billigere her. Du finner også mange andre tips og gode råd til å spare penger på feriebudsjettet ved å laste ned vår gratis e-bok her.

Jeg håper du er blitt inspirert og har fått noen gode idéer, og ønsker deg en herlig storbyferie i mai!

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / SolStock
Klima © istockphoto / StefaNikolic
Valg av storby © istockphoto / Neustockimages
Athen © istockphoto / painter72
Berlin © istockphoto / Drazen_
Dublin © istockphoto / espiegle
Istanbul © istockphoto / BahadirTanriover
London © istockphoto / Encrier
Malaga © istockphoto / WillSelarep
Paris © istockphoto / spooh
Riga © istockphoto / LeoPatrizi
St. Petersburg © istockphoto / Oleh_Slobodeniuk
Reise med barn © istockphoto / Imgorthand

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy