Reis trygt alene som kvinne

Reis trygt alene som kvinne

Irina Chernetskaya

Travelmarket har spurt reisebloggeren Irina Chernetskaya om å gi noen gode råd til kvinner som gjerne vil reise på samme måte som henne. Hun reiser verden rundt alene.

Fler og fler velger å reise alene – men er det trygt å reise alene for en kvinne?

Reise aleneMange synes det høres skremmende ut å reise alene – spesielt som kvinne. Sannheten er at det er flere tusen kvinner som reiser verden rundt alene. De elsker det, nyter friheten som ligger i det å reise alene og blir mer og mer selvstendige og selvsikre for hver solo-tur.

Det er ikke alltid vennene, familien eller kjæresten har tid, penger eller interesse for å reise sammen med deg dit du vil. Men det bør ikke hindre deg i å kaste deg ut i eventyret og oppleve vår spennende verden. Den første reisen på egen hånd kan kanskje oppleves som litt skremmende – men som oftest bare til man ankommer reisemålet.

Fremfor alt blir kvinner som reiser alene overveldet av hvor gode, positive opplevelser de får på reisen. De utvikler seg, får mer selvtillit og bygger opp mot til å takle utfordringer i hverdagen.

Her får du 5 reisetips fra en profesjonell reiseblogger som reiser verden rundt alene.
 

Bruk sunn fornuft

Så lenge du har den sunne fornuften med deg er det trygt å reise i de fleste deler av verden. Selvfølgelig er noen land tryggere å besøke som kvinne enn andre. Hva sier magefølelsen din? Sunn fornuft er veien til en trygg og spennende reise.
 

Undersøk reisemålet

Reise alene

Undersøk reisemålet på forhånd, så vet du hva du bør være oppmerksom på. Hvor er det best å bo? Hvor ligger de trygge områdene? Skal du reise med lokal transport eller reservere privat transport hjemmefra? Hva slags klær skal du ha på deg – skal du dekke deg til av kulturelle årsaker?

Hvis du vet nok om reisemålet kommer du langt med hensyn til sikkerhet. Jeg mener selvsagt ikke at du skal planlegge hele reisen og bestille alt på forhånd, men du bør kunne litt om de lokale «reglene» og respektere kulturen i det landet du reiser til.
 

Reservér den første natten og en gruppetur

Uansett hvor du skal reise anbefaler jeg å reservere den første natten på forhånd. Ingenting er mer stressende enn å komme frem og ikke vite hvor du skal bo, spesielt hvis du er kvinne og reiser alene.

Reise alene som kvinneOfte står det drosjesjåfører eller andre reiseagenter som prøver å lokke deg til å kjøpe noe, og man kan lett miste overblikket og ende et sted man ikke har lyst til å være.

Når du har kommet frem anbefaler jeg at du melder deg på en gruppetur. Dette kan for eksempel være en rundtur i sentrum, vinsmaking eller en utflukt. Hvis du gjør det kommer du automatisk til å møte mange hyggelige mennesker som du kanskje reiser videre med eller finner på noe med dagen etter. En gruppetur gjør at du ikke kommer til å føle deg alene, og gir deg en fantastisk start på eventyret.

Jeg har ofte følt at når jeg reiser alene er det nærmest vanskelig å få alenetid, fordi jeg møter så mange spennende og hyggelige mennesker jeg kan dele opplevelsene med.
 

Ikke drikk for mye alkohol

Reis alene som kvinne

For mange som reiser alene er alkoholen både en god venn og en stor fiende. Det kan være gøy å dra på byen og ta seg noen drinker med nye bekjentskaper, men det er viktig å vite hvor grensen går. Du må være oppmerksom på omgivelsene sånn at du alltid har kontroll.

Personlig drikker jeg aldri særlig mye når jeg reiser alene, selv ikke hvis jeg er på fest eller med på en våt bytur. Jeg bruker tid på å nyte det jeg drikker og føler meg trygg både om kvelden og om natten.
 

Det passer ikke for alle

Soloreiser

Kanskje du tenker at å reise alene likevel ikke er noe for deg. Men det kan du jo ikke vite hvis du ikke prøver! Husk å være åpen for å møte nye mennesker og tenk at det er spennende å lære om andre kulturer.

Det er helt OK å føle seg alene innimellom, men prøv å tenke positivt. Du velger selv hva du vil få ut av reisen.

Les mer om Irinas reiseopplevelser på www.travellovemagic.com.

Fotos:
Toppfoto © Irina Chernetskaya
Foto © istockphoto / NiseriN
Foto © istockphoto / Kevin Landwer-Johan
Foto © istockphoto / XiXinXingFoto (c) istockphoto / YinYang

Foto © istockphoto / franckreporterLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy