En panoramautsikt over San Francisco med tette bygninger, skyskrapere og den ikoniske Transamerica Pyramid, sett fra et høyt utsiktspunkt.

3 herlige storbyer i California – hva bør du få med deg?

Annette og Tore Seier
California har mange opplevelser for hele familien. Deilig klima, flott natur, Stillehavet og alle nasjonalparkene – en stat som bare venter på at du skal besøke den. Les om tre herlige storbyer i California i denne artikkelen.

Tre herlige storbyer i California – hva bør du få med deg?

En kvinne med langt blondt hår ser utover en travel strand med mange mennesker som nyter solen, mens en måke flyr over havet.I tillegg til den vakre naturen har California også tre flotte storbyer – San Diego, Los Angeles og San Francisco.

Her gir vi deg våre beste forslag til hva du kan oppleve i de tre byene, og skriver også om våre personlige favorittopplevelser.

Se også: Sommerferie i California? Se de billigste flybillettene her
Se også: Reisebudsjett til California og Vest-USA – road trip med familien

San Diego – hva bør du få med deg?

San Diego ligger i den sørligste delen av California, og har Mexico som nærmeste nabo. Byen er spennende og har massevis av opplevelser for hele familien. I San Diego kan du dessuten merke litt av stemningsfulle Mexico.

Sea World – Den store dyreattraksjonen i San Diego. Her kan du se hvaler og delfiner som kaster seg rundt og underholder deg i det våte element – en sikker vinner for både barn og voksne.

Stort hvitt bygg med rød tak og flere palmer foran. Parkeringsplass med flere biler i forgrunnen.San Diego Zoo – En av verdens beste zoologiske hager. Her får du minneverdige opplevelser og kommer helt tett på dyrene.

Balboa Park – En fantastisk park med noen av Californias beste muséer, som ligger side om side i frodige grønne omgivelser.

Coronado – Denne øyen er de velståendes ferieparadis. Her finner du lekre strender og historiske Hotel de Coronado, som har vært med i mange filmer.

Gaslamp Quarter – Gode restauranter, barer og massevis av underholdning kan oppleves i dette kvarteret, som har 94 historiske bygninger.

Tijuana – Ta den lokale sporvognen. Kjør ned til den meksikanske grensen, og dra på shoppetur til fargerike Mexico.

Våre beste opplevelser i San Diego

Da vi var i San Diego ble vi overrasket over hvor hyggelig, meksikansk og veldig annerledes denne californiske storbyen var. Vi hadde mange gode opplevelser i byen, men vi vil fremheve de to beste.

En bytrikk med grønt tak og oransje kropp kjører gjennom en bygate, dekorert med fargerike reklamer på sidene.En båttur med Hornblower Cruise – På et par timers båttur fikk vi mange gode opplevelser.

Vi fik sett de enorme amerikanske krigsskipene, San Diego skyline fra sjøsiden, seler som solet seg og en ubåt på øvelse. Definitivt en anbefalelsesverdig opplevelse!

Old Town Trolley Tours – En underholdende, spennende og informativ kjøretur. Vi hadde en artig tur, og det er en god måte å se byen på − spesielt hvis tiden er kort.

Vi kjørte rundt til alle severdighetene, kunne stige av og på og fikk dermed opplevd de mange forskjellige kvarterene som San Diego består av.

Los Angeles – hva bør du få med deg?

Et strandlandskap med en svingete gangvei, noen få turister og palmetrær i bakgrunnen samt en fornøyelsespark i det fjerne.Millionbyen Los Angeles, som har tilnavnet englenes by, forkortes ofte til LA. Det er en enorm by, som vi ofte har sett scener fra i diverse filmer.

En by med Downtown LA og byer i byen som Santa Monica og Venice Beach, som ligger ut mot Stillehavet. En by som byr på flere dagers opplevelser.

Downtown LA – Bli betatt av flotte Walt Disney Concert Hall som er laget av metall. Dra på en guidet gåtur, og besøk den eldste gaten i LA, Olvera Street, hvor du kan shoppe på markedet.

Disneyland Park – Se alle de kjente figurene fra tegnefilmene, og prøv de ville forlystelsene. En god opplevelse for barn og barnlige sjeler.

Universal Studios Hollywood – En forlystelsespark og et ekte filmstudio med daglige filmopptagelser. En park med forlystelser og plenty av opplevelser for hele familien.

Et gult og svart skilt med teksten "Beverly Hills" står ved siden av en vei omgitt av frodige trær. Flere biler kjører nedover veien.Getty Center – Dette kunstmuséet har en gigantisk kunstsamling og er grunnlagt av oljemilliardæren J. Paul Getty. Stedet gir timevis av opplevelser for kunstelskere.

Beverly Hills og Rodeo Drive – Her kan du oppleve LA på 1. klasse. Vindusshop på Rodeo Drive, eller kanskje du skal kjøpe noe – hvis lommeboken tillater det. Bli imponert over alle filmstjernevillaene på en guidet tur rundt i Beverly Hills.

Griffith Park – Gå en tur i denne vakre parken og nyt stillheten og utsikten. Her får du nemlig den beste utsikten mot Hollywood-skiltet.

Våre beste opplevelser i Los Angeles

Da vi besøkte LA, ble vi overrasket over hvor enorm byen er. At den er oppdelt i så mange områder, og at man trenger bil for å komme rundt i byen. En by hvor opplevelsene plutselig ble til vår egen virkelighet og ikke lenger bare noe som vi hadde sett i en film. LA byr på mange gode opplevelser, men vi har lyst til å fremheve våre to favoritter.

Folk står på Hollywood Walk of Fame ved stjernene til Ruta Lee og noen andre.Walk Of Fame – En gåtur på Hollywood Boulevard og Vine Street Hollywood er nesten et must-do når du er i LA. Å se de mer enn 2000 femtakkede stjernene syntes vi var en god opplevelse.

På de mange stjernene på fortauet er det ikke kun navn på menneskelige berømtheter, men også en del fiktive figurer.

Den 5,6 kilometer lange gåturen brakte oss forbi det berømte Dolby Theatre – et teater hvor den anerkjente årlige Oscar-utdelingen går av stabelen. En veldig typisk LA-opplevelse!

Santa Monica Beach og Venice Beach – Her møter det enorme Stillehavet millionbyen med de vakre sandstrendene. Vi gikk en tur på berømte Santa Monica Pier i Santa Monica og kikket på gjøgleriet som foregår på moloen. Vi nøt å gå langs havet, spise is og se på alle som var ute for å mosjonere.

San Francisco – hva bør du få med deg?

San Francisco ligger i den nordlige enden av California. Byen forbinder vi med den ikoniske røde broen Golden Gate, kupert terreng og sporvogner. San Francisco har opplevelser nok til mange dager. Dessuten er byen et godt utgangspunkt for andre opplevelser i California.

Sjøløver ligger tett sammen på en brygge ved sjøen, med noen som stikker hodet opp.Fisherman’s Wharf og Pier 39 – Det livlige havneområdet er en av de største turistattraksjonene i San Francisco. Her kan du opleve gjøgl og gå en tur på havnefronten.

På Pier 39 kan du spise middag på en av de utallige restaurantene, og i enden av moloen kan du se alle sjøløvene som holder til på stedet. Havneområdet byr på opplevelser for hele familien.

Sporvognene – Når du besøker San Francisco bør du absolutt få med deg en kjøretur med en av byens historiske sporvogner.

De tar deg med opp og ned de enorme bakkene som ligger i sentrum, og kjører i full fart. Dette er en artig opplevelse for barn og barnlige sjeler.

Lombard Street – Verdens mest svingete gate, som du sikkert har sett i flere filmer. Den lille gaten på kun 400 meter har 8 hårnålssvinger og en helling på 16 %. Prøv å gå en tur oppover gaten. Du blir garantert andpusten! Eventuelt kan du prøve å kjøre bil nedover.

En travel gate dekorert med røde lanterner og mange fargerike skilt som reklamerer for restauranter og butikker. Flere biler kjører nedover gaten, og mennesker går langs fortauene.Twin Peaks – Et fantastisk utsiktspunkt, hvor du på klare dager får en imponerende utsikt over San Francisco og Golden Gate-broen.

Utsiktspunktet består av to bakker på 282 meter, som ligger 200 meter fra hverandre i naturskjønne omgivelser.

Chinatown – San Francisco har den største Chinatown utenfor Asia og den eldste i USA.

Her kan du oppleve litt av Østens mystikk, se den annerledes arkitekturen og shoppe i en av de utallige butikkene. Kjøp noe godt å spise, og nyt den pulserende stemningen.

Våre beste opplevelser i San Francisco

Den kuperte byen ligger vakkert til med utsikt mot havet. Det er et annerledes syn å se sporvognene som kjører på kryss og tvers i byen og bilene som kjemper seg oppover bakkene. Den vakre røde broen, alle kvarterene og den gode stemningen – sjarmerende San Francisco er lett å bli glad i!

Vi har hatt mange gode opplevelser her. Det er likevel to som skiller seg ut:

Den ikoniske Golden Gate Bridge i San Francisco strekker seg over blått vann under en skyfri himmel.Golden Gate Bridge – Den ikoniske røde hengebroen som går på tvers av det strømmende, kalde vannet.

Vi har kjørt over broen en del ganger og blir aldri lei – det er en fantastisk opplevelse hver gang.

Når vi gjør det er vi alltid nødt til å stoppe – kjøre inn på en av rasteplassene og nyte synet av broen. Rasteplassene finner du rett etter at du har kjørt over broen fra sentrum eller før du kjører inn mot sentrum.

Alcatraz-fengselet – Alcatraz-fengselet ligger på en øy i San Francisco-bukten, og hit kommer du deg med båt. På båtturen nøt vi den flotte utsikten mot San Francisco skyline og Golden Gate Bridge.

Å ankomme det nedlagte fengselet var en litt skremmende opplevelse. Da vi gikk rundt på området kunne vi føle litt av hvordan det må ha vært for fangene. Vi kom inn i fengselet, så cellene og hørte de skremmende historiene. Dette kan helt klart anbefales – husk bare å bestille billett i god tid før du skal dit.

Når er det best å reise til California?

En travel brygge med mange mennesker som går rundt, fargerike boder på den ene siden og havet på den andre.California kan besøkes året rundt.

Om vinteren kommer temperaturen sjelden under 10 grader. I vår- og høstmånedene kan du risikere at det regner en del, men temperaturen er behagelig. I sommermånedene er det nesten alltid sol og varmt – noen ganger veldig varmt.

Vi anbefaler å reise til California i vårmånedene april–mai, som vi ofte selv har gjort. På dette tidspunktet har været vært perfekt med 20-25 grader og sol. Dessuten er det ikke så mange andre turister på denne tiden av året.

Vår personlige favoritt

San Francisco – uten tvil. En by vi har besøkt mange ganger, og som hver gang viser oss nye sider, nye opplevelser og gjensyn med gamle kjenninger. En by som vi er blitt glad i fordi det er god stemning, mange gode restauranter, og en totalt avslappende atmosfære.

En trikk fylt med passasjerer kjører langs gatene, med noen stående på utsiden. De lokale i San Francisco er vennlige, frisinnede og svært imøtekommende. Vi synes dessuten at den er et veldig godt utgangspunkt for andre opplevelser i USA.

Vi håper at vi har gitt deg et innblikk i og inspirasjon til tre herlige storbyer i California – og hva du kan oppleve der. Storbyer som alle er forskjellige – hver er unik og har sin helt egen sjarm.

Hvis turen går til California bør du avlegge én av disse eller alle tre byene en visitt.

Fotos:
Alle bilder © Ontrip.dk

 

Relaterte innlegg:Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.